Most jön a szezon lényege

Fradival zárja a bajnokság alapszakaszát a ZF-Eger női csapata, és Fradival is kezdi a rájátszást. Szombat este eldől, milyen állásról.


 

OB I., NŐK, 18. FORDULÓ

ZF-EGER (5.) – FTC (4.)

EGER, BITSKEY-USZODA, MÁRCIUS 3., SZOMBAT, 19.30. (ÉLŐ STREAM)

V.: BALÁZS GERGELY, IFJ. KENÉZ GYÖRGY.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

Kettő, három, de akár négy ZF-Eger – FTC mérkőzést is megtekinthetünk egymás után a női OB I-es bajnokságban. Az ok egészen egyszerű, amit most le is fogunk vezetni honlapunk hasábjain.

Szombat este a pontvadászat alapszakaszához érkezünk, vagyis innentől kezdődően indul a tánc, hiszen egyre nagyobb lesz a tét. Kezdjük ott, hogy jelen pillanatban három egység áll különbségként a két szombat esti rivális között, vagyis pontosan azzal az őszi 13-7-es vereséggel állnak rosszabbul a mieink, amit a zöld-fehérekkel szemben könyvelhettek el.

Na már most, az ugyebár hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a két együttes az elődöntőbe jutásról szóló párharcban is egymás ellen csaphat össze, miután a negyedik és ötödik pozícióban zár. Mára már csak a sorrend adhat némi kérdést, aminek jelenlegi fordulásához elég komolyan meg kellene verni a Fradit.

Egy szimpla sikerrel pontszámban beérné ugyan ellenfelét a sárga-kék alakulat, de a már említett komolyabb arányú vereség miatt, minimum hétgólos diadal szükségeltetik az egymás elleni pozitív összehasonlításhoz. Ez pedig elég komoly feladatnak tűnik. Mindennek azért van jelentősége, mert az egyik fél hetedik megszerzett pontjáig tartó párharcot az a csapat kezdi hazai pályán, amelyik előrébb végez az alapszakaszban.

Jelen állás szerint tehát a Ferencváros, és most talán nem is az a fő kérdés, hogy fordulhat-e a dolog, sokkal inkább, hogy milyen állásról indul a legjobb négybe jutásról döntő csata. Amennyiben a fővárosiak nyernek, úgy 0-6-ról, döntetlen eredménynél 1-4-ről, míg hazai siker esetén 3-3-ról.

Mondani sem kell, melyik lenne a legoptimálisabb forgatókönyv, ehhez azonban mindenképpen le kell győzni Béres Gergely együttesét. – Ott kezdeném, hogy szerdán az elődöntőbe jutásról szóló párharcban is a Fradival fogunk játszani, és természetesen nagyon szeretnénk nyerni akkor is, de legelőször most, hazai környezetben – szögezte le Biros Péter, a ZF-Eger mestere.

– Erre is készülünk, mindez pedig azon fog múlni, hogy milyen eredménnyel fogunk belemenni az egészbe. Hogyha szombat este nyerni tudunk, akkor minimum lesz még két mérkőzés, és az egy borzasztó jó dolog lenne, nem csak a csapatnak, hanem a nézőknek is. Magunknak is, hogy elhiggyük, amiért dolgoztunk, annak volt értelme. Ismerjük, megnéztem az FTC erényeit, hátrányait, ki kell domborítani, amivel nyerhetünk, úgyhogy én nagyon bízom benne, optimistán várom a találkozót. Mindent megtettünk azért, hogy jól menjen a játék. Bízom a játékosokban is, és úgy gondolom, hogy most kell megmutatni, mert fontos szakaszához értünk a szezonnak.

Való igaz, hiszen ezekben a hetekben dől el, hogy sikerül-e bejutni a bajnokság legjobb négy csapata közé, avagy legfeljebb az ötödik pozícióban végezhet a társaság. Egyáltalán nem mindegy, és most itt a lehetőség ismét nagyot alkotni. Ehhez minden szurkolóra szükség lesz, ezért mindenkit megkérünk, hogy aki a férfiak FTC elleni rangadóján is kilátogat a Bitskey-uszodába, mindenképp maradjon a lányok összecsapásán is! Mindenki másnak ott lesz a Líceum Televízió élő stream-je.


 

A 18. forduló további párosításai:

2018. Március 3., szombat
15.00.: BVSC-Zugló Diapolo – Tatabánya
16.30.: Racionet Honvéd – UVSE Margitsziget
18.00.: UVSE – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
18.30.: Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – Hungerit Szentes

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez