Egyre közelebb a Final Eight

A várakozásoknak megfelelően, főleg második félidei játékának köszönhetően, nagyon magabiztos győzelmet aratott Hollandiában a ZF-Eger férfi csapata.


 

Nyert a Szolnok, nyert a Spandau, tehát a ZF-Egernek is nyernie kellett Hollandiában, már amennyiben meg akarta tartani második helyét a Bajnokok Ligája B-csoportjában. Az AZC Alphen ellen erre mellesleg minden esélye meg is volt, elég, ha csak a két együttes januári, 16-5-ös mérkőzésére gondolunk.

Igazság szerint, még a legelvakultabb hazai drukkerek sem igen találhattak olyan kapaszkodót, amiben előzetesen bízhattak volna, szóval a papírforma alapján végre egy olyan külföldi tétmeccsre készülhettünk, amikor – hangsúlyozzuk – papíron nem kellett izgulnunk.

A vezető találatot ennek megfelelően rögtön a vendégek szerezték meg, köszönhetően Sztrahinja Rasovics kapás oldalról történő lövésének. Ezen kívül egyébként kicsit álmosan kezdtek a sárga-kékek, akik az első fórból csak kapufáig jutottak, majd öt perc elteltével azt konstatálhatták, hogy Milos Filipovics góljával egyenlít a házigazda.

Hogy mindenképp vendég előnnyel érjen véget az első negyed, Decker Ádám vitt végig egy hat az öt elleni lefordulást, és hátulról ugyan, de így is megtalálta az utat a rivális kapujába (1-2). Ennél több gól nem született a startnál, de legalább vezettek a mieink.

A második játékrész aztán hasonlóan kezdődött, mint az azt megelőző, Rasovics-góllal. Hasonlóan is folytatódott, igaz, ezúttal más hazai pólós volt eredményes, Dejan Indjics, a hollandok első létszámfölényes szituációjából. Szerencsére nem késlekedett sokat a válasz, Angelosz Vlahopulosz hamar visszaállította az addigi legnagyobb különbséget (2-4).

Ezzel nagyjából be is indult az egri gólgyártás, hiszen Angyal Dániel révén újabb eredményes vendég támadást láthattunk. A félidő vége előtt két másodperccel még Marko Avramovics is kihasználta azt, hogy a teljes hazai védelem a másik oldalon ragad, így plusz négyes állásnál, egyre nyugodtabban figyelhettük a csapatot.

Hogyha esetleg a négygólos differenciára valaki azt hitte volna, hogy nem komoly különbség, akkor többek között Sztrahinja Raszovics negyedik és Decker Ádám harmadik találata után, 4-10-es állásnál már alighanem elhitte, kezd eldőlni a meccs.

Az utolsó nyolc perc kezdetére nem is nagyon maradt kérdés, innen aligha vezetett visszaút hazai részről. Hogy egy picit azonban kritikusak legyünk, az egriek egészen eddig a pontig hat emberelőnyükből hatot hagytak ki, ami azért nem sűrűn fordul velük elő.

Az Alphen ezzel szemben kettőből kétszer is betalált, mondjuk egy kettős fórt meg megfogott Braniszlav Mitrovics. Ha már kapus poszt, kicsivel kevesebb, mint hat minutummal a vége előtt szánta rá magát Dabrowski Norbert a változtatásra, Csiszár Boldizsár fejezhette ezzel be a találkozót.

A befejező játékrész a várakozásoknak megfelelően, izgalommentesen zajlott, a ZF-Eger pedig összességében tíz góllal húzta be hollandiai összecsapását. A B-csoport állása így semmit sem változott, továbbra is második helyen állnak a fiúk, és matematikailag is egyre közelebb a Final Eight

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy délelőtt még egy keményet edzettünk, hiszen számunkra a hét fő feladata szombaton következik a Fradi ellen. Ennek ellenére fontos volt, hogy jól kezdjük el a meccset, amelynek elején azért voltak még hibák bőven. Sok helyzetet hagytunk ki, de a félidő után kinyílt az olló, és ilyen arányban is magabiztosan győztünk. A négy kapott góllal is elégedett vagyok, mindig jó dolog, hogyha ilyen kevés találaton tudod tartani az ellenfeledet. Hoztuk a kötelezőt, a Herceg Novi vereségével pedig egyre jobb pozícióban vagyunk a nyolcas döntőt illetően.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 9. forduló
AZC Alphen (holland) – ZF-Eger
4-14 (1-2, 1-4, 2-4, 0-4)
Alphen, 150 néző.
V.: Budramisz (görög), Castagnola (olasz).
LEN-Delegátus: Firoiu (német).
ALPHEN: Urosevics – van Mil 1, Filipovics 1, Miralisz 1, Stienstra, Indjics 1, de Mey. Cs.: Ivosevics, van Gulik, Mandolini. Edző: Nemanja Sztevanovics.
ZF-EGER: Mitrovics – Hosnyánszky, Decker Á. 3, Rasovics 4, Vlahopulosz 1, Hárai, Kovács Gergő. Cs.: Csiszár Boldizsár – Angyal 2, Avramovics 1, Lőrincz B. 1, Bedő 1, Biros B. 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 3/2. ill. 7/1.
Kettős emberelőnyből: 1/0. ill. –
Kipontozódott: Van Mil a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3, 2-6, 3-6, 3-8, 4-8, 4-14.

A 9. forduló további eredményei:

A-csoport:
Waspo Hannover – Olympiakosz Pireusz 8-12
CNA Barceloneta – VK Partizan Beograd 16-5
AN Brescia – Dinamo Moscow 9-9
A-Híd OSC-Újbuda – VK Jug Dubrvonik 4-7

B-csoport:
CN Sabadell – Pro Recco 9-18
Szolnoki Dózsa VSC – Jadran Herceg Novi 13-10
Spandau 04 Berlin – Steaua Bucuresti 11-9

(FOTO: Kormos Ádám, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez