Alpheni meccsnap

Megtörtént a délelőtti edzés, még néhány óra a szezon kilencedik Bajnokok Ligája-mérkőzéséig.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 9. FORDULÓ

AZC ALPHEN (HOLLAND) – ZF-EGER

ALPHEN, FEBRUÁR 28., SZERDA, 20.30.

V.: BUDRAMISZ (GÖRÖG), CASTAGNOLA (OLASZ).

LEN-DELEGÁTUS: FIROIU (NÉMET).

 

Kedd esti írásunkban ott hagytuk abba, hogy viszonylag késői-, egyébként meccsidőpontban tartotta első hollandiai edzését a ZF-Eger férfi együttese. A nagyjából egyórás átmozgató foglalkozás most valóban az utazás során elfáradt végtagok regenerálásáról szólt, egy kis laza úszással, labdázással, ismerkedéssel a helyszínnel.

No, és ha már helyszín, néhány mondatban mindenképp bemutatnánk az AZC Alphnen főhadiszállásául szolgáló AquaRijn De Thermen nevű létesítményt. Kinézetre egy jól felszerelt, nem túl régi építésű uszodában rendezik a ma esti Bajnokok Ligája-találkozót.

Nem túl nagy maga az épület, vagyis kívülről tágasnak tűnik, de belül – főként a nézőtéri rész – elég kicsike. A nézők egyébként kizárólag az emeletről figyelhetik az összecsapásokat, amely három oldalon, három-négy soros részből áll. Hogyha így nézzük, egy-kétszáz főnél többen aligha tudna bepréselődni a helyi vizes sportok szentélyébe.

Tegnap este tehát megismerkedtek a helyszínnel a sárga-kék pólósok, ma délelőtt pedig már ismerősként térhettek vissza oda. A program azonban más volt. Az első félórában Dabrowski Norbert alaposan megúszatta tanítványait, majd következett a lendületes első részt követő fórozás.

Néhány mondatot elkapva, az egriek mestere nem holland játékosok neveit említette, hanem ferencvárosiakét. Ebből is kiderül, nem lebecsülve ugyan a ma esti ellenfelet, de a kimondottak szerint, az FTC számít a hét fő feladatának.

A mieink után jöttek a hazaiak, és amikor az egriek kimásztak a medencéből, a házigazda pedig még nem ugrott bele, természetesen mentek a beszélgetések a két csapat között. Leginkább a szerb nyelv rejtelmeibe mélyülhettek el, akik hallottak valamit, hiszen mindkét oldalon található ilyen nemzetiségű játékos, de persze az általános, angol nyelv is sok helyen megjelent.

Az edzés után egy kis csendes pihenő következett a 13 órakor kezdődő ebédig, majd egy hosszabb is, hiszen az uzsonnával egybekötött csapatmegbeszélés csak 17.00-tól esedékes. Az esti összecsapás 20.30-kor kezdődik és az uszodába történő transzfer másfél órával előtte.

A szerdai pontos program mellett néhány „kinti” információval még ellátnánk azokat a szurkolókat, akik nem tartózkodnak a helyszínen, merthogy ismételten lesznek olyan drukkerek, akik időt és pénzt nem kímélve, Hollandiába is követik kedvenceiket. Úgy tudjuk, kilencen indultak el kora reggel Egerből, hogy egy Budapest-Eindhoven érintésű repülőúton keresztül, bevegyék Alphent.

Ezen sorok írásáig még nem érkeztek meg ezek a szimpatizánsok, és ezt csak azért tudjuk, mert pontosan abban a hotelben lesznek elhelyezve a szurkolók is, mint a csapat. A csapattal pedig a szokott stábon kívül még egy személy itt tartózkodik. Az Egri Vízilabda Klub Líceum Televízióval történő együttműködésének köszönhetően, bizonyára sokan találkoztak már magazinműsorunkkal, az Egri Csavarral.

Az alpheni túráról ezúttal útifilm is készül, ezért a műsor következő részében nem csak az derül ki, hogy milyen eredményt érnek el a fiúk aktuális BL-meccsükön, de az is, hogyan telik egy külföldi utazás, mik az ilyenkor megszokott protokolláris dolgok, és még sok más érdekesség.

Végezetül az esti találkozóról is! Mint említettük, fél kilenc a kezdés, Magyarországon élő televíziós közvetítés hiányában pedig az internet adhat lehetőséget az eredmény iránti érdeklődésre. Az Európai Úszószövetség (LEN) hivatalos honlapját ajánlanánk az egri drukkereknek, ahol eredménykövetés, valamint (elméletileg) élő stream is rendelkezésre áll. Nincs más hátra tehát, mint szorítani a fiúknak, az idei főtábla hatodik egri sikeréért.


 

A 9. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. Február 28., szerda
17.30.: Waspo Hannover – Olympiakosz Pireusz
19.15.: CNA Barceloneta – VK Partizan Beograd
20.30.: AN Brescia – Dinamo Moscow
20.30.: A-Híd OSC-Újbuda – VK Jug Dubrvonik

B-csoport:
18.00.: Szolnoki Dózsa VSC – Jadran Herceg Novi
19.00.: Spandau 04 Berlin – Steaua Bucuresti
CN Sabadell – Pro Recco 9-18

 

(FOTO: Kormos Ádám, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez