Kész állatkert!

Nem, ezúttal nem egyfajta metaforával élünk címválasztásunknál, hollandiai szállása konkrétan egy állatkerthez tartozik a ZF-Eger férfi csapatának.


 

„Nem hiszem el, hogy egy kétórás repülőútból reggel kilences indulás után, este hat óra után érkezünk meg”, morgolódott néhány kilométerrel a végcél előtt Dabrowski Norbert, a ZF-Eger férfi együttesének vezetőedzője, visszagondolva arra, milyen is volt a keddi nap.

Merthogy a Debreceni VSE hétfő esti legyőzését követően, hamar viszontláthattuk a tegnapi ellenfél városát, lévén, aktuális Bajnokok Ligája-mérkőzésére a Hajdú-bihari megyeszékhelyről repült el a társaság. A kedd reggel egészen pontosan egyébként kilenc órakor indult, ekkor szálltak buszra a keret tagjai (kivéve a beteg Uros Csucskovics).

A kicsivel kevesebb, mint kétórás buszos utat megtéve, az M3-as autópályán mínusz tizenöt fokot is mért Fejes Krisztián, a sofőr járműve, ami természetesen a benti hőmérsékletet is lehűtötte. Körülbelül akkor futott be a busz Debrecenbe, amikor már mindenki átmelegedett, és hát őszintén megmondva, a nagy hóviharban nem volt nagy élmény a terminálhoz vezető száz-százötven métert megtenni…

Ez volt az első kellemetlenség, amit az az egyórás késés követett, ami a repülőjárat indulását illette. Hogyha nem tudnánk pontosan, hogy a kettő dolognak semmi köze egymáshoz, félig viccesen megemlíthetnénk, ez volt a város bosszúja a tegnap esti vereségért. Persze, ahogy mondtuk, ez csak vicc, a csúszás pedig mindig benne van a pakliban.

Ha már időjárás egyébként, nem csak azért volt örömteli az eindhoveni landolás, mert épségben sikerült földre szállni, hanem azért is, mert verőfényes napsütés, és legfeljebb mínusz egy fok várta Angyal Dánieléket Hollandiában. A célállomás azonban még mindig odébb volt, mivel a körülbelül egyórás buszútra található Alphen aan den Rijn városáig vezető autópályán olyan forgalom volt tapasztalható, hogy inkább a két óra felé billent a menetidő.

Pontosan emiatt morgolódott magában Dabrowski Norbert, hiszen a program szerint 17.30-ra tervezett uzsonna másfél órával később fejeződött be. Utóbbi mondatunkból ugyanakkor kiderül, inkább utóbb, mint előbb, de biztonságban megérkezett a csapat a minden igényt kielégítő szálláshelyére, egy állatkertbe.

Na jó, az, hogy állatkertbe, kissé hatásvadász kifejezés, de való igaz, olyan komplexum szolgál a fiúk otthonául a maival együtt nem teljes három napban, amelyben a szállodai rész mellett külön étterem, külön recepció, és egy állatkert is megtalálható.

Hogy mennyire közel? Nos, a park első része a szobák ablaka alatt van elhelyezve, vagyis amennyiben ezen a részen már lennének kifutók, úgy fentről akár etetni is lehetne a farkasokat, oroszlánokat, vagy mondjuk fókákat.

Visszatérve egy gondolat erejéig még a mai programra, este fél kilenctől átmozgató edzést vezényel a szakvezetés, majd vacsora, és természetesen Zsákay Tibor masszőrnek kifulladásig munka. Az alpheni uszoda hangulatáról, a helyszínről magáról, és minden más érdekességről pedig szerdán számolunk be honlapunkon.

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez