Hétfő esti fáradság

Hűen tükrözte a késő esti kezdés a ZF-Eger – Debrecen férfi bajnoki színvonalát, nem mondhatjuk, hogy a kötelező győzelmen kívül sok mindentől maradna emlékezetesen a találkozó.


 

Három gyors góllal kezdődött a hétfő esti ZF-Eger – Debreceni VSE férfi bajnoki mérkőzés, három gyors hazai góllal. Az E.ON OB I-es pontvadászat középszakaszának első fordulójában szokatlan időpontban nézett egymással farkasszemet a hétfő esti két rivális, a felsőház mezőnyének többi tagja ugyanis már a hétvégén lejátszotta saját meccsét.

A vendégek csak ezt követően tudtak először eredményesek lenni, de sokáig így sem lehetett nagy örömük. Főként a második etap nem alakult úgy, ahogyan azt Komlósi Péter fiai szerették volna, hiszen az első negyed mínusz kettes állása után, hamar kétszer akkora hátrányba kerültek.

A mieinknél eloszlottak a gólok, az első hat találatot mind más-más pólós szerezte, vagyis csapatszinten sikerült elhúzni az ellenféltől, nem pedig néhány kiváló egyéni teljesítménynek köszönhetően. Hogyha egyébként valakit külön ki szeretnénk emelni, az ismételten Braniszlav Mitrovics lehetne.

Az egriek szerb olimpiai bajnoka ott folytatta, ahol a legutóbbi meccseken abbahagyta, és már az első félidőben ötven százalékos hatékonyság felett védett. Ugyancsak kiemelhető a másik oldalon Lévai Márton, aki ugyan jóval többször kapitulált, mint kollégája, de így is sok góltól mentette meg együttesét.

A térfélcsere után meglehetősen érdekesen alakult az összecsapás. A hazaiak hosszú percekig nem tudtak újból betalálni, ellenben a debreceniek kétszer is. Hamar szorosabbá vált a mérkőzés, 8-5-nél pedig még tüzes is lett. Dabrowski Norbert több esetben is hevesen futott oda Mucskai Péter játékvezetőhöz, hangot adva nem tetszésének. Akkor is például, amikor Marko Avramovics egyértelmű kapufája után először gólt ítélt a bíró, majd amikor visszavonta azt, hiába került az előzőleg kipattanó labda a szerbhez, végül feldobással folytatódott a játék…

Vicces jelenetről beszéltünk, de igazából nem sokan nevettek ezeken a szituációkon, mint ahogyan azon sem, hogy a harmadik negyedet a hajdúságiak nyerték, tehát továbbra is játékban maradtak.

Az utolsó játékrészre maradt így a döntés, de Kovács Gergő és Sztrahinja Rasovics harmadik-harmadik találatával gyorsan pont került a fontosabb kérdések végére. Ettől függetlenül a Debrecent dicséret illeti, hiszen három negyeden keresztül meg tudta szorongatni vendéglátóját.

A mieink pedig érezhetően nem életük meccsét játszották, de nem baj, nem lehet, és nem is kell mindig száz százalékos formát nyújtani. Kedden utazás Hollandiába, szerdán alpheni BL-meccs, szombaton pedig jön a Fradi. Bőven jó lesz akkor megtalálni ismét a csúcsformát.

ZF-Eger – Debreceni VSE 16-8, 2018.02.26. (FOTO: Nemes Róbert)

ZF-Eger – Debreceni VSE 16-8, 2018.02.26. (FOTO: Nemes Róbert)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, középszakasz, felsőház, 1. forduló
ZF-Eger – Debrecen
16-8 (4-2, 4-1, 2-3, 6-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 200 néző.
V.: Mucskai P., Tordai G.
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Decker Á. 1, Rasovics 3, Vlahopulosz 3, Hárai, Kovács Gergő 3. Cs.: Angyal 1, Hosnyánszky 2, Bedő 2, Avramovics 1, Magyar M., Biros B.Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
DVSE: Lévai – Szőke Sz. 2, Obradovics, Boros T. 1, Kállay 1, Fejős R., Macsi 1. Cs.: Durik 2, Dienes I., Süveges 1, Smitula, Fekete G., Somlai. Edző: Komlósi Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/2. ill. 8/2.
Ötméteresből: 1/0. ill. –
Kipontozódott: Obradovics a 26. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 4-1, 4-2, 6-2, 6-3, 8-3, 8-5, 10-5, 12-6, 16-8.

 

A felsőház 1. fordulójának további eredményei:

Szolnoki Dózsa VSC – Racionet Honvéd 14-7
A-Híd OSC-Újbuda – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló 11-6
FTC PQS Waterpolo – PannErgy Miskolci VLC 14-10

 

(FOTO: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez