Kemény hét kezdődik a Debrecennel

Hétfő este nyolc órakor először láthatjuk idén a ZF-Eger férfi csapatát az élvonalbeli bajnokság felsőházi alapszakaszában.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐHÁZ, 1. FORDULÓ

ZF-EGER (1.) – DEBRECENI VSE (8.)

EGER, BITSKEY-USZODA, FEBRUÁR 26., HÉTFŐ, 20.00. (ÉLŐ STREAM)

V.: MUCSKAI PÉTER, TORDAI GÁBOR.

JEGYÁRAK: FELNŐTT: 1.000 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 500 FT.

 

Kemény, pörgős, sűrű hét vár a ZF-Eger férfi társulatára, hiszen hat nap alatt három mérkőzésen kell részt venniük a csapat tagjainak. Hétfőn Debrecen, szerdán Alphen, szombaton pedig az FTC.

A háromból két találkozót a Bitskey Aladár Uszodában rendeznek, azt az egyet viszont, amelyiket nem, azt elég messze, Hollandiában. A Bajnokok Ligája-összecsapásról ráérünk még beszélni, elsőként ezért a debreceniekkel szembeni bajnoki meccsre kell fókuszálnunk, elvégre is időben ez áll hozzánk a legközelebb.

Eredetileg már szombaton le kellett volna játszani az E.ON OB I. középszakaszának első mérkőzését, de az egri uszodában Uszonyosúszó Világkupát rendeztek, ezért a hétfői időpont. A felsőház első fordulójában tehát a Debrecen lesz az ellenfél, az a Debrecen, amely együttes éppen hogy csak becsúszott az első nyolcba.

– Azt hiszem, nem abból kell kiindulnunk, hogy ellenfelünk csak az utolsó mérkőzésén tudta biztosítani helyét a felsőház mezőnyében, ugyanúgy kielemzem majd videón az erősségét, mint bárki másnak – fogalmazott honlapunknak az egriek vezetőedzője, Dabrowski Norbert.

– Úgy terveztem, hogy a Kaposvár elleni meccsüket nézem meg a debrecenieknek, hiszen azon múlott, hogy továbbjutnak, és ott nagyon éles mérkőzést játszottak. Hogyha ezek alapján látok olyan dolgot, amire külön készülnünk kellene, azt természetesen a fiúkkal is megbeszélem, de bevallom őszintén, én azokat az elemeket fogom keresni a játékukban, amelyek egy picikét hasonlíthatnak majd a Fradi elleni rangadóra. Hétfőn este egyébként továbbra sem számíthatok a betegséggel bajlódó Uros Csucskovicsra, akit majd egy utánpótlás játékos helyettesíthet. Hogy ki lesz pontosan a tizennegyedik emberünk, azt valamikor este döntöm el, amikor az ifjúsági csapat tatabányai mérkőzésének vége lesz, és egyeztettem Tóth Kálmán kollégámmal.

A hétfő esti bajnoki előtt ez a helyzet egészen pontosan, de mi természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hogyan lehet majd bírni ezt az igencsak kimerítőnek ígérkező hetet. – Próbáltam úgy felépíteni az egész programot, hogy mindenből jól jöjjünk ki, meglátjuk mennyire terveztem jól – folytatta Dabrowski Norbert.

– Szombaton kettőt edzettünk, kettő rövidebbet, vasárnapra viszont pihenőt kaptak a játékosok. Igaz, hogy hétfőn a Debrecennel, szerdán pedig az Alphennel játszunk, de az egész programunk a hétvégi, Fradi elleni rangadónak van alárendelve. A hollandiai utazás miatt pláne nem beszélhetünk könnyű feladatról, mert vannak ezek a meccsek, amelyeket abszolválnunk kell, de mégiscsak a szombat lesz a hét fő eseménye, és mi így készülünk.

A hétköznapi viszonylag késői időpont ellenére, természetesen most is várjuk a sárga-kék szimpatizánsokat. Akik valamilyen oknál fogva mégsem tudnak kilátogatni a Bitskeybe, azoknak ezúttal is ajánljuk facebook-oldalunkon a Líceum Televízió élő stream-jét, amelynek segítségével senki sem maradhat le az összecsapásról.


 

A felsőház 1. fordulójának további eredményei:

Szolnoki Dózsa VSC – Racionet Honvéd 14-7
A-Híd OSC-Újbuda – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló 11-6
FTC PQS Waterpolo – PannErgy Miskolci VLC (vasárnap)

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez