Látszik a fejlődés

Ennek ellenére az ifjúsági és serdülő csapatunk is kikapott az UVSE-től a leány Országos Utánpótlás Bajnokság legutóbbi játéknapján.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Az eredmény jobb volt, mint az első alkalommal, amikor az ősszel az UVSE-vel játszottunk, és látszik, hogy előreléptünk, de a támadójátékunkban nem tudtuk időben lereagálni az ellenfél különböző védekezésváltásait. Emiatt a támadójátékunk elég haloványan működött. Emellett az emberelőnyös helyzetkihasználásunk sem volt azon a szinten, amivel meg lehettünk volna elégedve. A tizenkét kapott gól ellenére Aranyi Réka kimagasló teljesítményt nyújtott a kapuban.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 13. forduló
ZF-Eger – UVSE I.
5-12 (0-4, 1-5, 3-1, 1-2)
ZF-EGER: Aranyi R. – Kékesi B. 2, Molnár D. 1, Libercz B. 1, Kiss A., Hornyák S. 1, Szilágyi Sz. Cs.: Katona Zs., Dobi D., Bódi F., Tarczali T. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/1. ill. 11/1.
Ötméteresből: – ill. 4/1.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Mindenféleképpen a tisztes helytállás volt a cél, mert az Újpest a bajnokesélyes csapatok közé tartozik. Szerettük volna megmutatni, hogy szépen helyt tudunk állni egy ilyen erős ellenféllel szemben, és azt gondolom, többé-kevésbé sikerült is. A serdülő mérkőzésen nem sikerült annyira semlegesíteni az UVSE agresszív emberfogását, mint az előző héten a gyerekeknél, de azért így is sikerült megakadályozni több olyan támadást, amiből gólt tudtunk volna kapni. Több helyzetet is kialakítottunk, még ötméterest is hibáztunk, de az Újpest jobb csapat annál, minthogy büntetés nélkül hibázzunk ekkorákat. Az egyéni teljesítmények tekintetében, nagyon örültem Dobi Dorina játékának, pláne annak a találatának, ami egy nagyon szép technikai megmozdulásból született. Pásztor Flóra sokmozgásos játéka is remek volt, és emellett eredményesnek is bizonyult, mert több kiállítást is tudtunk belőle szerezni. Örültem a gyermekkorú Horák Zsófia góljának is. A fegyelmezettség tetszett, mert próbáltuk mindig végigjátszani a harminc másodperceket, hogy minél tovább nálunk legyen a labda. Védekezésben voltak ugyan hibák, de hát ezeken a mérkőzéseken kell mindezt megtanulni. Végezetül szeretném elmondani, hogy a meccs végén, amikor átmentem gratulálni a kollégámnak, ő ugyanezt tette, és megjegyezte, hogy már az őszi egymás elleni találkozónk óta is sok fejlődés látszik a lányokon. Ennél pedig úgy érzem, nem is kell nagyobb dicséret.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 13. forduló
ZF-Eger – UVSE
4-19 (0-5, 0-2, 2-6, 2-6)
ZF-EGER: Túri D. – Dobi D. 2, Katona Zs., Kiss A., Kovács M., Bódi F. 1, Pásztor F. Cs.: Gell Georgina, Horváth L., Tarczali T., Sajtós V., Horák Zs. 1, Simon E., Hüse F. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 9/1. ill. 11/3.
Ötméteresből: 3/2. ill. 3/2.

 

(FOTO: Fehér Kálmán, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez