Első helyről kezdjük a középszakaszt

És már hétfő este, a Debrecen elleni hazai fellépés alkalmával. Lássuk, milyen mérkőzések várnak még ezen kívül a ZF-Eger férfi csapatára!


 

Mint azt bizonyára nagyon sokan tudják, veretlenül fejezte be az E.ON OB I-es bajnokság alapszakaszát a ZF-Eger férfi együttese, miután csütörtök este 8-7 arányban, hazai környezetben is legyőzte az OSC alakulatát.

Mindez azt jelentette, hogy a maximálisan megszerezhető negyvenkettő pontból negyvenet gyűjtöttek be a sárga-kékek. A tökéletes mérleg egyedül a miskolci döntetlen miatt nem jött össze, de bízunk benne, nem lesz jelentősége a későbbiekben a pontvadászat első, és eddigi egyetlen pontvesztésének.

A napokban Dabrowski Norbert úgy fogalmazott, hogy ismét jön a szerda-szombat ritmus, a bajnokság középszakasza ugyanis már ezen a hétvégén elstartol. A mieink első ellenfele az A-csoport negyedik továbbjutója, a Debrecen gárdája lesz, de mégsem a hétvégén.

Az előttünk álló napokban Uszonyosúszó Világkupa házigazdája lesz ugyanis a Bitskey Aladár Uszoda, ezért, bár az első mérkőzés pályaválasztója az egri csapat, az eredetileg kiírt időpontban mégsem tudják lebonyolítani az összecsapást. Az új dátum, hétfő este 20 óra, tehát a szurkolóknak is erre kell készülniük.

A továbbiakban aztán egyre komolyabb rangadók következnek, elsőként jövő szombaton a tegnapi nap folyamán a címvédő Szolnokot saját otthonában két góllal legyőző FTC személyében. Már most felvívnánk mindenki figyelmét, hogy a március 3-i dátumot érdemes beírni a naptárba, hiszen a férfi gárda mellett a nőknél is Eger-Fradi rangadó következik, aminek szintén komoly jelentősége lesz.

A középszakasz harmadik fordulójában a BVSC-hez látogatnak Sztrahinja Rasovicsék, a negyedikben pedig Szolnokra. Ezt követően fordul a pályaválasztói jog, és a visszavágók már ellentétes helyszíneken lesznek. A Magyar Vízilabda Szövetség által közzétett menetrend alapján, április 21-én zárul az OB I-es középszakasz.

Azt követően aztán jöhetnek az elődöntők, amelyek során a középszakasz első helyezettje a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal mérkőzhet meg a hét-hét pontig tartó párharcokban. A tegnap esti meccs ezért is volt nagyon fontos, hiszen amennyiben Eger-OSC csata következne, úgy a mieink pályaelőnye mellett 6-0-ról indulna a viadal, kvázi elég lenne az első mérkőzést megnyerni a hőn áhított finálé újbóli eléréséhez.

Addig azonban nagyon sok minden fog történni, hiszen a Szolnok, Fradi kettőssel még oda-vissza farkasszemet kell nézni. Arról nem is beszélve, hogy az igencsak feszített programba még a Bajnokok Ligája is „belekavar”, kedden mindjárt egy hollandiai túrával…


 

A ZF-Eger férfi csapatának középszakasz-mérkőzései:

1. forduló:
ZF-Eger – Debrecen
Eger, Bitskey-uszoda, február 26., hétfő, 20.00.

2. forduló:
ZF-Eger – FTC PQS Waterpolo
Eger, Bitskey-uszoda, március 3., szombat, 18.00.

3. forduló:
MKB-Euroleasing BVSC-Zugló – ZF-Eger
Budapest, Szőnyi út, március 7., szerda, 18.30. 

4. forduló:
Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger
Szolnok, Vízilabda Aréna, március 10., szombat, 19.30.

5. forduló:
Debrecen – ZF-Eger
Debrecen, március 17., szombat, 19.00.

6. forduló:
FTC PQS Waterpolo – ZF-Eger
Budapest, március 24., szombat (pontos helyszín és kezdési időpont később)

7. forduló:
ZF-Eger – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló
Eger, Bitskey-uszoda, április 14., szombat, 18.00.

8. forduló:
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC
Eger, Bitskey-uszoda, április 21., szombat, 18.00.

 

A jelenlegi dátumok az esetleges televíziós közvetítések miatt változhatnak. Azokat a hazai találkozókat ugyanakkor, amelyeket az M4 Sport nem tűz műsorára, a Líceum Televízió élő streamje segítségével lehet megtekinteni.

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív, tabella: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez