Nüanszokon múlott

Dabrowski Norbert, Tóth László, Lőrincz Bálint és Bisztritsányi Dávid a csütörtök esti meccs után.


 

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője: – Hasonlóképpen láttam én is, mint a kollégám. Annyi, hogy nagyon fegyelmezetten játszottak, láttam már a Moszkva elleni meccsét is az OSC-nek, nagyon rendezetten és fegyelmezetten játszanak, taktikusan. Ezt ma is végig tartották. Én nem tudom, megmondom őszintén, hogy volt-e már ilyen amióta edző vagyok, hogy amikor visszakaptam a játékosaimat, fogalmam sem volt, hogy mi lesz. Nézegettem őket, hogy ücsörögnek a medence szélén. Nyilván ez az OSC-re is igaz, ezt a Lacinak kell megoldania az ő válogatott játékosainál, de én nem éreztem, hogy honnan lesz erő a végére. Hogy honnan volt, ők tudják csak, de örülök neki, mert ezt a győzelmet elrakhatják mélyen a szívükbe, mert azzal nyerték meg a meccset.

Tóth László, az A-Híd OSC-Újbuda trénere: – Jó mérkőzés volt. Jól kezdtünk. Fej-fej mellett ment végig a meccs, lett volna lehetőségünk akár meg is nyerni, de a végjáték máshogyan alakult. Vezettünk, aztán kaptunk egy könnyű kiállítást, majd egy könnyű gólt és hát a győztes találatot egy labdavesztésből az Eger szerezte. A tanulság az, hogy amíg le nem fújják a mérkőzést, addig koncentrálni kell. Amúgy nyilván azt tudtuk előre, hogy egy olyan mérkőzés lesz, ahol apró nüanszok döntenek. Egy emberelőny ide, egy emberelőny oda, egy jó megoldás itt-ott. Az utolsó két percet leszámítva ezt jól kezeltük, legközelebb még jobban kell.

Lőrincz Bálint, az egriek játékosa: – Kicsit könnyebb helyzetben vagyok, hogy nekem győztes meccs után kell nyilatkoznom, de elképesztő mérkőzés volt. Nagyon kemény ellenfél volt az OSC, ebből a szempontból gratulálok nekik, mert nagyon-nagyon nehéz dolgunk volt. Borzasztóan elfáradtunk, én éreztem a többieken, a válogatottakon, hogy az elején nehezen kapták el a fonalat. Kicsit fáradtak voltak, fásultak, de ez elmondható mind a két csapatról. Tulajdonképpen nem kell nagyon magyarázni. Most örülök, nem csak azért, mert nyertünk, hanem, mert nagyon szeretem ezt az érzést, ami most rajtam van, hogy elképesztő fáradt vagyok, és én ezért csinálom, hogy kiadjam magamból a maximumot minden meccsen. Annak is örülök, hogy ez ma győzelemhez vezetett, szóval gratulálok a csapatomnak. Megyünk előre, vannak céljaink, úgyhogy edzünk tovább.

Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa: – Azért jöttünk, hogy megszerezzük a három pontot, a minimum elvárás mégis csak az volt, hogy egy egygólos, ikszes meccset játszunk, ami az utolsó percben dől el. Ennek az eredménynek is lehet azért örülni, de ezt nem fogjuk betenni abba a dobozba, ahova a pontokat gyűjtjük, úgyhogy nyilván nem jó ezt mondani, és ez az éjszaka rá fog menni, hogy értékeljük ezt a mait. Még annyi, hogy szeretném örömömet és elismerésemet kifejezni a Téli Olimpián aranyérmet szerző versenyzőinknek, hogy sporttörténelmet írtak. Gratulálok az aranyéremhez a srácoknak és köszönjük nekik ezt az élményt!

Farczádi Balázs

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez