Uszodában járt a miniszter

A Modern Városok Programot felügyelő tárcanélküli miniszter, Kósa Lajos szándékai szerint minden olyan beruházást felkeres az országban, amely e program része. Így volt országjárásának egyik állomása a keddi nap folyamán Eger.

Miután Habis László Eger Megyei Jogú Város polgármestere, valamint a projektekben érintett vezetők bemutatták az érintett építkezéseket és tájékoztatást adtak azok állásáról, Kósa Lajos  sajtótájékoztatót tartott. Magnyugtatónak találta, hogy valamennyi beruházás az eredeti ütemterveknek megfelelően halad.

A Bárány Uszoda rekonstrukciója, újjáépítése kapcsán megemlítette, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező egri úszó és vízilabda sport  rendelkezésére bocsájthatják a létesítményt, már a nyár elején. Újra szó volt a Nemzeti Úszó- és Vízilabda Központról. A Bárány Uszodával együtt 8.8 milliárdba kerülő hamarosan kezdődő építkezés,  már csak azért is egyedülálló, mert ilyen volumenű sportcélú fejlesztés még nem volt a megyeszékhelyen. Ennek megvalósulását követően egy újabb tíz pályás fedett medencével gazdagodik az úszó és vízilabda társadalom. E kétsportág  évszázados egri múltja, s mindenkori eredményei azok, amelyek mindenek előtt lehetővé tették, hogy a Modern Városok Programjába bekerülhessenek ezeknek a létesítményeknek a megvalósulási elképzelései.

/Fotó Nemes Róbert, MTI/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez