Küzdelem, színvonal, döntetlen…

 

Lehangoló időjárásra ébredtünk szombaton reggel. Esett az eső, majd fújt a szél, aztán jött a hóvihar. Bizonyára sok egri szurkolónak elvette a kedvét, hogy útra keljenek, s inkább választották a fűtött szobából, a tv elől való szurkolást. Nem úgy a legelszántabbaknak, akik az Egri vízilabda Klub által szervezett szurkolói busszal indultak a miskolci rangadóra és jó szokásuk szerint hatalmas buzdításba kezdtek.

Azért izgultunk a meccs előtt, hogy Angyal Dani játszhat e betegségét követően. Nos ő igen, Lőrincz Bálint viszont szintén betegség miatt nem. Helyettese az a fiatal Magyar Márton, aki már többször bizonyította tehetségét. Nem hiába hívta fel a figyelmet Dabrowski Norbert, az amerikai Alex Bowenre. Ő lőtte a mérkőzés első gólját 1 – 0 a Miskolc javára. Kovács Gergő a második emberelőnyünket gólra váltva egyenlített 1 – 1. Parázs első negyedet láttunk, ami igazolta az előzetes várakozásokat. Rangadó ez a javából! Sok volt a kiállítás itt is, ott is, ami szintén a nagy küzdelemnek tudható be. Amíg Hosnyánszky gólját nem adták meg, Vlachopoulosz szintén előnyből szerzett találata már szabályos volt. 1 – 2-es vezetéssel zártuk az első játékrészt.

Emberelőny gólokkal kezdődött a második negyed is, amivel  először egyenlített a Miskolc, majd a vezetést is megszerezték: 3 -2. A második gólunkat nem adták meg, pedig Raszovics szépen bombázott a kapuba. Hosnyánszky  érvényes találatával újra döntetlen az állás: 3 – 3. Sajnos a másik oldalon Halek használta ki a blokk bizonytalankodását: 3 – 4. Angyal bizonyítva, hogy jól van, gyönyörűen húzta be a kapuba a labdát a hosszú fánál,  egy megjátszott figura után: 4 – 4. Erre a Miskolc is megmutatta, hogy ugyanezt ők is képesek megcsinálni, Nagy Ádám lemásolta Angyal gólját 5- 4. Vlachopoulosz azonban újra döntetlenre hozta az állást: 5 – 5. Nagyon jó, élvezetes mérkőzés, van esemény bőven.

Hatalmas küzdelem a harmadik negyed első felében, majd egy ziccerig kijátszott Hárai akciógóllal újra vezetünk 5 -6. Két egri játékos is büntetését töltötte, amikor  újra egyenlített a Miskolc 6- 6. Aztán jött Báne nagy pillanata, amikor védte a lehetetlent, majd egy óriási bombát hárított úgy, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. A másik oldalon Csoma sem tétlenkedett, így igazságos döntetlennel fordultak a csapatok a zárónegyedre.

Vadovics gól a sokadik emberelőny után 7  – 6. Elkezdte lassítani a meccset a hazai csapat. Ezt nemcsak a vezetésük miatt tették, de szemmel láthatóan kezdtek elfáradni. Már volt játékosuk, aki nem úszott vissza védekezni. Vlachopoulosz lehetetlen szögből egyenlít 7 – 7. Bowen egy szabálytalanságot követően vágta a labdát a kapuba, ezt viszont a bírók megadták 7- 8. Kovács Gergő egy nagyon ügyes találattal újra egyenlít 8 – 8. Szakadt a sapka, Deckernek kellett pótolni a fürdőgatyáját, ami jelezte, hogy az utolsó percben is gigászi volt a küzdelem. Gól azonban már nem született, története során a Miskolc megszerezte első bajnoki pontját az Eger ellen.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert:  – Nem történt tragédia,  mert nem nyertünk. Nem is érdemeltük volna meg. A miskolciak nagyon jól játszották azt ami az erősségük, nagyot küzdött mindkét csapat. Igazságos döntetlen született. Jó meccs volt! Jöhet szerdán a Szolnok!

dr. Sike József: – Annak örülök, hogy a játékosaim kijátszották magukból a százszázalékot. Nekünk még tanulnunk kell a nemzetközi kupák és a hazai bajnokság ritmusát. Jövőre, már rutinosabbak leszünk. A küzdőszellem dicséretes, a kondíciónk is meg van, azt hiszem ma is bizonyítottuk, hogy jó úton járunk.

 


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

EON OB-I., férfiak, B – csoport, 13. forduló.

PannErgy Miskolc VLC – ZF- Eger

8 – 8 ( 1 – 2, 4 –  3, 1 – 1, 2 – 2)

Miskolc, dr. Kemény Dénes Uszoda.

V.: Mucskai Péter, Dodog Szabolcs.

PannErgy Miskolc VLC:  Csoma – Aleksy, Nagy Á. 1,  Hornyák, Berta 2, Bowen 3, Vadovics 1, Sánta, Jakab, Misic, Milicic, Halek 1, Lukács.  Edzők: dr. Sike József, Petlyánszki Péter.

ZF-Eger: Mitrovics – Angyal 1, Raszovics, Avramovics, Hosnyánszky 1, Decker, Kovács G. 2, Csucskovics, Vlachopoulosz 3, Bedő, Hárai 1.   Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.

 

Gól – emberelőnyből: 5 / 6, ill.: 4 / 10

Ötméteresből: -, –

Kipontozódott: Nagy Á., Hornyák, Lukács, ill.: Csucskovics

 

A 13. forduló további eredményei:

A – csoport:

BVSC-Zugló – Szolnoki Dózsa: 9 -10

VasasPlaket – FTC PQS Waterpolo: 4-17

AVUS Szombathely – Debrecen: 11 – 13

UVSE – Kaposvári VK: 7 – 11

B – csoport:

Tatabánya – Racionet Honvéd: 8 -9

ContiTech Szeged – A-Híd OSC Újbuda: 4- 13

MetalCom Szentes – PVSK-Mecsek Füszért: 11 -10

 

(Foto: Fehér Anna, archív)

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez