Rangadó előtt – rangadó!

 

Újra idegenben, a férfi OB-I., 13. fordulójában

 


EON OB-I., férfiak, B – csoport, 13. forduló.

PannErgy Miskolc VLC – ZF-Eger

Miskolc, dr. Kemény Dénes Sportuszoda,  február 03. 20:00 óra. (TV.: M4 Sport)

V.: Mucskai Péter, Dodog Szabolcs

 

 

Igen csak benne jártunk már az éjszakában, amikor pólósaink újra Egerbe érkeztek szerdán,  a szegedi meccset követően. Nincs azonban megállás! Csütörtök este 20.00 órakor újra edzést vezényelt Dabrowski Norbert. Hiszen rangadó előtt, rangadó következik! Azaz a jövő hét szerdai itthoni Szolnok elleni Bajnokok Ligája mérkőzést, megelőzi még szombaton, egy szintén rangadónak számító bajnoki összecsapás a miskolciak otthonában.

Az egyre markánsabb csapatot alkotó miskolciakhoz már teljes kerettel utazunk. Az egyetlen kérdést csupán az veti fel, hogy Agyal Dani a társakkal tarthat – e? Mint azt, a  legutóbbi meccseken bombaformában játszó bekk elmondta, sajnos megtámadta egy vírus, aminek következtében belázasodott. Ezért kihagyta a hétfői edzést, de a keddi tréningen sem érezte jól magát. Szerdán ezért nem utazott el Szegedre, amikor is megpróbálta kipihenni betegségét. A csütörtök esti foglalkozáson azonban már ő is részt vett, s megpróbálkozott a teljes értékű munkával.

– Mindenképpen szeretnék játszani szombaton – mondta -, csakúgy mint a következő szerdán a Szolnok ellen. Mind a két meccs nagyon fontos a számunkra, egyikről sem szeretnék lemaradni. Ilyenkor van az, hogy a kezdő sípszóra meggyógyulnak a betegségek, a sérülések, félre teszünk mindenféle más nyavalyát. Tegnap óta nincs már lázam, úgyhogy ha Dabrowski Norbi is úgy dönt, akkor ott leszek a többiekkel.

Mint megtudtuk, Dabrowski Norbi úgy döntött, a csütörtöki edzést követően. A kérdés, tehát már nem kérdés. Teljes lesz a keret szombaton.

A vezetőedző elmondta azt is, hogy ezúttal mindegy, hogy milyen játékkal, de győztesen szeretné elhagyni a szomszéd vár, a borsodiak otthonát.

– A Miskolc egy remek gárdát alkot – hallhattuk tőle -, de látszik, hogy a szerda, szombat gyilkos ritmusa, náluk is szedi az áldozatokat. Egyelőre a bajnokság középszakaszáig jelöltem ki a feladatot. Ez pedig nem más, minthogy veretlenül legyünk túl az alapszakaszon.

Megkérdeztük, hogy miként vélekedik a mérkőzésről, az egri illetőségű, miskolci vezetőedző, dr. Sike József?

– Nekem az Eger elleni mérkőzések mindig különlegesek, nem kell mondanom, hogy miért, de nem is ez most az érdekes. Az Eger teljesítménye és ezzel együtt az eredményei is, egy erős,  felfelé irányuló ágat mutatnak. Mi meg ebben a szerda, szombat ritmusban egy nagy menetelésben vagyunk. Volt egy Szentes elleni kötelező győzelem, aztán a Fradi ellen azt kellett bizonyítani, hogy nem véletlenek az eredményeink, a Tatabánya elleni meccs az, amivel nem tudunk elszámolni, szerdán játszottunk az OSC-vel, most pedig jön az Eger. Ráadásul ők egy könnyed szegedi meccs után, ahol három kulcsemberüket is pihentethették. Szombaton eldől, amit már régóta méregetünk, hogy milyen messze, vagy közel vagyunk az Egerhez. Az Eger szempontjából pedig az dől el, hogy tovább tart-e, az a bizonyos felfelé szálló ág. Jó meccs lesz az biztos!

Mint ahogy az is biztos, hogy a tv közvetítés ellenére, a helyszínen,  ezúttal is sok egri szurkoló választja a Miskolc – ZF-Eger meccset szombat esti programjául. Indul a szurkolói busz, s információnk szerint nem kevesen egyénileg ruccannak át Miskolcra, hogy szurkolhassanak az egrieknek. Sok vitánk nem lehet dr. Sike József mondanivalójával. Amire előzetesen mi is fogadni mernénk az az, hogy jó meccs lesz az biztos! Kár, hogy a TIPMIX-ben ilyen fogadási lehetőség nem szerepel!


A 13. forduló további párosítása:

2018. február 03. szombat.

A – csoport:

17:00.: BVSC – Zugló – Szolnoki Dózsa

18:00.: VasasPlaket – FTC PQS Waterpolo

18:00.: AVUS Szombathely – Debrecen

19:00.: UVSE – Kaposvári VK

B – csoport:

17:00.: Tatabánya – Racionet Honvéd

18:00.: ContiTech Szeged – A-Híd OSC Újbuda

18:00.: MetaloCom Szentes – PVSK-Mecsek Füszért

 

(Fotó: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez