Nem vették félvállról…

A forduló legérdekesebbnek  ígérkező mérkőzését Budapesten rendezik, ahol az OSC fogadja a miskolciakat. A mieink célja Szegeden nem lehet más, mint a három pont begyűjtése, az OB-I., B – csoportjának eddig még pontot sem szerző sereghajtójával szemben. Mint korábban arról már szóltunk, a 12. fordulóban, a legnagyobb ellenfél az utazás lehet. Ennek megfelelően Dabrowski Norbert vezetésével már délben útra kelt a csapat. Az elutazás előtt eldőlt az is, hogy az állandó csapattagok közül Braniszlav Mitrovics, valamint a betegeskedő Angyal Danin kívül, Hárai Balázs és Lőrincz Bálint is felmentést kapott szerda estére. Őket, Tóta Gergő, Magyar Márton, Kürti Dominik, valamint Sári András helyettesítik.

Az első negyedben semmi különös nem történt. Nem számított meglepetésnek, hogy a Komjádi Kupában, az UVSE ellen remek formát mutató Csiszár Boldizsár kezdett a kapuban, s igen jól teljesített, hiszen négy lövésből mind a négyet védte. A kezdés után, szinte azonnal gólt lőtt Vlachopoulos, míg Raszovics kétszer volt eredményes, amivel 0 – 3 –al zárult a kezdő játékrész.

Magyar hozta el a labdát a második negyedben, s Hosnyánszky ezután  bombagólt lőtt akcióból. Több mint tizenhárom  perc játék után Börcsök talált a kapunkba 1 – 4-re alakítva az állást. Irmes büntetőjét követően azonban meglepetésre ebben a negyedben vezetett a Szeged, az összesítésben azonban 2 – 4 volt a javunkra. Avramovics  gyorsan válaszolt: 2 – 5. Raszovics még bevágott egyet fórból: 2 – 6. A következőkben, Avramovics, Kovács Gergő, Hosnyánszky és a fiatal Magyar is betalált, míg a hazaiak minderre csak egy büntetővel tudtak válaszolni. Az utolsó játékrész így, 10 – 3 -as egri vezetéssel kezdődött.

Ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy jött ki, egyre inkább, a két csapat közötti tudásbeli különbség. Lőttünk gólt akcióból, megúszásból, centerből, ami végül is a 4: 16-os eredmény kialakulásához vezetett. A látottak alapján elmondható, hogy teljesítették edzőjük kérését, megtisztelték az ellenfelet és nem vették félvállról a sereghajtó elleni ütközetet.

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Azért van bennem egy kis hiányérzet.  A nagyarányú győzelem ellenére ugyanis,  a játék hagyott kívánnivalót maga után.

 


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

EON OB-I., férfiak, B-csoport, 12. forduló.

ContiTech Szeged   Diapolo – ZF-Eger

4 – 16 (0 – 3,  2 – 3,  1 – 4,  1 – 6)

Szeged, Sportuszoda

V.: Petik András, Bene Péter

ContiTech Szeged: Molnár – Baróthy, Berki, Sikter, Irmes 2, Szilvasán 1, Zsigri, Mickic, Korbán, Börcsök 1 , Holka,  Mekkel, Fodor  Edző: Varga Péter

ZF-Eger:  Csiszár   Csucskovics 3 , Vlachopoulos 1 , Raszovics  5,   Avramovics 2 , Kovács G. 1, Biros B., Bedő,  Kürti, Hosnyánszky 2, Magyar 1, Decker 1,  Edzők:  Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

 

Gól- emberelőnyből: 0/5., ill.: 4/8.

Ötméteresből: 2/2., ill.: 1/1

Kipontozódott: Zsigri 23. percben (végleg cserével). ill.: Kürti 26. percben.

 

A 12. forduló további eredményei:

A – csoport:

Szolnoki Dózsa – VasasPlaket: 20 – 3

FTC PQS Waterpolo – BVSC-Zugló: 10 -7

Debrecen – UVSE: 13 – 5

Kaposvári VK – AVUS Szombathely: 11 – 6

 

B – csoport:

Racionet Honvéd – MetaCom Szentes: 11 – 6

A – Híd OSC-Újbuda – Miskolc VLC: 8 – 4

PVSK-Mecsek Füszért – Tatabánya: 6 – 4

 

(Fotó: Lénárt Márton, archív)

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez