A becsületükért küzdöttek…

Komjádi Kupa csapatunk vasárnap az UVSE otthonában nagyarányú, 21-7-es vereséget szenvedett. Hétfőn, a visszavágón a Bitskey Uszodában, a becsületükért küzdöttek a fiatalok és szép győzelemmel köszörülték ki a csorbát.


Szinte már a sorsolás pillanatában eldőlt, hogy az UVSE és a ZF-Eger csapatai közül, az előbbi kerül a legjobb négy közé a Komjádi Kupában. Ennek a sorozatnak ugyanis a legerősebb csapatával került szembe Tóth Kálmán csapata. Az ellenfél játékosainak többsége ugyanis hétről, hétre az OB-I-es felnőtt bajnokságban is szerepet kap.

Sajnos az első mérkőzésen, amit Budapesten vasárnap játszottak kiütéses vereséget szenvedett a ZF-Eger. A 21-7 után, az egri visszavágó már csak formalitásnak tűnt. Fiataljaink mégis úgy gondolták, hogy az előző napi csorbát, ami a becsületükön esett, ki kell köszörülni. Küzdöttek, hajtottak, kisegítették egymást, s egy valódi, remek csapatmunkával sikerült visszavágniuk. Ráadásul úgy, hogy Sári András vasárnap megsérült és nem volt ott a többiekkel Melegh Milán sem. Mindenki nagyon koncentráltan, fegyelmezetten tette a dolgát. Csiszár Boldizsár büntetőket hárított, míg a mezőnyben hol Biros Barna, hol Kürti Dominik, hol pedig Magyar Márton lendítette át a társakat a holtpontokon. Tomozi és Fried is akkor villant, amikor arra a legnagyobb szükség volt, de hatalmas mezőnymunkát végzett Korózs, Sík, Darmos, valamint Rozsnyai is. Ezért a harcos küzdeni tudásért, a mutatott játékért az egész csapat dicséretet érdemel.

Bár a négy közé a Komjádi Kupában nem sikerült bekerülni, mégis bebizonyosodott, hogy Tóth Kálmán és Gyulavári Zoltán irányításával jó úton járnak fiataljaink!

Mestermérleg:

Tóth Kálmán: – Minden tiszteletem a Komjádi Kupáé, de nekünk az elsődleges feladatunk, hogy a bajnokságban megőrizzük a pozíciónkat. Más ritmusban készülünk, mint azt az UVSE teszi. Mi egy hat hetes felkészülés kellős közepén vagyunk. Abból a kemény munkából pedig, amit most a srácok végeznek, nagyon nehéz tétmérkőzést játszani.  Ezért volt a sajnálatos vasárnapi budapesti vereség. A visszavágón mutatott teljesítményért nagy dicséret illeti a srácokat, mert nemcsak eredményesen, hanem jól is játszottak, s mindenki szívvel, lélekkel küzdött.


 

Eredmények:

Komjádi Kupa a négy közé kerülésért, első mérkőzés:

UVSE – ZF-Eger 21 – 7  (5 – 3, 6 – 3, 6 – 1, 4 – 0)

Az egri gólszerzők: Biros B. 3, Fried 2, Magyar, Kürti.

A második mérkőzésen:

ZF-Eger – UVSE 13 – 12  (4 – 5, 2 – 3, 2 – 1, 5 – 3)

Az egri gólszerzők: Magyar 3, Kürti 3, Biros B. 3, Fried 2, Tomozi 2

Továbbjutott az UVSE, 33 – 20 -al.

 

( Fotó: Lénárt Márton)

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez