Micsoda napok – micsoda meccsek…!

Még az év első meccse, a holland AZC Alphen ellen nyilatkozták a játékosok, hogy lendületet kell venni. Olyan játékkal és olyan arányban akartak nyerni, hogy kiengeszteljék a szurkolókat, a nem igazán jól sikerült év vége után. Kipihenték, leginkább mentális fáradtságukat a tavalyi sűrű program után, aztán gáláztak egyet a holland bajnok ellen. Mondhatnánk, hogy tartották a szavukat, szép győzelem volt. Aztán jött a „nyűgös” pécsi kirándulás. Oda, ahová senki nem utazhat a biztos győzelem reményében, mert a baranyaiak évről, évre bizonyítják, hogy nemcsak messze vannak mindenkitől – mármint földrajzilag -, hanem remek vízilabdát is játszanak. Ez után úgy szólt az értékelés, hogy remek felkészülést jelentett a Szolnok elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.
Pécs után felkerekedett mindenki – irány Szolnok! Dabrowski Norbert azt nyilatkozta a meccs előtt, hogy unjuk már nagyon a Szolnok elleni vereségeket. Azt, hogy felkészülünk, koncentrálunk, odatesszük magunkat, aztán a végén mindig nyer a Szolnok. Ha elhisszük, hogy nyerhetünk, akkor nyerünk is.
Elhitték!
Figyeltem a Honvéd elleni bajnokira érkező szurkolókat szombaton. Egymás szavába vágva értékelték a szolnoki győzelmet.

„ Láttad azt a passzt, amit Vlachopoulosz varázsolt Rasovics kezére a félpályáról? Úgy vágta be utána kapásból a hosszúba, hogy tanítani kellene. Na és a Hosi bomba? Kardos a kezét sem tudta felemelni. Pufi is ritkán lő gólt kapás oldalról! Most ezt is megtette. Igaz, hogy a hálót nem érintette a labda, de bent volt! Csucskó is rázta az öklét szépen, miután nemcsak a kapust lepte meg lövésével, hanem talán még a csapattársait is. Ez is mekkora volt! Jaj és hát Angyal! Ő blokkol a kapunk előtt, fúj egyet, aztán sprintel, hogy felérjen, mert még nem nyertünk, és jön Kovács Geri szédületesen nagy gólpassza, a rövid fához. Dani meg behúzza a kapuba! Fantasztikus volt!”
Mindenkinek volt egy kedvenc jelenete, amit még három nappal a mérkőzést követően is mindenképpen el akart mesélni.
Aztán a Honvéd meccs előtt azt nyilatkozta Kovács Gergő, hogy a lendület, az, aminek ki kell tartania, mert nem sokára, egészen pontosan február hetedikén jön a Szolnok. Biztos, hogy elégtételt szeretnének venni, nekünk meg bizonyítanunk kell, hogy nem véletlen volt a győzelmük.
Két eshetőség van ilyen szép győzelem után. Vagy még mindenki fürdik a sikerben és leenged a társaság, egy nem szeretem kötelező mérkőzésen, vagy pedig viszi tovább a győzelem édes mámora és pörög mindenki – ahogy a tudósításunk címe is szólt -, könnyedén szellemesen, lendületesen. Ez történt! Csak Vad Lajost sajnáltam a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, aki nagyon megtörten gratulált az egriek játékához és nagyarányú győzelméhez. Szivós Marci pedig egy ilyen meccs után el sem jött a sajtótájékoztatóra, kitalálható, hogy miért.
Micsoda napok, micsoda meccsek! – szólt az egyik szurkoló a Bitskeyből távozóban, majd Putyi kocsmája felé vették az irányt. Még hallottam, ahogy számolgatják a napokat. Szerdán megyünk Szegedre, szombaton Miskolcra, aztán … Igen! Aztán jön a Szolnok!
Igaz! Micsoda napok! Micsoda meccsek! Igaz! Csak a lendület kitartson! Mondjuk úgy, június elejéig. Mert akkortájt nyerhetünk csak valamit!

Egyelőre ezek részsikerek, még ha oly kedvesek is.

 

(Fotó: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez