Könnyedén, szellemesen, lendületesen…

Sajnálatos módon gyásszünettel kezdődött a mérkőzés. Nagy veszteség érte ugyanis az egri vízilabda társadalmat, 92 éves korában elhunyt Kőteleky Dénes. Az 1980-as években, az 1990-es évek elején több mint tíz éven keresztül szolgálta az egri vízilabdát, mint az akkori szakosztály elnöke, majd elnökségi tagja. Nemrég, kilencvenedik születésnapja alkalmából egy Bajnokok Ligája mérkőzés szünetében köszöntöttük itt utoljára a Bitskey Uszodában. Az ő tiszteletéről szólt a gyásszünet. Nyugodjék békében! Emlékét megőrizzük!

Ezt követően egy, egy kimaradt lehetőséggel kezdődött a mérkőzés, majd Lőrincz Bálint úszott szinte kaputól, kapuig a labdával, és a hosszú sarokba lőtt: 1-0. Csucskovics használta ki az első emberelőnyös helyzetet: 2-0. A Honvéd a hasonló lehetőséggel nem élt, miután Vlachopoulos lógott meg egyedül, háromra növelve a különbséget.  Úgy védekezett a csapat, hogy a Honvédnak Mitrovics kapuja előtt, szinte semmi esélye sem volt. Ki is kérte  – viszonylag hamar -, első idejét Vad Lajos a vendégek mestere. Miután elől megállt a gólgyártás, ezért Dabrowski Norbertnek is volt mondanivalója. Ennek meg is lett az eredménye, mert az első negyed zárása előtt Kovács Gergő talált be, kialakítva ezzel a játékrész végeredményét: 4-0.

Indult a “vasaló” a második negyed elején. Le-, fel úsztak a csapatok, közel négy percig eredménytelenül, mígnem Decker Ádám bombázott testvére kapujába 5-0! Ugyan így tett Rasovic is, 6-0-ra alakítva az eredményt. Egy kiválóan megjátszott emberelőny végén Hosnyánszy szerezte a hetedik találatot. Illés az ötödik vendég fórból talált először a kapunkba 7-1. Persze abban, hogy két negyeden keresztül csak egyszer volt képes eredményes lenni a vendég együttes a remek védekezés mellett nagy szerep volt a kiváló napot kifogó Mitrovicsnak is. Báne remekül “állt a lábán”.

Hosnyánszky remek passzából Rasovic volt eredményes, a második félidő elején: 8-1. Vlachopoulos emelkedett az “égig” és lőtt látványos gólt: 9-1. Majd Decker Ádám szomorította újra testvérét, Attilát, 10-1-ra alakítva az állást. A másik oldalon is zörrent a háló, Hertzka talált be, amiről majdnem azt írtuk, hogy kozmetikázta az eredményt, de ugye 10-2-nél… Angyal húzott a kapuba egy emebrelőnyből érkezett bejátszást 11-2. Fáradt a Honvéd, mert újabb egri emebrelőny következett, amit Hosnyánszky használt ki: 12-2. Viszonylag gyorsan meg lett a közte tíz, jelezve, hogy viszi a lendület a csapatot a nagy BL győzelem után.

Biros Barna góljával kezdődött a záró felvonás: 13-2, amire Vad Levente válaszolt, tartva a közte tízet. Vlachopoulos azonban nemcsak népszerű, hanem makacs ember is, rakaszkodott a nagyobb előnyhöz. Hosnyánszky pedig még rátett kettőt: 16-3. Lőrincz után, Csucskovics is kipontozódott, de Deckert ez sem zavarta beállította a végeredményt 17-3!


A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB-I., férfiak, B-csoport, 11. forduló

ZF-Eger – Racionet Honvéd

17-4 (4-0, 3-1, 5-1, 5-2)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda,  600  néző.

V.: Németh András, Rubos Károly

ZF-Eger: Mitrovics – Angyal 1 Rasovic 2, Avramovics, Hosnyánszky 4,  Lőrincz 1, Decker Á. 3, Kovács G.1, Csucskovics 1, Vlachopoulos 3, Bedő, Hárai, Biros B.1   Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Racionet Honvéd: Decker A. –  Kiss B., Gyárfás, Vad L. 1, Tóth P., Balakirev, Hertzka 1, Szivós, Dr. Illés 2, Irmes, SimonR., Simon A., Manhercz Á.  Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 7/8 , ill.: 2/11

Ötméteresből: -, ill.: 1/1

Kipontozódott: Lőrincz, 27. perc, Csucskovics, 29. perc

 

A 11. forduló további eredményei:

A – csoport:

FTC PQS Waterpolo – Debreceni VSE: 15 – 9

MKB Euróleasing-BVSC-Zugló – UVSE: 14 – 8

VasasPlaket – AVUS Szombathely: 13 -8

Szolnoki Dózsa VSC – Kaposvári VK:  18 – 2

B – csoport:

ContiTech Szeged – MetalCom Szentes: 5 – 9

A Híd OSC-Újbuda – PVSK-Mecsek Füszért: 10 – 6

PannErgy Miskolc VLC – Tatabánya: 13 – 9

 

/Fotó: Lénárt Márton/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez