A Honvéd ellen is folytatnánk a jó sorozatot

A férfi OB I. következő fordulójában ismét hazai környezetben ugrik medencébe a ZF-Eger együttese.


 

EN OB I., FÉRFIAK, B-CSOPORT, 11. FORDULÓ

ZF-EGER (1.) – RACIONET HONVÉD (4.)

EGER, BITSKEY-USZODA, JANUÁR 27., SZOMBAT, 16.00. (TV: M4 SPORT)

V.: NÉMETH ANDRÁS, RUBOS KÁROLY.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.000 FT, DIÁK/NYUDÍJAS 500 FT.

 

A szerdai Bajnokok Ligája-győzelmet követően, ismét az E.ON OB I. jelent kihívást a ZF-Eger férfi együttesének, hiszen szombat délután már a Racionet Honvéd vár a B-csoport listavezetőjére.

Pontosabban nem vár, hiszen a tizenegyedik forduló mérkőzését a Bitskey Aladár Uszodában rendezik, tehát hazai környezetben. Valamelyest szokatlan időpontban is, hiszen 16 órakor történik meg az első ráúszás, köszönhetően, az M4 Sport televíziós csatorna élő közvetítésének.

A két ellenfél úgy készül az egymás elleni összecsapásra, hogy jelen pillanatban mindketten felsőházi pozícióban tanyáznak. A mieink eddigi tíz meccsükből tízet megnyertek, a fővárosiak ennél rosszabbul állnak, de a negyedik helyükkel alighanem elégedettek lennének az alapszakasz zárultával is.

Ami a párharc őszi eredményét illeti, októberben a Kőér utcában 12-3-as egri győzelem született, tehát a Honvéd nem tudott újabb meglepetést szerezni. Emlékezhetünk ugyanis, hogy Vad Lajos tanítványai a bajnokság első fordulójában 12-6-ra győzték le az OSC alakulatát.

Egy nappal a hétvégi bajnokit megelőzően, egy olyan játékost is megkérdeztünk, mit vár a párharctól, aki anno épp a riválistól tette át székhelyét a sárga-kék egylethez. – Alapvetően teljesen más jellegű meccs vár ránk, mint a Szolnok ellen, ilyenkor ugyanis mindig az erősebb csapat hozzáállásán múlik a találkozó végkimenetele – fogalmazott a Honvéd korábbi, a ZF-Eger jelenlegi pólósa, Kovács Gergő.

– Mivel most lesz újabb három találkozónk, mielőtt újból a Szolnokkal játszanánk, ezért nem lehet alábbadni a lendületből. Ha már lendületet kaptunk legalábbis a szerdai győzelemtől, akkor minimum a visszavágóig abban is kell maradnunk, ami nyilvánvalóan azt is jelenti, hogy a Honvéd ellen is végig száz százalékot szeretnénk kiadni magunkból.


 

A 11. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. Január 27., szombat
16.00.: FTC PQS Waterpolo – Debreceni VSE
17.00.: MKB Euróleasing-BVSC-Zugló – UVSE
18.00.: VasasPlaket – AVUS Szombathely
Szolnoki Dózsa VSC – Kaposvári VK 18-2

B-csoport:
18.00.: ContiTech Szeged – MetalCom Szentes
19.00.: A-Híd OSC-Újbuda – PVSK-Mecsek Füszért
19.00.: PannErgy Miskolci VLC – Tatabánya

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez