Parádés rangadót nyertek a lányok!

Ki üldözi tovább a Fradit? Tettük fel a kérdést még tegnap, a női csapatunk legnagyobb rangadójának számító Szentes elleni mérkőzés beharangozójában. Egy nagyszerű idegenbeli győzelem után erre nekünk lesz lehetőségünk, de nézzük a részleteket!

Egy kis ismerkedés után Miklós Réka akciógóljával vezetünk, amit büntetőből egyenlítenek ki a házigazdák. Aztán ideges kapkodás itt is ott is. Mindkét kapus hárít, mígnem Somhegyi harcol ki büntetőt, amit Ráski vált gólra. Újra nálunk az előny. Igaz nem sokáig mert a hazaiak akciógóllal egalizálnak: 2-2. Ráski az előbb büntetőből, ezúttal viszont emberelőnyből szerez előnyt. Megint vezetünk. Sőt Games parádés centergólját követően már 2-4! Hat másodperccel a negyed vége előtt, még Hornyák is bevág egyet 2-5. Bravúros első negyed!

A második negyed kiállításokkal és kimaradt emberelőnyökkel kezdődik itt is, ott is. Ami nem megy emberelőnyből megy büntetőből. Somhegyi bombázza a kapuba az ötméterest: 2-6! Közben pedig Horváth Anna már ötödször hárít bravúrosan. Remek játék! Games újabb centergólt lő: 2-7. Még leírni is öröm! Nem sokkal a negyed vége előtt megpróbál zárkózni a Szentes: 3-7. Kár érte, hát még azért, mert az utolsó másodpercben a nagyszünet előtt újabb gólt kapunk: 4-7. Még így is magabiztosan vezetünk!

Fogy az előny! De még kettővel így is vezetünk: 5:7! Rangadó a javából, körömrágós izgalmakkal. Somhegyi gólja jobb mint egy nyugtató: 5-8! Sorba kapjuk a hátrányokat, de a védelem, Horváth Annával az élén jól áll a lábán. Games-t már elvesztettük, amikor újra feljönnek a hazaiak, kettő különbségre: 6-8. Büntetőből tovább közelít a Szentes: 7:8, de Kocsis Szabina is feliratkozik a góllövők közé: 7-9! Azért az utolsó játékrész sem lesz izgalommentes.

Először Horváth Anna sokadik védése, aztán egy, egy kimaradt előny itt is, ott is, de végül hazai gól 8-9. Fáradtság és óriási küzdelem ami jellemzi az utolsó felvonást. Fél perccel a vége előtt azonban Ráski eldönti: megúszásból lő gólt 8-10! Kapunk még egy akciógólt a végére, de bánja kánja NYERTÜNK! 9:-10! Ugyan úgy egy gól a különbség, mint a szomszédban, Szolnokon, a fiúknál. Szép napja ez az egri vízilabdának! Szép volt lányok, szép volt fiúk!

Mestermérleg:

Biros Péter: – A második negyed végéig uraltuk a játékot, az történt amit megbeszéltünk. Aztán elvesztettük Brigittát, ami az én hibám is, mert nem figyeltem, hogy már két kiállítása volt, de erre is sikerült jól reagálnunk, bár megváltozott a játék képe. Azonban a vége a lényeg, ha izgalmasan is alakult, de nyertünk. Fegyelmezettek voltunk és nem hagytuk kicsúszni a kezünkből a győzelmet.

Vidumansky László: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, túl nagy előnyt adtunk az Egernek, akik jól használták ki gyengeségeinket. A végére ugyan feljöttünk, még az egyenlítésre is lett volna lehetőségünk, de kimaradt a helyzetünk, amiből szintén gólt kaptunk. Gratulálok az Egernek, megérdemelten nyertek.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 13. forduló
Hungerit Szentes – ZF-Eger
9-10  (2-5, 2-2, 3-2, 2-1)
Szentes, V.: Petik A., Homonnai D.
SZENTES: Lekrinszki – Szabó, Hevesi, Guannau 1, Kudella, Melani 3, Mirisnina, Sebők, Brávik, Dömsödi, Rybanska 3, Kis, Petőváry 2. Edző: Vidumansky László.
ZF-EGER: Horváth A. – Miklós R. 1, Molnár D., Tóth Cs., Ráski 3, Games 2, Somhegyi 2. Cs.: Kékesi, Kocsis Sz. 1, Szilágyi Sz., Hornyák S. 1, Katona Zs. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/1. ill. 11/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. 2/2.
Kipontozódott: Games a 16., Brávik a 26. percben.

 

A 13. forduló további eredményei:

UVSE Margitsziget – BVSC-Zugló Diapolo 2-15
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 19-5
Tatabánya – UVSE 3-21
Racionet Honvéd – FTC 4-23

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez