Ki üldözi tovább a Fradit?

Talán ez lehet a legnagyobb kérdése a Hungerit Szentes – ZF-Eger szerda esti női bajnoki mérkőzésnek.


 

OB I., NŐK, 13. FORDULÓ

HUNGERIT SZENTES (6.) – ZF-EGER (5.)

SZENTES, JANUÁR 24.,SZERDA, 19.00.

V.: PETIK ANDRÁS, HOMONNAI DÁNIEL.

 

Hogy is mondta múlt hétfő este Biros Péter? „Számunkra úgyis a jövő szerdai, szentesi rangadó lesz inkább mérvadó”. No igen, a Szentes-meccs. Kimondva, kimondatlanul is ez a találkozó, amelyre talán a két csapat őszi, egymás elleni ütközete(i) óta várunk, hiszen a szezon elején is a Kurca-partiakat jelöltük meg annak a riválisnak, amellyel talán a legnagyobb csaták várhatóak.

Mindez egyszer már be is bizonyosodott, hiszen, amikor az OB I-es alapszakasz első körében a ZF-Eger hazai környezetben látta vendégül szerda esti ellenfelét, óriási csata bontakozott ki, és gyakorlatilag az utolsó másodpercig nyílt maradt a három pont sorsa. Akkor azonban a mieink nyertek, és itt jegyeznénk meg, a Magyar Vízilabda Szövetség visszajelzése alapján, a szezon nézőcsúcsát is ez az összecsapás jelentette.

Meg is érdemelték a lányok a bíztatást a lelátóról, maga a meccs pedig jó propagandája lehetett a női vízilabdának. Még akkor is, hogyha ez a két együttes aligha csatázhat érmekért az idény végén. Az 5-4-es sikert követően, ősszel rendeztek még egy Eger-Szentes csatát, méghozzá az alföldön, a Magyar Kupa-selejtezőjében viszont már nem sikerült jó eredményt elérni, a kvalifikációs kör rendezője 10-5-re nyert.

Így érkeztünk el a szezonbeli harmadik egymás elleni találkozóhoz, amely otthonául ismét a csongrádi város szolgál. A hétközi bajnoki házigazdája fogadkozik is, mindenképp visszavágna egri vereségéért, és teljes csapattal készül a mérkőzésre.

És, ha már készülés, a két szerda esti rivális egyaránt rosszul próbázott az előző héten. A mieink a már említett Dunaújváros elleni csörtét tizenhárom góllal, 21-8 arányban veszítették el, a szentesiek pedig tévés meccsen kaptak ki meglehetősen simán, 14-6-ra, a BVSC elleni hazai fellépésükön.

Egy dologról kell még beszélnünk beharangozónk zárásaként, méghozzá a bajnokság állásáról. A tizenharmadik fordulót megelőzően mindkét gárda ugyanúgy tizennyolc-tizennyolc ponttal áll a tabellán, mint a negyedik FTC, csak éppen az ötödik és hatodik helyen. A meccs legnagyobb tétje tehát az lehet, ki tudja tovább üldözni a Fradit a legjobb négy közé jutásért folytatott harcban.


 

A 12. forduló további párosításai:

2018. Január 24., szerda
18.45.: UVSE Margitsziget – BVSC-Zugló Diapolo
19.00.: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash
20.00.: Tatabánya – UVSE
20.00.: Racionet Honvéd – FTC

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez