Felzárkózni az élmezőnyhöz

Amennyiben nyerni tud Szolnokon a ZF-Eger férfi együttese, alaposan összekuszálja a Bajnokok Ligája B-csoportjának állását. Amennyiben nem…, nos, erről inkább ne is beszéljünk.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 7. FORDULÓ

SZOLNOKI DÓZSA VSC – ZF-EGER

SZOLNOK, VÍZILABDA ARÉNA, JANUÁR 24., SZERDA, 18.30. (TV: SPORT2)

V.: SZTAVRIDISZ (GÖRÖG), NAUMOV (OROSZ)

LEN-DELEGÁTUS: LONZI (OLASZ)

 

A magyar labdarúgó válogatott éppen aktuális EB-, vagy VB-selejtezőjét hivatkozási alapul hívva, csak úgy harangoznánk be a ZF-Eger férfi csapatának soron következő Bajnokok Ligája-mérkőzését, hogy sorsdöntő ütközet előtt áll a társaság.

Focistáink esetében elcsépeltnek tűnik már a jelző, de mi azért most mégis elővennénk a hasonlatot, hiszen van olyan szempont, ami alapján találó lehet a sorsdöntő kifejezés. Elég, ha csak a B-csoport állását vesszük alapul, amely a forduló előtt úgy fest, hogy három tizenöt pontos csapat áll az első három helyen, a Spandau, az egriek holnap esti ellenfele, a Szolnok, illetve a Pro Recco. Csak ezt követően jönnek a mieink, illetve a Herceg Novi tíz-tíz egységgel.

Hogyha tehát most lenne vége a főtábla csoportkörének, akkor a sorrendben leírt első négy együttes jutna be a június eleji Final Eightbe. Csakhogy még a meccsek több mint fele hátra van. Egészen pontosan az újabb szerdai játéknapon érünk el a félidőhöz.

Ez a forduló pedig akár sorsfordító is lehetne az egriek számára, ami a párosításra pillantva, nem is tűnik teljesen lehetetlen dolognak. Kezdjük azzal, és így gyorsan zárjuk is le a témát, hogy a Pro Recco Olaszországban látja vendégül a csoport eddig várakozásokon felül teljesítő német együttesét. Ott tehát valakihez biztosan fel lehet zárkózni.

No igen, csak a feladvány második része, hogy bármilyen fajta felzárkózáshoz sárga-kék győzelemnek kellene születnie a Tiszaligetben. Ez a kritérium pedig egyértelműen nehezebben teljesíthető, minthogy Genovában valaki úgyis botlani fog. Az ugyanis fix.

Nézzünk mégis egy optimista forgatókönyvet, amely alapján papírforma szerint az olaszok legyőzik a Spandaut, a mieink pedig elhozzák a három pontot a tavaly mindent megnyerő alföldiektől. Ebben az esetben a Reccóval szemben, ugyan megmaradna az ötpontos hátrány, de a másik két riválist máris két egységre közelítené a hevesi alakulat. A csoportkör második körében ráadásul mindkét rivális a Bitskeyben játszik majd, tehát visszakerülne saját kézbe az a bizonyos sors.

Hangsúlyozzuk, mindennek alapja a holnapi egri siker. Más kérdés, hogy az elmúlt másfél év Eger-Szolnok összecsapásainak mérlege alapján, talán még egy döntetlen is nagy eredménynek számítana. Ha már egyébként szóba hoztuk a statisztikát, az sosem hazudik. Amiért pedig Cseh Sándor legénysége az említett idősávban lejátszott kilenc egymás elleni meccsből nyolcat is megnyert, nehéz lenne azt mondani, hogy Bedő Krisztiánék számítanának a találkozó fő esélyeseinek.

Visszatérve a B-csoport állására, az is tökéletesen leszűrhető, hogy, bár a negyedik, még továbbjutást érő hely megszerzésére, vagyis megtartására jó esélyeik vannak Dabrowski Norbert és Petrovai Márton tanítványainak, mégis, egyfajta utolsó esélyként tekinthetünk a szolnoki kirándulásra, már ami az élmezőny utolérését illeti.

Beharangozónkat nem véletlenül helyeztük ezen reflektorfény alá, hiszen ez jelenleg a helyzet. Persze, megkérdezhettük volna mindkét oldalt, ki mit vár a mérkőzéstől, de a szokásos udvariasság helyett ezúttal objektívan, kizárólag a holnap esti esetleges forgatókönyvek hatásait próbáltuk meg kivesézni. Hogy aztán a megszokott meccs utáni értékelések alkalmával ki puffogtathatja el a megszokott közhelyeket, azt nem tudjuk megmondani, mindenesetre visszautalva a ZF-Eger rossz Szolnok elleni mérlegére, maradjunk annyiban, azt kívánjuk, egyik szakvezető se a „szokásos” lelkiállapotban nyilatkozzék…


 

A 7. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. Január 24., szerda
17.00.: Olympiakosz Pireusz – VK Jug Dubrovnik
18.30.: A-Híd OSC-Újbuda – Dinamo Moscow
20.30.: AN Brescia – VK Partizan Beograd

Január 25., csütörtök
19.15.: CNA Barceloneta – Waspo Hannover

B-csoport:
Január 23., kedd
19.00.: CN Sabadell – Jadran Herceg Novi

Január 24., szerda
19.30.: Spandau 04 Berlin – Pro Recco
20.30.: AZC Alphen – Steaua Bucuresti

 

(FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez