Amikor mindenki aranyérmet érdemel…

Szakadhatott a hó, röpködhedtek a mínuszok az elmúlt hét végén, a Bitskey Aladár Uszodában forrt a víz és forró volt a hangulat a lelátón is. Olyan eseménysort kaphattak a vízilabda barátok, amilyenre csak igen ritkán akad példa. Keretbe foglalta a programokat az SBS gyermek torna, merthogy azzal kezdődött szombaton, s vasárnap azzal ért véget. Közte pedig volt egy sikeres Bajnokok Ligája mérkőzés a férfiaknál, míg a nők a szegediek ellen arattak nagyon fontos győzelmet. Ez utóbbi kettőről már részletesen beszámoltunk, maradjunk most csak a gyermekeknél.

Már annál is inkább mert a két nap során egyik ámulatból a másikba estünk. A legkisebbek a 2008-as korosztálynak kiírt nyolc csapatos tornán, olyan küzdelem,  olyan látványos megoldások, olyan szeretni való teljesítmények, a vízilabda teljes repertoárjánaknak birtokában lévő ifjú titánok jellemezték mindkét napot, ami méltán ragadtatta elismerésre a lelátókat megtöltő szülőket, rokonokat, kíváncsiskodókat. Mondani sem kell, hogy ők is kitettek magukért. Olyan hangulatot teremtettek, mint ha olimpiai bajnoki döntőn szurkolnának. Szóltak a kereplők, csattogtak a tapsolók, s jónéhányan úgy berekedtek a végére, hogy már csak suttogva  voltak képesek gratulálni csemetéjüknek.

Így aztán mindenki nagyon odatette magát. Űzték hajtották egymást a kis játékosok. Elképesztő mennyiséget úsztak, keményen védekeztek, s bombagólokat lőttek. A kapusok bravúrt, bravúrra halmoztak, az edzők pedig szinte levegővétel nélkül instruáltak. Nem a szabadidejüket hasznosan töltő csemetéket, hanem valóságosan a jövő bajnokait láthattuk a Bitskeyben. Voltak ám szép számmal, mert a Fradi, a Cegléd, a Szolnok, a Dunaújváros, az OSC, valamint a Központi Sportiskola mellett két egri csapat is rajthoz állt, ami százhúsz gyermek sportágnak való bemutatkozását jelentette.

Volt egy hasonló torna nemrégiben  Cegléden és a szülők vetették fel az Egri Vízilabda Klub vezetésének, hogy rendezzük meg mi is, mert fantasztikus élményt jelentett mindenkinek. Az SBS Kft azonnal az ötlet mellé állt. Mindenki lelkes volt, a meghívottak szívesen vállalták az utazást, a szervező házigazdák pedig mindent elkövettek, hogy minden időben a helyére kerüljön. A célt pedig abban határozták meg: jelentsen ez egy valódi sportélményt minden résztvevőnek, valami olyat, amire akár egykor, felnőttként is visszaemlékezhetnek. Amely élmény felidézése majd úgy kezdődhet, hogy kilenc, tíz éves koromban volt egy nyolc csapatos vízilabda torna Egerben.

Az is nagy örömet jelentett minden vízilabda palántának, hogy egy egész lelátórészt megtöltve közösen szurkolhattak a felnőttek Bajnokok Ligája mérkőzésén. Talán sokan elgondolkodhattak azon, hogy egyszer majd ők is…

Amikor pedig a  mérkőzést követően az olimpiai-, világ-, és Európa bajnokok, ajándékokkal, aláírásokkal egy-egy öleléssel és sok, sok gratulációval lepték meg őket, felmenve hozzájuk a lelátóra, még az örömkönnyek is kicsordultak.

Forrt a víz a medencében és a lelátón is forró volt a hangulat. Hiába szakadt odakint a hó. A habot pedig az jelentette a tortán, hogy vasárnap mindenki aranyérmet kapott. E sporthétvége aranyérmese lett! A díjakat pedig nem másoktól, mint a pihenőnapjukat feláldozó ZF-Eger felnőtt csapatának tagjaitól vehették át, edzőjük, Dabrowski Norbert vezetésével. Fradistáknak, OSC-seknek, ceglédieknek, dunaújvárosiaknak, szolnokiaknak, KSI-seknek és persze az egrieknek csillogott a szemük, miközben a bajnokok a nyakukba akasztották az érmet. Az edzők, a szülők, a házigazdákat éltették, mert mint elmondták nem tudják igazán megköszönni e két napot. A szervezők pedig ott, rögtön kinevezték e találkozót, az első SBS Gyermek Tornának. Már másnap elhatározták: szervezik a következőt. Valami hasonlót, ahol tényleg mindenki aranyérmet érdemel!

E hagyományteremtő esemény megrendezésében támogatóink voltak: HRT Spediton Kft., K és V Kft., SBS Kft., Silye és Társa Kft., WABERES ‘ S INTERNATIONAL NYRT. Köszönjük a gyerekek nevében is!

I. SBS Gyermek Torna, Eger, 2018.01.13-14. (FOTO: Fehér Anna)

I. SBS Gyermek Torna, Eger, 2018.01.13-14. (FOTO: Fehér Anna)

(FOTO: Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez