Megint a Szolnok…

Bár Berlinben ment volna így az emberhátrányos védekezés. A Tippmix Szuperkupán viszont a támadás nem működött, nem is sikerült letaszítani a trónról a Szolnokot.


 

2016 után 2017-ben is a Tippmix Szuperkupa jelentette az év utolsó mérkőzését a ZF-Eger együttesének, de nem csak a tét lehetett hasonló, hanem a rivális is, hiszen az előző szezonban minden létező címet besöprő Szolnoki Dózsa VSC képviselte az ellenfelet.

Változást jelentett tegnapi írásunkhoz képest, hogy Biros Barnabás mégsem tudott sapkát húzni, mivel begyulladt a válla. Helyette Sári András kapott lehetőséget, a többiek azonban rendben voltak. A szezonban egyébiránt a péntek esti összecsapáson nézhetett egymással farkasszemet először a két régi jó ismerős, ezért mindenki jó összecsapásban reménykedett.

A találkozón aztán két és fél percet kellett várni az első találatra, akkor pedig Jansik Dávid szabadult ki a szorításból és pattintott a kapuba. Ezt követően láthattuk a meccs első emberelőnyét, Lőrincz Bálint próbálkozása ugyanakkor a kapufát találta el. Mint ahogyan legközelebb Angelosz Vlahopuloszé is. Bezzeg a másik oldalon Aaron Younger nem hibázott, a negyed végéhez közeledve így kettővel vezetett a Dózsa.

A játékrész utolsó percébe lépve, csak megjött az az első egri gól, a kék sapkában szereplő együttes görög légiósa lőtte ki a hosszú oldalt. Cseh Sándor kihasználva, hogy már csak egy támadása marad csapatának, időt kért, és ugyan a Marco Avramovics kiállításából következő húsz másodpercből nem született gól, de Zalánki Gergő ezzel együtt is megtalálta az utat a hálóba.

Bosszantó nyitó felvonást élhettünk át, hiszen a létszámfölényes szituációk jobb kihasználásával, illetve kicsit fegyelmezettebb védekezéssel, akár fordított állást is feljegyezhettünk volna. A második etapban mindkét oldalon lehúzták a rolót a kapusok, igaz, a nagyobb védéseket Braniszlav Mitrovicsnak kellett bemutatnia.

Féltávhoz érve, nem mondhattuk volna, hogy a támadás-befejezésekben jeleskedtek volna az együttesek, mindezen kijelentést pedig meg is erősíti a mindkét oldalon mutatott 5/1-es emberfóros mutató. Ezzel együtt sem dőlt el semmi, viszont elől mindenképpen javulniuk kellett a sárga-kékeknek a fordításhoz.

A szoros eredmény tükrében, érezhető volt, nagyon fontos, hogy melyik csapat szerzi a következő gólt. Sajnos ez a társaság a címvédő volt, zsinórban ugyanis a második emberelőnyét már belőtte Andrija Prlainovics. Bajba is került ezzel a ZF-Eger, pláne, hogy a harmadik felvonásban igencsak érdekes ítéletek születtek.

Már csak ezért is érkezett jó ütemben Sztrahinja Rasovics távoli akciógólja, más kérdés, hogy egy lefordulás után megint jött a szolnokiak szerb klasszisa, és megint visszaállt a közte három. Sőt, mit több! Egy újabb alföldi emberfór után az egri nevelésű Zalánki Gergő is megszerezte második találatát. Eldőlni látszott a csata.

A záró játékrészt megelőzően, Sztrahinja Rasovics még egy ötméterest is gólra váltott, de a mínusz hármas hátrány a világ egyik legjobbja ellen elég nehéz küldetésnek tűnt. Már csak azért is, mert egy negyed alatt kellett volna ugyanannyi gólt szerezni, mint az előző háromban összesen, és többet már nem is kapitulálhatott a hátsó alakzat. És még ez is csak a döntetlenre lett volna elég.

Tippmix Szuperkupa, Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger 7-4, 2017.12.22. (FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

Tippmix Szuperkupa, Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger 7-4, 2017.12.22. (FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

Gyors gól kellett volna, hogy életben maradhasson a remény, de sajnos még emberelőnyből sem ment. Ebben a csapatrészben minden úgy ment, ahogyan Berlinben abbamaradt, és ugyan hátul kimondottan jól működött minden, lőtt gól nélkül nem lehet nyerni.

A fehér sapkások persze nem siettették már egyáltalán az időt, és mivel a különbség egyáltalán nem akart csökkenni, sajnos izgalommentes végjáték következett. A végén Kis Gábor még egy szabálytalan gólt is szerzett, amivel végleg eldőlt minden. 2016 után így 2017-bn is a Szolnok nyerte a Szuperkupát, a mieink pedig két vereséggel zárták az évet…


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Tippmix Szuperkupa, férfiak
Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger
7-4 (3-1, 0-0, 3-2, 1-1)
Budapest, Komjádi-uszoda, 1200 néző.
V.: Németh A., Mucskai P.
SZOLNOK: Nagy V. – Zalánki 2, Jansik D. 1, Mezei, Gocics, Prlainovics 2, Bátori. Cs.: Younger 1, Kis G. 1, Alekszics, Csuk, Fülöp B. Edző: Cseh Sándor.
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Decker Á., Rasovics 2, Hosnyánszky, Bedő, Vlahopulosz 1. Cs.: Angyal, Hárai, Avramovics, Csucskovics 1, Kovács Gergő. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 12/2. ill. 8/1.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 4-1, 4-2, 6-2, 6-3, 7-3, 7-4.

 

(FOTO: Fehér Anna, Sulyok Erika)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez