Három csapattal a legkisebbek bajnokságában

Rostás Andrea csapata kezdte a legjobban az Észak-keleti Ligakupa V-ös korosztályának versenyét.


 

Somhegyi Noémi, a ZF-Eger edzője: – Egy vereséggel és egy győzelemmel zártuk a bajnokság első fordulóját, és igazából az egyik szemem nevet, a másik pedig sír. Örülök a pozitív élményeknek, de én ugyebár a 2008-as csapattal is nagyon sokat foglalkozom, ezért is értékelném úgy, hogy mindkét együttesnél voltak hibák. Többnyire mégis megcsinálták a gyerekek, amit kértem tőlük. A lényeg egyébként pedig nem az eredményeken volt, a fontos az, hogy az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket minél jobban viszontlássuk a mérkőzéseken. Úgyhogy gratulálok mindkét csapatnak, mert ügyesen játszottak.

Rostás Andrea, a ZF-Eger II-es csapatának edzője: – Eredményekről nem szeretnék beszélni, mert itt még nem az a lényeg, hogy nyerünk-e, vagy sem, sokkal inkább a fejlődést szeretném viszont látni a gyerekeken. Ezzel kapcsolatosan viszont csak pozitívan tudok értékelni, mert a Haba Waba óta jobban látnak a pályán játékosaim, jobban figyelnek egymásra, és jobban is úsznak, ami miatt boldog lehetek. Nekünk azért is jó ez a sorozat, mert van lehetőség a játékra, ráadásul nem egymás ellen, hanem különböző csapatokkal. Nagyon meg vagyunk elégedve a gyerekekkel, mert szívvel-lélekkel játszottak, és alaposan kitettek magukért.

Kelemen Attila, a ZF-Eger III-as csapatának edzője: – Egyelőre nagyon pozitív az összkép, mert sokkal többet kaptam vissza a csapattól, mint amit vártam. Ahhoz képest, hogy még csak négy hónapja dolgozunk együtt, köztük olyanokkal, akiknek ezek voltak az első meccsei, tényleg nagyon elégedett lehetek. Játékosaim nagyon odafigyelve próbálták visszaadni az edzéseken gyakorolt dolgokat, úgyhogy minden kislányommal elégedett vagyok. Csak pozitívan tudok beszélni mindenkiről. Az Észak-keleti Ligakupáról is, mert az, hogy havonta ilyen megmérettetéseken vehetünk részt, tökéletes gyakorlási és fejlődési lehetőséget jelent ennek a korosztálynak.


 

Eredmények:

Gyermek Észak-keleti Ligakupa V., A-csoport, 1. forduló
ZF-Eger – ZF-Eger II.
8-10 (2-1, 1-3, 4-2, 1-4)
Gólszerzők: Tasi Zalán 5, Gombás Milán, Kiss Kenéz, Braun Kíra 1-1. ill. Korózs Balázs 3, Szaniszló Zétény 2, Juhász Máté, Bárány Botond, Moldisz Milán, Bóta Csongor, Juhász Zsombor 1-1.

Zempléni VK – ZF-Eger II.
8-10 (2-3, 1-2, 3-2, 2-3)
Egri gólszerzők: Szaniszló Zétény 4, Moldisz Milán, Darvas Zalán, Bóta Csongor 2-2.

PannErgy Miskolci VLC – ZF-Eger III.
13-6 (2-1, 5-1, 3-3, 3-1)
Egri gólszerzők: Szilák Lili 4, Juhász Janka, Csutorás Fanni 1-1.

MEAFC – ZF-Eger
3-23 (1-6, 2-4, 0-7, 0-6)
Egri gólszerzők: Tasi Zalán 7, Klebovicz Zalán, Braun Kíra 4-4, Nagy Dániel 2, Bárány Lilla, Gombás Milán, Kiss Kenéz, Rónai Levente, Juhász Márton, Dávid Noel 1-1.

ZF-Eger III. – MEAFC
21-3 (7-0, 4-2, 8-0, 2-1)
Egri gólszerzők: Kovács Léna, Kárpáti Krisztina, Szilák Panna 4-4, Szilák Lili 3, Brassó Laura, Horák Lilla 2-2, Ficzere Patrícia, Csutorás Fanni 1-1.

 

A bajnokság állása:

1.ZF-Eger II. 6 pont (20-16), 2. MVLC 6 (21-9), 3. AQUA SE Nyíregyháza 4, 4. ZF-Eger 3 (31-13), 5. ZF-Eger III. 3 (27-16), 6. Debrecen 1, 7. Zempléni VK 0 (14-21), 8. MEAFC 0 (6-44)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez