A mese gyógyító ereje

Nincs nagyobb kincs az egészségnél! Azok a gyerekek, akik a karácsony előtti napokat az egri kórházban voltak kénytelenek eltölteni, sajnos hamar megtanulhatták ezt. Legnagyobb kívánságuk pedig mi más is lehetne, mint hogy családi körben, gyógyultan, otthonukban tölthessék az ünnepeket. Ehhez járult hozzá a minap a mese gyógyító ereje. Ami talán duplán hatott, hiszen nem más, mint a legkiválóbb magyar sportember, a ZF-Eger legendás vízilabdázója, a női csapat jelenlegi vezetőedzője, Biros Péter, valamint a női csapat remek kapusa Horváth Anna igyekezett mindehhez hozzájárulni.

Bár a különböző betegségektől egy kicsit bágyadtak voltak a tekintetek, arra a kis időre mindenki megfeledkezett bajáról, fájdalmairól, a barátoktól, a megszokott környezettől, a családtól távoltöltött időről,  amíg szóltak a mesék sorban, egymásutánban. A szemek akkor is kikerekedtek, amikor Horváth Anna arról mesélt, hogy hogyan lett vízilabdás, miként lett ennek a nagyszerű közösségnek, az Egri Vízilabda Klubnak a tagja. Mit érzett akkor, amikor megcsörrent a telefonja és a vonal másik végén a  gyermekkorától csodált vízilabdás, Biros Péter jelentkezett be. Persze nem maradhatott el edzőjének, Biros Péternek, a   legfontosabb játékos pályafutás állomásainak felidézése sem.

Volt itt közös fotó, ami majd a fa alá is kerül, de inkább  a jövőnek szóló kedves emlék lesz. Volt aki már mosolygott, sőt nevetett is, mert a mesének igen is gyógyító ereje van. Ha pedig ehhez a két kiváló előadó is hozzájárulhatott –  mint elhangzott -, boldogan tették. Minden jókívánság mindig jól esik. Pláne meg így az ünnepek előtt, az egri kórház gyermekosztályán, ahol a legboldogabb karácsonyt az jelentené, ha kiürülnének a kórtermek, s mindenki gyógyultan távozhatna, karácsonyi illatú otthonába.

/Fotó: Sulyok Erika/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez