Két fővel gyarapodva

A Szolnok elleni Tippmix Szuperkupával zárja 2017-et a ZF-Eger férfi együttese. A kérdés csupán az, szépen, vagy csúnyán?


 

TIPPMIX SZUPERKUPA, FÉRFIAK

SZOLNOKI DÓZSA SC – ZF-EGER

BUDAPEST, KOMJÁDI-USZODA, DECEMBER 22., PÉNTEK, 18.00. (TV: M4 SPORT)

V.: NÉMETH ANDRÁS, MUCSKAI PÉTER.

 

Finoman fogalmazva sem lehet azt mondani, hogy most éli a szezon legjobb periódusát a ZF-Eger férfi csapata, a szerda esti, Bajnokok Ligája-vereséggel ugyanis elég nehéz helyzetbe került.

Mint azt bizonyára nagyon sokan tudják, a csoportkör ötödik fordulójában elszenvedte második vereségét is a társaság, a Spandau 04 Berlin ugyanis a címvédő Szolnok legyőzését követően, a mieinkkel is alaposan kibabrált. Ez a fiaskó pedig jelen állás szerint elég súlyos következményekkel jár.

Tegnap este már Dabrowski Norbert is megemlítette értékelésénél, hogy kényszerpályára kerültek a tanítványok. Nos, jelen állás szerint, három darab tizenkét pontos csapatot találhatunk a B-csoport élmezőnyében (Pro Recco, Szolnok, Spandau), egy tíz pontosat (Herceg Novi), és csak ezek után következnek az egriek hét egységgel.

Az eddigi ötödik hely vitathatatlanul várakozáson aluli teljesítmény, és ez igaz még akkor is, hogyha pontosan látható, bizony kőkemény nyolcas a B-jelű is. A főtáblás küzdelemsorozat első köréből még két találkozó van hátra, január 13-án a holland Alphen érkezik a hevesi megyeszékhelyre, majd február 7-én irány a címvédő Tisza-partiak otthona.

Februárig azonban egyszer még megmérkőznek a sárga-kékek a szolnokiakkal, mégpedig a 2017-es esztendő utolsó fellépésén. Emlékezhetünk, egy évvel korábban a két ünnep közötti időszakban rendezték a Tippmix Szuperkupát, amelyen a bajnok és a Magyar kupagyőztes nézett egymással farkasszemet.

Az érdekes időpont miatt akkor többen is bírálták a szervezést, pláne, hogy ráadásul mindez egy olyan periódusát jelentette az idénynek, amikor kis túlzással a fél egri csapat a maródiak listáját erősítette. Idén azért sokkal jobb a helyzet (hiszen nincs sérült, és még a „bejglihegyek” előtt rendezik a csörtét), bár két nappal egy ilyen komoly jelentőséggel bíró vereség után, bizonyosan nem lesznek rendíthetetlen optimizmussal felvértezve az egriek.

Ettől függetlenül egy sok szempontból érdekes, tanulságos, és emlékezetes évet tudhatunk majd a hátunk mögött, ezért illik teljesen komolyan venni – ha így tetszik – a negyedik számú kupasorozatot. Pláne, hogy Magyarországon már mindent nyert a ZF-Eger, csak épp Szuperkupát nem. És hát az is adhat némi motivációt a társaságnak, hogy azt a Dózsát lehet megfricskázni, amely együttes amilyen sorozatban elindult az elmúlt időszakban, ott nem talált legyőzőre.

Motivációs szövegnek legyen elég ennyi, zárásként ezért némi információval szeretnénk még szolgálni, mi is történt szerda este óta. Pontosabban még egy tegnap délutáni eseményre mindenképp visszatérnénk, elvégre is olyan dolog esett meg az egyik játékos életében, ami bizonyára megváltoztat minden addigi gondolkozást.

Nagyjából két és fél órával a Spandau-meccs előtt jött a várva várt hívás: Marco Avramovics felesége egészséges kisfiúnak adott otthont Belgrádban! Az örömhír épp akkor érkezett, amikor a csapat délutáni kávéját fogyasztotta. Naná, hogy rögtön tapsvihar tört ki a szállodában, és természetesen a jókívánságok tolmácsolása minden jelenlévőtől.

Este aztán már sokkal rosszabb hangulatban koccintott a nagy nap apropóján az együttes, amikor Dabrowski Norbert úgy gondolta, egy kör helyi italspecialitást rendelve kell kibeszélni minden jó és nem jó dolgot. Az oldott hangulatú tanácskozás majd két órán át tartott, és a főszereplők elmondásai alapján igen hasznosnak bizonyult. A folytatásban mindenki a konklúziók elraktározásával mehetett nyugovóra.

A mai nap aztán már újra az utazással telt, de könnyedséget jelentett, hogy a délelőttöt mindenki pihenéssel tölthette. Délután négy óra körül már Budapesten landolt a delegáció és nem is utazott vissza Egerbe, ami a pénteki tétmérkőzés miatt teljesen indokolt dolog. Hosnyánszky Norberték holnap délelőtt még egy átmozgató edzéssel próbálnak megbarátkozni a már ismert Komjádi-uszoda jelentette helyszínnel, hogy aztán 18 órai kezdettel nekivágjanak az év utolsó kihívásának.

Eggyel többen. A BL után legalábbis a keret tizennegyedik tagja, Biros Barnabás is csatlakozik a többiekhez, vagyis újra komplett lesz a társaság. Na meg persze még eggyel többen, hiszen ahogyan fentiekben is leírtuk, plusz egy fővel gyarapodott az egri vízilabdacsalád. Zárásként itt ragadnánk meg mi is az alkalmat, hogy sok boldogságot és egészséget kívánjunk a legkisebb Avramovicsnak! Magunknak pedig egy nagyon szép évzárót…

 

(FOTO: Sulyok Erika, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez