A jó kezdés nem elég

Nem tudta összeszedni emberhátrányos védekezését Berlinben a ZF-Eger együttese, így vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától 2017-ben.


 

Szolnokverés ide, vagy oda, nem mondhatni, hogy pólóláz jellemezte volna szerda este a német fővárost. Pedig az eddigi eredmények alapján igazi rangadót rendeztek a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

Egyértelműen hangosabb volt az a tizenhárom sárga-kék szimpatizáns, aki elutazott a Spandau 04 Berlin – ZF-Eger összecsapásra, pláne akkor, amikor a második vendég támadásból Angelosz Vlahopulosz meg is szerezte a vezetést. Hát még akkor mennyire lehettek boldogak, amikor Dabrowski Norbert a második emberelőnynél időt kért, és ismételni tudott a görög pólós.

Fantasztikusan kezdett a magyar csapat, hiszen a negyed közepén már 0-3 állt az eredményjelzőn, köszönhetően egy közeli találatnak, ami egyrészt Sztrahinja Rasovics nevéhez fűződött, másfelől pedig ismét létszámfölényes szituáció végén született. Csak ezt követően örülhetett először a hazai publikum, egy Tiberiu Negran féle lövés után.

Egri meccseket tekintve, meglehetősen gólgazdagra sikeredett az első felvonás (is). A házigazda szemmel láthatóan kezdett belejönni, igaz két találatát is megpattanó lövés révén szerezte. A kiállítások is záporoztak, mindkét oldalon négy-négy fórt láthattunk ugyanis, illetve egy vendég ötméterest, amit ugyanakkor a vendéglátó magyar kapusa, Baksa László megfogott…

Nagyon fontos akcióval folytatódott a találkozó. Történt, hogy Bedő Krisztián a támadóidő utolsó másodpercében engedte el a labdát, és a kapufa ezúttal a mieinkkel volt. Újabb ütésváltás következett, de a lényeget az jelentette, hogy továbbra is tartani tudta előnyét a vizitáló fél.

Egészen az első félidő utolsó előtti percéig jól is érezhettük magunkat, mígnem a németek nyolcadik emberfórjukból meg nem szerezték hatodik góljukat. Tiberiu Negrean második találata 7-7-es állást eredményezett, szóval kezdhette újból felépíteni előnyét az Eger.

Amilyen sok góllal fejeződött be az első két játékrész, olyannyira szegényesen kezdődött a harmadik. A negyed első eredményes akciójának mégsem mi örülhettünk. Egy eladott labda után Stefan Pjesivac megmozdulása révén pedig először vezetett a Spandau. Mostanában divatos kifejezéssel élve, egyértelműen zavar támadt az erőben, mármint egri oldalon, amikor pedig Lucas Gielen távoli bombájával mínusz kettőt jegyezhettünk, Dabrowski Norbert sem várhatott tovább időkérésével.

Egészen a nagyszünetig nagyon lassan ment előre az idő, innentől kezdve viszont érthetően egyre gyorsabban. Fordulás után egyszerűen el voltak átkozva a sárga-kékek az ellenfél kapuja előtt, még két méterről, ajtó-ablak ziccerben sem sikerült eltalálni a ketrecet. Ezzel együtt zsinórban három emberfór maradt ki, így pedig komoly bajba került a vendég gárda a záró felvonás előtt.

Mivel ennek a negyednek az első találatát is a Berlin érte el, már hárommal vezettek Petar Kovacevics tanítványai, ahonnan, leginkább a második félidei játék alapján igazi bravúrnak tűnt a pontmentés. Hárai Balázs mindenesetre tizennégy perces gólcsendet tört meg. Két és fél minutummal a vége előtt aztán megint Hárai volt eredményes, máris szorosabbá vált a meccs (10-9).

Már csak néhány akció maradt hátra az összecsapásból, és a Spandau nem egyszer támadhatott újra a közte kettőért, kvázi a győzelemért, de hiába. Negyven másodperccel a vége előtt így aztán Dabrowski Norbert utolsó időkérésénél az egyenlítésért úszhattak az egriek, egyfajta utolsó esélyként.

Az akció legelején azonban rögtön eladták a labdát a sárga-kékek, a hátralévő időben pedig már csak tartania kellett a labdát a házigazdának, amely alakulat ezzel újabb komoly skalpot gyűjtött. Mit is mondjunk, ebben ismételten sokkal több volt…

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Szomorú vagyok, mert gratulálnom kell a Spandaunak, hiszen sok mindenben fölénk nőtt. Nagyon megnehezedett ezzel a vereséggel a helyzetünk, nincs más lehetőségünk, mint versenyt futni a Herceg Novival, illetve innentől minden hazai meccsünket megnyerni. A Spandau amilyen formát mutat, nem hiszem, hogy hibázni fog idegenben a kisebb csapatok ellen, ezért most már azt gondolom, annak kell szurkolnunk, hogy a montenegróiakat is verjék meg itthon. A kiírás miatt mindegy, hogy hányadik helyen jutsz tovább, a lényeg, hogy ez meg legyen. Nyilván nem ezt vártuk, mert a sorsolásnál mindenki azt gondolta, hogy ez lesz a könnyebb csoport, de látható, hogy a Spandau is nagyon erős csapat lett, mert a Szolnokot és minket is meg tudott verni egy-egy góllal.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 5. forduló
Spandau 04 Berlin (német) – ZF-Eger
10-9 (3-4, 4-3, 2-0, 1-2)
Berlin,  400 néző.
V.: Petronilli (olasz), Margeta (szlovén).
LEN-Delegátus: Bitadze (grúz).
BERLIN: Baksa – Dedovics 1, Gielen 1, Mateo Csuk, Restovics, Stamm 2, Negran 2. Cs.: Saudadier, Reibel 3, Pjesivac 1, Köppers, Jüngling. Edző: Petar Kovacevics.
ZF-EGER: Mirovics – Avramovics, Csucskovics, Rasovics 1, Hosnyánszky 1, Bedő 1, Vlahopulosz 2. Cs.: Angyal, Lőrincz B., Kovács Gergő 1, Hárai 3, Decker Á. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 10/7. ill. 10/5.
Ötméteresből: – ill. 1/0.
Kipontozódott: Negrean a 22., Decker Á. a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 0-3, 1-3, 1-4, 3-4, 3-5, 4-6, 5-7, 10-7, 10-9.

 

Az 5. forduló további eredményei:

A-csoport:
Waspo Hannover – VK Partizan Beograd 16-6
A-Híd OSC-Újbuda – Olympiakosz Pireusz 6-10
CNA Barceloneta – Dinamo Moscow 7-7
AN Brescia – VK Jug Dubrobnik 9-8

B-csoport:
CN Sabadell – Steaua Bucuresti 10-11
Jadran Herceg Novi – Pro Recco 5-15
AZC Alphen – Szolnoki Dózsa VSC 6-17

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez