Zökkenőmentesen Berlinben

Már csak a szerda esti BL-meccsnek kell ilyen simának lennie.


 

A 2017/2018-as Bajnokok Ligája-szezon eddigi legsimább utazásán lehet túl a ZF-Eger férfi együttese. Nem kellett korán kelni, nem kellett fél napokat utazni, és igazából még kényelmesnek is mondhatjuk a társaság keddi napját.

Mint azt bizonyára nagyon sokan tudják, szerda este a Spandau 04 Berlin otthonában ugrik medencébe a sárga-kék alakulat, ahol jó esetben meg is előzheti vendéglátóját. Ehhez azonban nyerni kell. Ezúttal még nem is a meccsről szeretnénk beszélni – annak a felvezetése majd a szerdára tartozik -, ezért megpróbáljuk összefoglalni, mi is történt ezen a napon.

Nagyjából délig minden a szokásos módon zajlott, tizenkettő óráig ugyanis a Bitskey-uszodában edzettek a fiúk. Már eleve ez is szokatlan olyan napon, amikor külföldi utazás szerepel a programban. A fél egykor (na jó, húsz perccel később) elfogyasztott ebédet követően személygépkocsikkal és egy kilencfős autóval indult a túra, méghozzá a ferihegyi repülőtérre.

Bukarest és Herceg Novi után így a szezon harmadik külföldi utazásán a harmadik féleképpen indultak el a fiúk, annak módja viszont teljesen logikus dolognak tűnt. Péntek kora este legalábbis Szolnok elleni Tippmix Szuperkupa szerepel a programban, és mivel az a találkozó december 22-re esik, azt követően, mindenki mehet amerre lát, hiszen nyakunkon a karácsony. A csütörtöki hazarepülés után ugyanakkor még a magyar fővárosban tölti az éjszakát a csapat.

Budapestről 16.35-kor indult el az Easy Jet berlini járata, és ha már fapados járatról beszélünk, annyit mindenképp megjegyeznénk ezzel kapcsolatosan, hogy kihasználva az üres széksorokat, az egri pólósok még a felszállás előtt gyorsan elfoglalták a fennmaradó helyeket. Többek között ezért is fogalmaztunk úgy, hogy az idei legkényelmesebb utat tudhatja háta mögött az együttes.

Erről ugyan nem kérdeztük meg Dabrowski Norbert vezetőedzőt, de aki repült már vele, az pontosan tudja, milyen arckifejezés fedezhető fel a mester arcán egy-egy kisebb-nagyobb rázkódás során. Most bizony még ez sem látszott, ezért nyugodtan készülhetett vázlatából közelgő anatómia vizsgájára. Mintha minden azt akarná, hogy a lehető legnagyobb rendben menjen minden a meccsig, és reméljük nem csak annak kezdetéig.

A délutáni repülés miatt, egyből a Spandau uszodájába vezetett a transzfer, ahol szokásos, egyórás átmozgató edzés következett. A létesítményről szerdai írásunkban számolunk be bővebben, de egyelőre legyen annyi elég, nem „mai gyerek” a helyi vizes blokk.

Persze, ez mit sem számított a játékosoknak, ők a legnagyobb profizmussal vették birtokba a medenceteret, majd a bemelegítés után magát a medencét is. A nyújtásnál már annak a Batki Bencének is feladata volt, aki Zsákay Tibort, a csapat masszőrét helyettesíti ezen az úton.

A korábban az Egri Vízilabda Klub utánpótlásában nevelkedő, jelenleg a másodosztályú Eszterházy KESC centereként ténykedő, „beugró” gyúró számára nem volt idegen a feladat, még akkor sem, hogyha első külföldi BL-meccsén dolgozhat majd szerda este.

És akkor a babonások kedvéért még egy érdekesség. Batki Bence ősztől a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Eger SBS Eszterházy együttesének masszőre, és hát az utóbbi időben elég jól „összegyúrta” a másik egri élvonalbeli gárdát, hiszen sorozatban jönnek a győzelmek, aminek köszönhetően, már ötödik helyen áll a társaság.

Nos, jelen pillanatban a ZF-Eger is ötödik a B-csoportban, a kézilabdások sikerével ellentétesen, a mi esetünkben mégsem örömteli ez a pozíció, éppen ezért szerdán mindenképp győzelemre törnek a sárga-kékek. A ma este azonban még a pihenésé, ám ahogyan ez a mai nap telt, szerencsére nem kell túl sokat lazítani, hogy holnapra kész legyen az együttes…

(FOTO: Fenyves Balázs a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez