Kevés gól a Szentesnek

Nem sikerült a pontszerzés csapatainknak a leány Országos Utánpótlás Bajnokság legutóbbi játéknapján.


 

Biros Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Megint több volt ebben a meccsben, mint amit kihoztunk belőle. Nem sikerült nyernünk, de nem volt jobb a Szentes. Annyival tudott nyerni ellenfelünk, hogy ők lőttek gólt emberelőnyben, illetve egy kicsit kevesebbet hibáztak. Összességében kiegyenlített küzdelem folyt a vízben, de a mérleg nyelve most a Szentes felé billent. A vereség ellenére jól küldöttünk, és hellyel-közzel jól is játszottunk, ezért alapjáraton elégedett tudok lenni a lányokkal.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 10. forduló
ZF-Eger – Yordo Szentes
6-9 (1-2, 1-2, 2-2, 2-3)
ZF-EGER: Aranyi R. – Molnár D. 1, Kékesi B. 1, Libercz B., Katona Zs. 1, Hornyák S. 1, Szilágyi Sz. 2. Cs.: Dobi D., Bódi F., Rocska L. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/0. ill. 4/3.
Ötméteresből: 1/0. ill. –


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan mi szerettük volna, az első és a negyedik negyedben nagyon sok gólt kaptunk. Kicsit visszacsengett a Honvéd elleni meccsünk, amikor szintén így jártunk. Lehet, hogy éppen ezért is hangzik majd furcsán, de úgy gondolom, jól kezdtük a találkozót, mert elég sokára tudott gólt szerezni az ellenfelünk. Utána viszont könnyebben utat találtak a szentesiek a kapunkba és sikerült is elmenniük. Tudni kell egyébként a Szentesről, hogy van náluk egy 2001-es születésű kislány, Kudella Panna, aki már a felnőtt csapatban is szerepel, és nekünk is tizenegy gólt lőtt most vasárnap. Mivel van egy olyan szabály, hogy az első két negyedben szorosat kell védekezni, így vele egyáltalán nem tudtunk mit kezdeni, és ez meg is látszott az eredményen. Nálunk ráadásul Kovács Márta ujjperc-repedés miatt nem játszott, Katona Zsófit pedig a második negyedben egy végleg cserés kiállítás miatt el is veszítettük, ami tovább nehezítette a dolgunkat. Ettől függetlenül ismét nagyon sok helyzetet sikerült kidolgoznunk, de nagyon sokszor hibáztunk is. Főleg emberelőnyben választottunk rossz megoldásokat, amit mutat is a statisztika. Jobb csapat a Szentes, pláne az említett játékossal, ennyivel azért mégsem. Szóval maradt bennem nem is kevés hiányérzet. Annak ugyanakkor örültem, hogy a nem rég Püspökladányról hozzánk csatlakozó Horváth Laura egyre ügyesebben játszik, és most már be is talált az ellenfélnek, Pásztor Flóra első serdülő gólja után pedig várjuk majd a süteményeket. Dobi Dorina és Kiss Abigél teljesítménye is örömteli volt, ügyesen támadtak és védekeztek. Most jön egy kis téli szünet, februárban folytatjuk a bajnokságot, és nagyon bízom benne, hogy az a fejlődés, ami azért a nyártól kezdve vitathatatlanul látszik a csapaton, előbb-utóbb már sikerélménnyel is párosul majd, mert én már látom azt az utat, amin végig mennek a lányok, és biztos vagyok benne, hogyha jönnének a várva várt győzelmek, akkor az újabb lökést adna nekik.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 10. forduló
ZF-Eger – Yordo Szentes
4-14 (1-5, 1-1, 1-3, 1-5)
ZF-EGER: Túri D. – Horváth L. 1, Dobi D., Katona Zs. 1, Kiss A., Bódi F. 1, Cellotti E. Cs.: Pásztor F. 1, Tarczali T., Sajtós V., Hatala L., Horák Zs., Simon E., Hüse F. Edzők: Rüll Csaba, Biros Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/0. ill. 7/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/2.


 

Nagy István, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője: – Nehéz értékelni ezt a mérkőzést, mivel összesen kilencen voltunk, vagyis két cserével álltunk ki. Kis túlzással örültem neki, hogy egyáltalán ki tudtunk állni. Kíváncsi lennék rá, hogy miért vagyunk ilyen kevesen, már csak azért is, mert pontosan a hiányzóknak lenne nagy szükségük az edzésekre, a további fejlődésre. Akik itt voltak, azok veszik komolyabban az egészet, szóval nehéz dolgunk van, jövőre pedig még nehezebb lesz. Hogyha a létszámunkat nézem, akkor sikerült helytállnunk, de csak, ha kizárólag ezt nézzük. Meccs közben ketten még ki is pontozódtak tőlünk, a végére így épphogy be tudtuk fejezni a mérkőzést heten. Akik eljöttek, azokat szeretném megdicsérni, mert fizikálisan is kemény munka volt a találkozó, és persze köszönöm is nekik, hogy itt voltak.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 10. forduló
ZF-Eger – Yordo Szentes
3-11 (0-4, 2-2, 1-3, 0-2)
ZF-EGER: Túri D. – Hüse F., Pásztor F., Tarczali T. 1, Horák Zs., Sajtós V. 2, Végert J. Cs.: Jászberényi E., Szutor L. Edzők: Nagy István, Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 6/1. ill. 5/5.
Ötméteresből: 1/1. ill. 3/3.

 

(FOTO: Fehér Kálmán, archív) 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez