Várni kell még a továbbjutásra

Délelőtt a Szentestől, délután a BVSC-től kapott ki a ZF-Eger női csapata a hétvégi Magyar Kupa-selejtező első napján.


 

Amikor pénteki előzetesünkben úgy fogalmaztunk a ZF-Eger női együttesének hétvégi, Benu Magyar Kupa-selejtezőjével kapcsolatosan, hogy a négy mérkőzésből alighanem egyetlen siker elegendő lenne a továbbjutáshoz, akkor nem tévedtünk, ugyanakkor arra az egy győzelemre még mindig várnunk kell.

Szombat délelőtt ugyanis a kvalifikáció A-csoportjának nyitómeccsén ötgólos vereséget szenvedtek a lányok a Szentestől. Az első negyedben még ugyanolyan szoros csatát láthatott a közönség, mint három napja, a Bitskeyben rendezett bajnokin, ezt követően viszont elhúztak a szentesiek, és a végére már csak a kozmetikázásra futotta.

Délután aztán a csoport egyértelmű favoritja, a BVSC várt a sárga-kékekre, és egy mínusz hetes fiaskó. Ezzel igazából nincs is semmi baj, mindenki tisztában van vele, hogy a két fél nem képvisel jelenleg egy kategóriát, és hogyha azt nézzük, hogy egy hete a Dunaújváros ellen nem olyan rossz játékkal nyolcgólos vereség lett a vége, ráadásul hazai környezetben, akkor a 14-7-es eredmény nem is olyan rossz dolog a zuglóiakkal szemben.

Ettől függetlenül ünnepelni még nincs mit, egyelőre annyi a biztos, hogy még minden kérdés nyitott. Vasárnap a házigazdát egy találattal legyőző Szeged, vagy a Tatabánya ellen lehet megszerezni a továbbjutáshoz szükséges egy győzelmet, mi azonban értelem szerint, akkor lennénk igazán boldogok, hogyha mindkét meccsükön győztesen szállhatnának ki a medencéből a lányok.

– Mi is így készülünk, de lépésről lépésre szeretnénk haladni, ezért először a Szegedre koncentrálunk, csak azután jöhet a Tatabánya – fogalmazott honlapunknak Biros Péter vezetőedző, amikor a holnapi feladatokról faggattuk.

– Ahhoz azonban, hogy előrelépjünk, el kellene már felejtenünk azokat a hibákat, amelyek minden mérkőzésünkön előjönnek. A ma délelőtti meccsen a Szentes mindenben jobb volt, és sajnos el kell ismerni, hogy megérdemelten nyert ellenünk. Annak ellenére mondom ezt, hogy a már előbb említett hibáink most is folyamatosan jelen voltak, és, hogy az elejébe elég alaposan sikerült belealudnunk. A délutáni találkozón egy még erősebb csapat ellen kellett játszanunk, ráadásul ugyanazokat a hibákat követtük el ismét, de nagyjából ezzel a teljesítménnyel elégedett tudok lenni. A két vereség ellenére ma is láttam nyomait az előrelépésnek.


 

Eredmények:

Benu Magyar Kupa, nők, selejtező, A-csoport, 1. nap

ZF-Eger – Hungerit Szentes
5-10 (2-4, 0-3, 0-1, 3-2)
Egri gólszerzők: Somhegyi 2, Miklós R., Tóth Cs., Hornyák S. 1-1.

Tatabánya – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 5-11

BVSC-Zugló Diapolo – ZF-Eger
14-7 (4-2, 3-1, 5-3, 2-1)
Egri gólszerzők: Somhegyi 4, Miklós R., Ráski,  Hornyák S. 1-1.

Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – Hungerit Szentes 7-6

BVSC-Zugló Diapolo – Tatabánya 15-3

 

Az A-csoport állása:

1.BVSC 6 pont (29-10), 2. Szeged 6 (18-11), 3. Szentes, 4. ZF-Eger 0 (12-24), 5. Tatabánya 0 (8-26).

 

A vasárnapi program:

10.00.: Hungerit Szentes – Tatabánya
11.30.: Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – ZF-Eger
16.00.: BVSC-Zugló Diapolo – Hungerti Szentes
18.00.: Tatabánya – ZF-Eger
20.00.: Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – BVSC-Zugló Diapolo

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez