Ahogy vártuk, kitömtük a Szegedet

Sok hiányzója ellenére is nagyon magabiztos győzelemmel fejeződött be a férfi bajnokság ötödik fordulója a ZF-Eger csapatának.


 

Az előzetesen megadotthoz képest is felforgatott kerettel vágott neki idei ötödik bajnoki mérkőzésén a ZF-Eger férfi együttese, hiszen a pihenőt kapó Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs kettős, valamint a késsérüléssel bajlódó Csiszár Boldizsár mellett Kovács Gergő is kénytelen volt kihagyni a ContiTech Szeged elleni találkozót.

Utóbbi játékos neve ugyan elhangzott a csapatok bemutatásánál, de nem tudta vállalni a játékot, amiért az összecsapás előtt meghúzódott a nyaka. Így aztán elég fiatalos kerettel vághatott neki a meccsnek a házigazda, hiszen sapkát húzhatott Kürti Dominik, Magyar Márton, Melegh Milán, és még Tóta Gergő is.

A kezdő hetesbe ettől függetlenül rutinos pólósok kerültek, és ezek a játékosok máris nekikezdtek a gólgyártásnak. A szegediek első találata 3-0 után érkezett, de nagyon ennek sem örülhettek, hiszen továbbra is egyértelműen alakult a mérkőzés.

A mieinknél leginkább Angelosz Vlahopulosz volt elemében, ő irányította az egri támadásokat, és góljai mellett osztott ki nem egy asszisztot is. Ahogyan említettük, sok öröme nem volt a szombat estében Varga Péter alakulatának, pláne, amikor az első félidő utolsó másodpercében az abban a pillanatban duplázó Biros Barnabás által 11-1-re módosult az eredmény. Ilyenkor szokták mondani, féltávnál eldőlt minden

Persze, ettől még hátra volt további két játékrész, amit a hazai szakvezetés nyugodtan használhatott a fiatal tehetségek szerepeltetésére. Igazság szerint, már a nagyszünetet megelőzően is sokat voltak vízben az ifjak, és próbáltak is élni a felkínált lehetőséggel, a térfélcserétől például a kapuba állított Tóta Gergő is.

A vendégek is cseréltek a hálóőri pozícióban, de sok mindenen ez sem változtatott, így továbbra is teljesen egyértelműen alakult az összecsapás. Szépen lassan aztán a sok-sok gólnak köszönhetően, érkeztek is a mesterhármasok, Lőrincz Bálint, Biros Barnabás és Sztrahinja Raszovics is triplázni tudott, már a harmadik etapban.

A vendégek bizonyosan már a végét várták a találkozónak, de a hazai publikum jól szórakozott, és örömmel nézte a kedvencek játékát. A végén még Magyar Márton is eredményes tudott lenni, mint ahogyan korábban már Melegh Milán is bevette az ellenfél kapuját.

A mérkőzés legutolsó kérdése az volt, eléri-e a húsz lőtt gólt a házigazda. A válasz az igen volt, Sztrahinja Raszovics negyedik találatával pedig 20-4-re módosult az eredmény, ami, mint nem sokkal később kiderült, a végét is jelentette az összecsapásnak.

ZF-Eger – ContiTech Szeged 20-4, 2017.10.28. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – ContiTech Szeged 20-4, 2017.10.28. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, B-csoport, 5. forduló
ZF-Eger – ContiTech Szeged
20-4 (4-1, 7-0, 4-2, 5-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 400 néző.
V.: Homonnai D., Veilandics Z.
ZF-EGER: Mitrovics – Vlahopulosz 3, Csucskovics, Raszovics 4, Lőrincz B. 3, Bedő 2, Biros B. 3. Cs.: Tóta G. – Angyal 1, Kürti, Decker Á. 1, Melegh M. 2, Magyar M. 1.  Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SZEGED: Molnár D. – Berki, Baróthy, Korbán 1, Szilvasán B. 1, Forod R., Irmes.  Cs.: Leposa – Zsigri, Sikter, Mickics, Szilvasán P. 1, Börcsök, Farkas K. 1. Edző: Varga Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/4. ill. 3/0.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 11-1, 11-2, 14-2, 14-3, 16-3, 16-4, 20-4.

 

Az 5. forduló további eredményei:

A-csoport:
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló – FTC PQS Waterpolo 3-13
VasasPlaket – Szolnoki Dózsa VSC 8-19
AVUS Szombathely – Kaposvári VK 10-8
UVSE – Debreceni VSE 4-13

B-csoport:
Tatabánya – PVSK-Mecsek Füszért 9-9
MetalCom Szentes – Racionet Honvéd 8-9
PannErgy Miskolci VLC – A-Híd OSC-Újbuda 7-10

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez