Ez már egy más Szeged

Két napja még fárasztó BL-meccset játszott a ZF-Eger férfi együttese, így szombat este nem biztos, hogy a szezon legfrissebb produkcióját látjuk majd.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

ZF-EGER (1.) – CONTITECH SZEGED (8.)

EGER, BITSKEY-USZODA, OKTÓBER 28., SZOMBAT, 18.00. (ÉLŐ STREAM)

V.: HOMONNAI DÁNIEL, VEILANDICS ZOLTÁN.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.000 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 500 FT.

 

A csütörtöki utazás jelentette a „pihenőnapot” a ZF-Eger férfi alakulatánál, a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzést követően ugyanis szombaton már újabb bajnoki fellépés vár a társaságra. Érkezik az OB I-es pontvadászat B-csoportjának sereghajítója, a szebb napokat is látott ContiTech Szeged csapata.

A pontvadászatból eddig eltelt négy forduló egyelőre kevésnek bizonyult ahhoz, hogy pontot szerezzenek Varga Péter tanítványai. Az eddigiek alapján, sorozatban a Tatabányától (9-6), a Pécstől (11-5), a Honvédtől (15-5), valamint a Szentestől (12-7) is viszonylag egyértelmű vereségek szerepelnek az idei bizonyítványban, de a Magyar Kupa D-jelű selejtezőcsoportjában is csak az újonc AVUS Szombathely ellen termett némi babér egy döntetlennel (9-9).

Egyértelműen más szelek fújnak a Tisza partján, mint amikor vért és verejtéket kellett izzadni egy-egy győzelemért, de ez legyen a szombati vendégek magánügye, mi inkább foglalkozzunk a sárga-kékekkel. Hogyha viszont már a csongrádiak esetében egy kis eredménymustrával indítottunk, egyfajta összehasonlításként végigmegyünk a mieink idei mérlegén is.

Négy bajnokiból négy magabiztos győzelem, ugyancsak négy imponáló különbségű diadal az MK-kvalifikációból, és ugyebár a szerdai, bukaresti három pont. Ez kilenc meccsből kilenc siker. Imponáló statisztika. Szombaton este így kerek számhoz érhetünk, hiszen a szezon tízedik nyertes összecsapása is meglehet, ráadásul megszakítás nélkül, amire minden esélyük meg is van Dabrowski Norbert és Petrovai Márton tanítványainak.

Ez az optimista jóslat pedig még akkor is jogosnak tűnik, hogyha a szegediek ellen két alapember nem játszik. Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs információink szerint, biztosan pihenőt kapnak a bajnokság hétvégi ütközete helyett, és akkor még nem is beszéltünk a kézsérülése után lábadozó hálóőrről, Csiszár Boldizsárról. – Már csak emiatt is kíváncsian várom a Szeged elleni mérkőzést, pláne, amit mondtál, hogy kik fognak hiányozni – fejtette ki a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait Bedő Krisztián, a ZF-Eger világbajnok centere.

–  Azért is lesz érdekes a szombati nap, mert nem sok idő telt el azóta, hogy hazaértünk Romániából, és még most is érzem, hogy mindenki fáradtabb egy kicsit. Attól függetlenül, hogy idézőjelben, a szomszédba utaztunk, egy háromnapos, fárasztó túrát zártunk le, és ilyenkor az utazás is nagyon le tudja nyomni az embert. Egyébként egy pörgős meccset várok a megfiatalodott szegediekkel szemben. Azt gondolom, hogy azt a fajta markáns védekezést, ami mostanában jellemez minket, most is tartanunk kell, és akkor nem lehet probléma. Tudjuk, hogy idén nem képvisel olyan erőt ellenfelünk, mint a korábbi években, de soha nem lehet egyetlen találkozót sem félvállról venni, szóval, aki játszani fog, az biztosan maximális teljesítményt szeretne nyújtani.

A találkozó egyértelmű esélyese tehát a házigazda, a 18 órakor kezdődő bajnokira pedig ezúttal is várjuk a szurkolókat. Akik aztán valamilyen oknál fogva nem tudnak kilátogatni a Bitskey-uszodába, azok az idén már megszokott élő stream segítségével követhetik a fejleményeket, köszönhetően, a Líceum Televízió közvetítésének.


 

Az 5. forduló további párosításai:

A-csoport:

2017. Október 28., szombat
17.00.: MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló – FTC PQS Waterpolo
18.00.: VasasPlaket – Szolnoki Dózsa VSC
19.00.: AVUS Szombathely – Kaposvári VK
19.00.: UVSE – Debreceni VSE

B-csoport:
16.00.: Tatabánya – PVSK-Mecsek Füszért
18.00.: MetalCom Szentes – Racionet Honvéd
19.00.: PannErgy Miskolci VLC – A-Híd OSC-Újbuda

 

(FOTO: Sulyok Erika, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez