Egy győztes meccs is elég lehet

Persze, nem elégszik meg ennyivel a ZF-Eger női csapata az előttünk álló, szentesi Magyar Kupa-selejtezőcsoportjában.


 

Két ötös csoporttal indul el a 2017/2018-as Benu női Magyar Kupa, méghozzá a selejtezőkkel. Amint arról korábban már hírt adtunk, a ZF-Eger együttese az A-jelűben szerepel, szombaton és vasárnap így Szentesre kell utazniuk a lányoknak.

Egészen pontosan már péntek délután útnak indulnak Miklós Rékáék, hogy elfoglalják alföldi szállásukat, hiszen szombaton délelőtt 10 órától fontos mérkőzés vár rájuk. A szerdai, Szentessel szemben győztesen megvívott bajnoki találkozó (5-4) után, újra Ladislav Vidumanszki csapata ellen ugranak medencébe a sárga-kékek, majd a délutáni program nyitányán a BVSC-vel szemben.

Rögtön az első napon a két legerősebb riválissal is farkasszemet néz a társaság, vasárnapra így a Szeged, Tatabánya kettős elleni csörték maradnak. A lebonyolítás alapján a csoport első négy helyezettje jut tovább a sorozat negyeddöntőjébe, ahol aztán vaksorsolással alakítják ki a párosokat.

Ezek alapján pedig könnyen kiszámítható, papíron egyetlen siker is elegendő a hétvégén, hogy bebiztosítsa helyét a legjobb nyolcban Biros Péter alakulata. – Egy nagyon jó kis meccsen vagyunk túl, ami fizikálisan azért sokat kivett a lányokból, most pedig jön szombat, vasárnap négy mérkőzés, én pedig egyelőre még nem tudom, hogyan kell beosztani az erőnket – fogalmazott az elindulás előtt az egriek mestere.

– Az utolsó két napon van az a két találkozó, amelyiket papírforma alapján is meg lehet, és meg kell nyernünk. Igazából a Szentes elleni összecsapásnál kell mérlegelni, hogy tiszta erőből játszunk-e, hogy ezáltal a papírforma alapján bebiztosítsuk a továbbjutásunkat már egy mérkőzés után. Ezzel nem kellene a második napra hagyni a döntést, mert a BVSC ellen azt gondolom, természetesen nem feladva egy jó eredményt, de nem reális a sikerélmény. Úgy gondolom tehát, hogy három meccsünk lesz, ahol van esélyünk, és ezek közül kell nyernünk majd legalább egy mérkőzést. Egyébként is az a véleményem, hogy ott van a helyünk a majdani továbbjutók között, szóval kíváncsian várom a hétvégét.


 

A Benu női Magyar Kupa-selejtező A-csoportjának hétvégi menetrendje:

2017. Október 28., szombat
10.00.: ZF-Eger – Hungerit Szentes
11.30.: Tatabánya – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash
14.30.: BVSC-Zugló Diapolo – ZF-Eger
16.00.: Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – Hungerit Szentes
20.00.: BVSC-Zugló Diapolo – Tatabánya

Október 29.,vasárnap
10.00.: Hungerit Szentes – Tatabánya
11.30.: Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – ZF-Eger
16.00.: BVSC-Zugló Diapolo – Hungerti Szentes
18.00.: Tatabánya – ZF-Eger
20.00.: Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – BVSC-Zugló Diapolo

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez