Nehezedő feladat

A Pécs elleni, szerdai esti férfi bajnokin biztosan nem adja majd könnyen a három pontot a fiatal vendég csapat.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

ZF-EGER (1.) – PVSK-MECSEK FÜSZÉRT (4.)

EGER, BITSKEY-USZODA, OKTÓBER 11., SZERDA, 19.30. (ÉLŐ STREAM)

V.: PETIK ANDRÁS, MARNITZ MIKLÓS.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.000 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 500 FT.

 

Még szinte el sem kezdődött a 2017/2018-as férfi bajnokság, de máris beindult a meccsdömping. Múlt szerdán Szentesen, szombaton a Bitskey-uszodában, és holnap este megint hazai környezetben ugorhatnak medencébe a ZF-Eger játékosai.

A menüben most egy PVSK-Mecsek Füszért elleni összecsapás szerepel, egy olyan találkozó, ami már egy fokkal nehezebbnek tűnik, mint az eddigiek. Hogyha legalábbis a baranyaiak idei két bajnoki eredményét nézzük, mindenre gondolhatunk csak arra nem, hogy félvállról vehetnék az összecsapást a sárga-kékek.

Az aktuális rivális az E.ON OB I-es pontvadászat első körében nagy csatában maradt alul 9-8-ra az Euro Kupa-résztvevő Miskolc vizitálásán, de a második játéknapon már összejött a három pont Lukács Gergely tanítványainak. A nyáron alaposan megfiatalított Szeged elleni 11-5 pedig elég jó ajánlólevélnek tűnik.

Igaz, a két szerda esti ellenfél egyszer már farkasszemet nézett egymással az idei szezonban, és a Benu Magyar Kupa selejtezőjén aratott 17-3-as egri diadal akár nyugalomra is inthet minket. – Igen ám, csak az egy olyan meccs volt, ami aznap mindkét csapat második találkozója volt – intett óvatosságra a ZF-Eger vezetőedzője, Dabrowski Norbert– Ezért is mondom, hogy nem szabad kiindulni abból a tizennégy gólos győzelemből. A pécsiek fizikálisan nagyon jó erőben vannak, lendületes vízilabdát játszanak, és látszik, hogy a Lukács Gergely által elkezdett szisztematikus munka egyre inkább kifizetődik. Ez már a Miskolc elleni bajnokijukon is megmutatkozott, szóval biztosan nem fogják könnyen adni magukat.

A B-csoport listavezetőjének trénere kérdésünkre azt is elárulta, hogy ezúttal is rotálja majd együttesét, vagyis két alapember nem lesz tagja a pécsiek elleni tizennégyes keretnek. Az egyik ilyen pólós a szombati naphoz hasonlóan, Braniszlav Mitrovics lesz, a másik pedig nagy valószínűség szerint Lőrincz Bálint.

Utóbbi személynek a Tatabánya-meccs legvégén akadt némi problémája a derekával, és ugyan a szituáció egyáltalán nem súlyos, de biztos, ami biztos, az egri szakvezetés vélhetően „jegelni” fogja saját nevelésű játékosát. A helyettes ezúttal is az ifjú Kürti Dominik lesz, aki szombaton is bizonyított, ha mással nem, két remek emberelőnyös találatával biztosan.

Végezetül pedig még egy technikai jellegű felhívás. A szombati napon élő stream-es közvetítéssel jelentkeztünk az első hazai bajnokiról, és ezt az elkezdett szokásunkat a PVSK ellen is folytatjuk. Az Egri Vízilabda Klub hivatalos youtube-csatornáján 19.25-től lesz elérhető az élőkép.


 

A 3. forduló további párosításai:

A-csoport:
2017. Október 10., kedd
19.00.: Szolnoki Dózsa VSC – Debreceni VSE
Október 11., szerda
19.00.: FTC PQS Waterpolo – UVSE
20.00.: MKB Euroleasing-BVSC-Zugló – AVUS Szombathely
Október 12., csütörtök
20.30.: VasasPlaket – Kaposvári VK (M4 Sport)

B-csoport:
Október 10., kedd
19.00.: PannErgy Miskolci VLC – MetalCom Szentesi VK
Október 11., szerda
19.00.: A-Híd OSC-Újbuda – Tatabánya
19.30.: Racionet Honvéd – ContiTech Szeged

 

(FOTO: Fehér Kálmán, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez