Tanulhattak a fiatalok, de ez a kupa is a Szolnoké

Túl soknak bizonyult a négy hiányzó a Tippmix Szuperkupáért vízbe ugró ZF-Eger együttesének.


 

Kürti Dominik, Korózs Benjámin, Sári András és Mata Levente. Ezzel a négy utánpótlás korú játékossal vágott neki utolsó 2016-os mérkőzésének a ZF-Eger férfi csapata, ami önmagában talán nem is lett volna akkora attrakció, hogyha nem a Tippmix Szuperkupáról beszéltünk volna.

Ahogyan azonban előzetesünkben fogalmaztunk, a három kiesőt, meg azóta még egyet (Angyal, Csucskovics, Csuk és Vapenszki) valahogyan mindenképpen helyettesíteni kellett, már csak a létszám miatt is, így összesen négy (nagyon) fiatal pólóssal vághatott neki az újabb Szolnok elleni fináléjának a társaság.

Igazságtalanok lennénk persze, hogyha csak az egri hiányzókról számolnánk be, elvégre is a bajnoki címvédőnél Nagy Viktor és Aaron Younger is kihagyta az összecsapást, így Kardos Gergely védte az alföldiek kapuját. A sárga-kék szurkolók (akik ezúttal is szép számban látogattak el a Szőnyi úti uszodába) mondogatták is, ezen a poszton jobbak lesznek a kedvencek, és ez még sokat érhet.

Hát nagyjából így kezdődött a találkozó, közel telt ház mellett és egy olyan eseménnyel, ami miatt valamennyien szomorúan nézhettünk magunk elé. A napokban életét veszítette ugyanis Katona József, klubunk korábbi Magyar-kupagyőztes játékosa, Európa-bajnok úszója, a város legendás sportolója. Rá emlékeztünk egy percig.

A szomorú hírek egri részről folytatódtak tovább, noha Vámos Márton akciógólja nem is jelentett akkora tragédiát, mint az imént leírt dolog. Pláne, hogy nem sokkal később egy remek beúszást követően, Decker Ádám kezére sikerült varázsolni a labdát, ami rögtön egyenlítést ért.

Aztán jött egy újabb gólváltás, amikor pedig Bedő Krisztián emberelőnyt harcolt ki, az időkérés utáni fórt Hosnyánszky Norbert vágta a kapuba. Először vezetett ezzel a tavalyi kupagyőztes, de mégsem vonulhatott előnnyel az első kisszünetre, lévén, hogy Andrija Prlainovics még a negyed vége előtt egalizált.

Jobban kezdte a második felvonást is a Dózsa, ráadásul, amiért Hugo Crousillat kétszer is megvillant, el is ment két találattal.  Ekkorra már mindkét oldalon vízben volt a meccsre nevezett összes mezőnyjátékos, szóval a fiatalok ilyen számú jelenléte miatt, tényleg különbözött a csata a jól megszokott Eger-Szolnok randevúktól. Féltávnál mindenestre mínusz háromnál jártunk (Varga Dénes használt még ki egy fórt), szóval nem volt egyszerű a helyzet.

Ahogyan írtuk, az érdemi részeket illetően, Varga Dénes zárta a második, és Varga Dénes is kezdte a harmadik etapot. Góllal, méghozzá újabb kettővel. 9-4-nél ismét felderengett a nem is olyan régi MK-finálé, lassan pedig azért is elkezdhettünk izgulni, nehogy csúnya legyen a meccs vége.

Szerencsére az ötgólos hátrány tudata inkább felpaprikázta az egrieket, mintsem lelombozta, Kovács Gergő és Hárai Balázs pontos lövéseivel így sikerült közelebb férkőzni. A nagy felzárkózó akció azonban nem tartott valami sokáig, a játékrész végére (elsősorban Fülöp Bencének köszönhetően) megint visszaállt az addigi legnagyobb különbség, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

Az utolsó felvonásban ezért már komoly izgalmakkal nem is szembesülhettünk, amikor viszont héttel ment el a rivális, akkor kicsit összeszorulhatott a gyomrunk. A végére azért még valamelyest sikerült kozmetikázni az eredményt, de szoros állás már ezzel együtt sem alakulhatott ki, így 2016-ban a Szolnok nyerte a Tippmix Szuperkupát.

Tippmix Szuperkupa, Szolnok – ZF-Eger 14-9, 2016.12.27. (FOTO: Sulyok Erika)

Tippmix Szuperkupa, Szolnok – ZF-Eger 14-9, 2016.12.27. (FOTO: Sulyok Erika)

Mestermérleg:

Cseh Sándor: – Amikor az öltözőben végignéztem a csapaton, tudtam, hogy a játékosok komolyan veszik ezt a mérkőzést is. Felépítettünk valamit decemberben, ezt nem akartuk semmiféleképpen szétrombolni. Tisztában voltunk az Eger helyzetével, hogy egészségügyi problémák miatt az év végére milyen helyzetbe kerültek, de magunkkal foglalkoztunk. 2016-ban háromból három trófeát nyertünk meg, ez természetesen jó érzés. Most folytatjuk a pihenést, aztán majd a munkát, nyilvánvalóan nehéz lesz a január és a február.

Dabrowski Norbert: – Ez volt az első lépése annak az útnak, amely majd igazán január 8-án indul. Természetesen rossz érzés öt góllal kikapni egy döntőben, de egy a kupadöntőhöz képest is felforgatott csapattal álltunk ki, és nem szenvedtünk nagyobb különbségű vereséget. Van mire építeni, de irtó nehéz lesz a munka, rögös az út, viszont állunk elébe!


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Tippmix Szuperkupa, férfiak
Szolnoki Dózsa-Közgép VSC – ZF-Eger
14-9 (3-3, 4-1, 5-3, 2-2)
Budapest, Szőnyi út, 800 néző.
V.: Székely B., Németh A.
SZOLNOK: Kardos G. – Gocics – Jansik D., Varga Dénes 4, Vámos 1, Mezei, Prlainovics 3. Cs.: Crousillat 2, Alekszics, Kis G. 1, Fülöp B. 2, Hangay Z. 1, Szatmári K. Edző: Cseh Sándor.
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B. 2, Decker Á. 1, Kovács Gergő 1, Hosnyánszky 1, Bedő, Erdélyi 3. Cs.: Kürti D., Hárai 1, Biros B., Korózs B., Sári A., Mata L. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 8/5. ill. 8/4.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 2-3, 5-3, 5-4, 9-4, 9-6, 10-7, 14-7, 14-9.

 

(FOTO: Sulyok Erika)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez