Végig vezettünk, aztán jöttek az ötösök…

 

Megérdemelt győzelem úszott el az utolsó pillanatokban a Szolnok elleni döntőben.                                                                          


    

Kint hideg és eső, bent forróság és óriási feszültség. Már legalább fél órával az E.ON férfi OB I-es finálé második ütközete előtt ilyen körülmények uralkodtak a Bitskey-uszodában, és annak környékén, ami nem csoda, hiszen a létesítményben óriási téttel bíró összecsapásra gyűltek össze több mint kétezren.

  

ZF-Eger – Szolnok, csapó kettő. Egy hete ugyebár a bajnok simán győzött otthonában, ami azt jelentette, hogy a második összecsapáson mindenképp egyenlíteniük kellett a sárga-kékeknek. A haditerv tehát meg volt, és ennek megfelelően máris első támadásánál vezetést szereztek a hazaiak.

  

Mégsem örülhettünk sokáig Borisz Vapenszki emberfóros találata miatt, hiszen hasonlóan az első meccshez (ahol összesen négy alkalommal), megint Kis Gábor harcolt ki ötméterest. A büntetőt Varga Dénes pattintotta a bel felső sarokba, máris minden egálra állt. Az első negyed hátralévő részében a két gyors gól ellenére sem beszélhettünk arról, hogy rengeteg helyzet lenne értékesítve, inkább az őrült küzdelem jellemezte a játékot.

  

     

A játékrészt követő kisszünet az ünneplésé volt, hiszen az egri vízilabda sportban évtizedekig vezetőségi tagként dolgozó Kőteleky Dénes nem rég töltötte be kilencvenedik születésnapját, amiért az Egri Vízilabda Klub elnöke, Bárány Attila köszöntötte a közönség nagy tapsának kíséretében.

  

A második etap aztán ugyanúgy kezdődött, mint az első nyolc perc. Egri emberelőny, és szolnoki ötös. Az állás ezek után 2-2. A folytatás viszont már másképp alakult, hiszen a harmadik hazai létszámfölényes szituációból is gól született, sőt mi több, a negyedikből is. Nem csoda, hogy Cseh Sándor rögtön időt kért, ám a gyors eszmecsere következményeként Stefan Mitrovics csalta egyre a távolságot, majd következett megint Varga Dénes.

  

Félidőben így 4-4-nál álltunk, és tapsolhattunk újra, ugyanis ezúttal azt a Kelemen Attilát ünnepelte a publikum, aki a ZF-Eger-EKF női csapat vezetőedzőjeként több mérkőzésen már nem szerepel. Bárány Attila köszönete és ajándéka közben az óriáskivetítőn a fantasztikus tréneri pályafutás legszebb pillanatait láthattuk egy fotómontázsban.

       

    

A térfélcsere utáni első találat az eddig jól bevált módon ismét hazai találattal kezdődött, így újból a házigazdának sikerült vezetéshez jutnia. Aztán ahogyan az első negyedben, megint nem láttunk több gólt, eltekintve attól, hogy most valóban nem tudott kiegyenlíteni a Dózsa. Először nullázta le így ellenfelét az Eger a játékrészek tekintetében, ez pedig azt jelentette, hogy az utolsó felvonást elég volt egállal lehoznia.

  

Persze, sokkal nyugodtabbak lettünk volna, hogyha a kedvencek újból többel el tudtak volna húzni, de a záró etap első gólját Vámos Márton lőtte (5-5). A forgatókönyv ugyanakkor megint úgy hozta, hogy az egrieknek kell vezetniük, zsinórban kihagyott öt emberelőnyt követően ugyanis Szivós Márton talált be hat az öt ellen. És már csak négy minutum maradt hátra. Nem sokkal később Cseh Sándor egy kiállítás után kért időt, de gól nem született, bezzeg a másik oldalon igen.

  

Egy támadáson belül a második emberfórját használta ki a házigazda, amit egészen pontosan Zalánki Gergő vágott a rövidbe. Megint plusz kettő, és már csak három perc. De a Szolnok nem adta fel. Előbb Vámos Márton, majd Stefan Mitrovics lőtt fórból, ezzel pedig harmincöt másodperccel a vége előtt megint iksznél tartottunk.

    

  

Egy támadásuk maradt az egrieknek Dabrowski Norbert pedig időt kért. Jött is a megérdemelt kiállítás és Hosnyánszky Norbert egyből ellőtte a szabaddobást. Az uszoda robbant, aztán meg tüntetett. A Székely Balázs, Petik András játékvezetői kettős ugyanis úgy ítélte, „Hosi” öt méteren belülről végezte el a szabaddobást. A közönség elképesztő füttykoncertbe kezdett, hiszen ezzel 7-7-lett négy negyed után az eredmény.

  

Jöhettek így a büntetők, abból is öt-öt darab. Szolnoki részről az első négy be is ment, míg a hazaiaknál Biros Péter és Hosnyánszky Norbert is hibázott, ezzel pedig eldőlt a csata, 2-0-ra vezet a címvédő. Szombaton pedig amennyiben hazai környezetben is nyerni tud, akkor már a hétvégén ünnepelhet a rivális. Ahhoz azonban még lesz a ZF-Egernek egy pár szava, annyi bizonyos…

   

  

  

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Boldog lehetett a sok néző, jó meccset játszott az Eger, de ez engem nem vidít fel. Hosnyánszky Norbert gólját nem adták meg, ezzel már felesleges foglalkozni. Jelen pillanatban nem látom, miből tudunk erőt meríteni a folytatásra. Hogyha bokszmeccsen lettünk volna, azt mondanám, most kerültünk a padlóra.

   

Cseh Sándor: – Mínusz kettőnél, egy gyakorlatilag elvesztett mérkőzésen, másfél perccel a vége előtt is elhittük, hogy meg lehet csinálni. A védekezésünk és a hitünk eredményezte a fordulatot, bár nem játszottunk elég gyorsan. Az elmúlt két évben két ötméteres-párbajt is elveszítettünk, tudtuk, hogy mindig nem lehet balszerencsénk.

   


   

   

    

     A mérkőzés jegyzőkönyve:

     E.ON OB I., férfiak, döntő, 2. mérkőzés

     ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC

     7-7 (1-1, 3-3, 1-0, 2-3) b.u.: 1-4

     Eger, Bitskey-uszoda, 2500 néző.

     V.: Székely B., Petik A.

     ZF-EGER: B. MITROVICS – Vapenszki 1, Angyal, Biros P., Lőrincz B., BEDŐ 1,

     Szivós 1. Cs.: ZALÁNKI 2, Csucskovics, Hosnyánszky 1, Csuk 1, Erdélyi, Hárai.

     Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.

     SZOLNOK: NAGY V. – Madaras, Jansik D., S. MITROVICS 2, VÁMOS 2, Kis G.,      

     Varga Dénes 2. Cs.: Gocics, Mezei, Alekszics, Younger, Varga Dániel 1, Fülöp B.    

     Edző: Cseh Sándor.

     Gól – emberelőnyből: 13/6. ill. 7/2.

     Ötméteresből: – ill. 2/2.

     Kipontozódott: Alekszics a 32. percben.

     Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 2-2, 4-2, 4-4, 5-4, 5-5, 7-5, 7-6, 7-7.  

     Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-0, a Szolnok javára.

        

   

   

   

   

   

   

(FOTO: Fehér Kálmán)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez