A Vasas ellen készülünk a Fradira

 

A felsőház harmadik fordulójában, szerda este érkezik a szebb napokat is látott Vasas.                                                                            


 

      

         

     E.ON OB I., férfiak, középszakasz, felsőház, 3. forduló    

    ZF-Eger (2.) – VasasPlaket (8.)

     Eger, Bitskey-uszoda, március 2., szerda, 19.00.

     V.: Marnitz Miklós, Rubos Károly.

     Jegyárak: Felnőtt 1000 Ft, diák/nyugdíjas 500 Ft.

    

 

Nem tévedés a fenti cím, még ha különös is. Sokat változott a világ! Nem rég még a Vasas ellen vívtunk öldöklő csatákat a bajnoki címekért, kupaelsőségekért, s ha közbe jött egy Fradi meccs, akkor azt mondtuk: a zöld-fehérekkel hangolunk a Vasasra. Ma pedig már inkább a Fradi jelenti a súlyt.

 

– Így van – erősítette meg Dabrowski Norbert vezetőedző. – Valótlanságot állítanék, ha azt mondanám, hogy a Vasas meccsre készülünk. Anélkül, hogy lebecsülnénk szerdai ellenfelünket, az egy hétközi megoldandó feladatot jelent.

   

Mielőtt ebbe a témába belemerülnénk, azért érdemes néhány gondolat erejéig visszapillantani a szombati OSC elleni mérkőzésre…

   

– Az történt, amit vártam. Nekik sokkal fontosabb volt, mert tudták, hogy ha veszítenek, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, a döntőbejutást illetően. Szakmailag nem megyek bele értékelésbe, mert mint azt már korábban is nyilatkoztam óriási volt a káosz. Mi, megcsináltuk amit akartunk, s ezért győztünk, aminek nagyon örülök. Ennél többet nem érdemes beszélni róla, elmúlt, előre kell tekintenünk.

     

 

– Sajnos manapság aktuális a kérdés: sérültek?

   

– Milos Csuk változatlanul fájlalja a derekát. Nincs is velünk, Szerbiában kezelik. Orvosi felügyelet alatt azért végez valamiféle edzéseket, amit az állapota megenged. A bajnokságnak ezt a részét már megoldjuk nélküle. Utána úgy is másfél hónap szünet következik, a riói kvalifikációs torna miatt. Reméljük, akkora már visszatérhet, s ez az idő elegendő lesz arra, hogy meccsállapotba kerüljön.  Nemcsak a taktikai repertoár szűkül le a hiányával, emberileg is nagyon hiányzik. Innen is üzenem neki, hogy nagyon várjuk már a visszatérését.

   

– Ez azt jelenti, hogy újra lehetőséget kap valaki az ifi csapatból?

   

– Ketten is! Mata és Szalai csatlakozik hozzánk az ifiből. Erdélyi ugyanis szerdán, a Vasas ellen pihenőt kap. Az Európa-bajnokságon szerepelt játékosok valamennyien kaptak már pihenőt, csak Erdélyi nem. Ő ugyanis beteg volt az EB alatt, úgy játszotta végig a kontinens viadalt. Fizikálisan utol kellett érnie magát. Ez mostanra megtörtént, de mentálisan érezhetően fáradt. No, meg persze a fiatalokra is kíváncsi vagyok, hogyan teljesítenek éles helyzetben.

   

– Szerdán este hétkor a Bitskeyben, a Vasas ellen. Aztán hogyan tovább?

     

– …aztán? Dolgozunk tovább! Mert most már kimondjuk: bajnokságot akarunk nyerni, nem elégszünk meg a minimum célkitűzéssel a döntőbe jutással.

 


 

 

A felsőház 3. fordulójának további párosításai:

2016. Március 2., szerda

18.30.: ContiTech-Szeged Diapolo – A-Híd OSC-Újbuda

20.00.: Racionet Honvéd – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC

20.30.: FTC-PQS Waterpolo – BVSC-Wáberer Hungária-Zugló

    

    

    

   

   

   

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez