Bíró Attila lett a női válogatott szövetségi-kapitánya

 

A férfiaknál nincs változás a Magyar Vízilabda Szövetség hétfői elnökségi ülése után.                                                               


              

A nyár különböző válogatott világversenyeit követően, augusztus utolsó napján ült össze a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége, hogy értékelje, és megvitassa nemzeti együtteseink eredményeit.

   

Hétfőn a legnagyobb érdeklődés egyértelműen a női szakágat érintette. Mint arról már portálunk is beszámolt, a kazanyi világbajnokság hatalmas csalódást jelentő kilencedik helye után, Merész András szövetségi-kapitány felajánlotta lemondását, amit az elnökség most el is fogadott.

       

    

A lehetséges utódokról szóló találgatásokban több nevet is hallhattak a jól értesültek, a befutó azonban az Eger SE színeiben játékosként 1980 és 1987 között szereplő, legutóbb Új-Zélandon dolgozó Bíró Attila lett. Az MVLSZ döntése értelmében, a megbízás 2016. Április végéig szól, vagyis a hollandiai olimpiai kvalifikációs torna lezárultáig. Abban ugyanakkor már most biztosak lehetünk, a riói szereplés kiharcolása biztos szerződéshosszabbítást eredményezne.

   

Döntöttek másról is női vonalon, mégpedig arról, hogy a korábban a felnőtt válogatottal világbajnoki címet szerző Faragó Tamás lesz az utánpótlás szövetségi-kapitány. A férfiakra terelvén a szót, az oroszországi VB után itt nem lesz változás, továbbra is él a bizalom Benedek Tiborral szemben.

   

   

   

   

   

   

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez