Sorsoltak a Bajnokok Ligájában

 

A dubrovniki esemény után ezúttal a ZF-Egernek nem örültek a riválisok.                                                                                                                                                                                   


   

A LEN illetékesei a horvát tengerparti városban tartották meg a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását. Ami számunkra a legfontosabb: újra összekerültünk az Olympiakosszal és a Barcelonetával, elkerültük azonban a Pro Reccot. A két kvalifikációs csoportból még hozzánk kerülő ellenfél mellett a berlini Spandau gárdája jelenti az ellenfelet.

    

A másik csoportban nagy tülekedés várható a tuvábbjutó helyekért. Ott is két kvalifikációs győztes szerepel, akiket még nem ismerhetünk, viszont ott a Recco, a Dubrovnik, a Partizán Beograd, valamint a törtök Galatasaray.

        

      

Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub elnöke közvetlenül a sorsolás után honlapunknak elmondta, hogy mind a görög, mind a spanyol csapat jól ismert ellenfél. Köztudott, hogy Magyarországon rendezik a Final Six-et, ezért alanyi jogon mi ott vagyunk a hatos döntőben. Ennyivel azonban természetesen nem elégszünk meg, a főtáblán nyújtott teljesítményünkkel szeretnénk bizonyítani, hogy valójában ott a helyünk, s a tavalyi döntőbe jutásunk sem a véletlen műve volt.

    

A klubvezető mint elmondta, összességében elégedett a sorsolással, bár egy kicsit sportbaráti okok miatt sajnálja a görögöket, akik ezúttal is megkapták a csoportjukba a fixen továbbjutó csapatot, azaz minket. Vélhetően, ennek nem igazán örültek. Ez azonban legyen a görögök dolga. A miénk az, hogy az október 28-án rajtoló főtáblás küzdelmekre készen álljon a csapat, és sikerrel vegye az akadályokat.

      

Az is közismert, de mindenképpen ide kívánkozik, hogy az OSC, az előselejtezőkben a grúziai csoportból igyekszik kiharcolni a továbbjutást, a második körbe. Ide már csatlakozik a Szolnok is, ahol már a főtábláért, a fentebb említett csapatok mellé érkezhetnek ellenfélként, ha sikerrel veszik az akadályokat.

  


  

  

A 2015/2016-os BL-főtábla csoportbeosztása:

    

A-csoport:

CNA Barceloneta (spanyol), a négyes számú kvalifikációs párharc győztese (?), ZF-EGER, Olympiakosz Pireusz (görög), az egyes számú kvalifikációs párharc győztese (?), Spandau 04 (német).

    

    

B-csoport:

Pro Recco (olasz), VK Partizan Beograd (szerb), a kettes számú kvalifikációs párharc győztese (?), VK Jug Dubrovnik (horvát), a hármas számú kvalifikációs párharc győztese (?), Galatasaray (török).

     

     

       

       

        

    

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez