Lőrincz és Zalánki is Universiade-győztes!

 

Megvédte címét a kvangdzsui játékokon a magyar férfi válogatott.                                                                                                


           

A magyar férfi vízilabda válogatott két évvel ezelőtt Kazanyban megnyerte az Universiadet. A játékosok egy percig nem titkolták, hogy céljuk a duplázás. Két hét alatt nyolc veretlenül megvívott mérkőzés után jött el a kilencedik döntő.

   

Az élet pikantériája, hogy a kéksapkás magyaroknak úgy, mint az első meccsen, most az utolsón is az olaszok álltak az útjukba. A tét az Universiade utolsó, 272. aranyérmének sorsa volt, egy telt ház előtti meccsen. Dr. Vincze Balázs csapata bizony ijesztően kezdett, csak 0-4 után került először az olasz kapuba a labda Kovács Gábor jóvoltából.

       

    

A csapat leckét adott abból, hogy is lehet innen 5-5-re visszahozni a meccset, sőt 7-6-nál már vezettek is, de az olaszok egyenlítettek, hogy az idegőrlő küzdelem a büntetőkkel folytatódjék. Ezek közül a harmadikat mindkét csapat játékosa elhibázta, majd 6-6-ig együtt haladtak a felek. Ekkor Minarchi labdája szerencsénkre nem akart becsorogni, ezzel szemben Sedlmayer Tamás, aki pár perce még kihagyta a büntetőt, az újabb esélyét bebombázta és ezzel újra aranyérmes lett a férfi csapat.

   

Ahogyan két éve, úgy most is több ZF-Eger játékos tagja volt az együttesnek, így idén Lőrincz Bálint és Zalánki Gergő. Klubunk ezúton is szívből gratulál a fiúknak a szenzációs sikerhez!

    

    

   

   

   

   

(Forrás és FOTO: mefs.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez