Gratulálunk Erdélyi Balázsnak!

 

A ZF-Eger régi-új játékosa másodszor kapta meg a Cutino-díjat.                                                                                                                                                            


          

A vlv.hu honlapja kürtölte világgá az örömteli hírt, ami szerint Erdélyi Balázs másodszor is megkapta az Amerikai Egyesült Államokban a vízilabdázónak adható legmagasabb elismerést a Cutino-díjat. Az Oscar díjátadó gála külsőségeire kísértetiesen hasonlító ünnepséget a hét végén rendezték San-Franciscóban. Az immár a magyar válogatottal a budapesti Európa-bajnokságra készülő játékos személyesen nem tudott jelen lenni az ünnepségen, így a díjat egyik csapattársa vette át a nevében, s az ilyenkor szokásos beszédet is megtartotta helyette.

         

Az ősztől már az egrieket erősítő játékos imponáló mérleggel zárta amerikai szereplését. Az egyetemi bajnokság 78 mérkőzésének mindegyikén szerzett gólt, összesen 96 találatot ért el. A méltatásnál külön kiemelték, hogy a döntő mérkőzésen hétszer talált az ellenfél kapujába, gólátlaga pedig 3.43! Ezzel a teljesítménnyel, az amerikai örökranglista harmadik helyezettje.

     

           

A díj rangjáról sokat elárul, hogy Erdélyi Balázs a negyedik vízilabdázó, aki másodszor is kiérdemelte ezt az elismerést, hiszen az elmúlt évben is ő bizonyult az amerikai egyetemi bajnokság legjobb játékosának!

         

Külön öröm az egri szurkolóknak, hogy az Amerikában is nagy becsben tartott játékos az ősztől a ZF-Eger játékosaként lövöldözheti a gólokat. Az Egri Vízilabda Klub, valamint a vízilabdáért rajongók népes tábora nevében köszöntjük a kétszeres Cutino-díjast, s osztozva örömében gratulálunk Erdélyi Balázsnak!

      

      

      

      

      

      

(FOTO: pacifictigerc.som)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez