Itthon is verni kell a szerbeket!

A férfi Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában ismét a Crvena zvezda lesz a ZF-Eger együttesének ellenfele, ám ezúttal a Bitskey-uszodában.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, A-CSOPORT, 8. FORDULÓ

ZF-EGER – CRVENA ZVEZDA (SZERB)

EGER, BITSKEY-USZODA, FEBRUÁR 6., SZERDA, 18.30 (TV: M4 SPORT)

V.: ORTEGA (SPANYOL), SCHWARTZ (IZRAELI)

LEN-DELEGÁTUS: BRGULJAN (MONTENEGRÓI)

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Amennyire lehet felkészültünk a Crvena zvezda elleni második mérkőzésre, és a néhány héttel ezelőtti ütközethez képest, most is azt tudom mondani, hogy csakis a győzelem lehet a célunk – fogalmazott honlapunk megkeresésére Dabrowski Norbert, a ZF-Eger férfi együttesének mestere, egy nappal a soron következő Bajnokok Ligája-összecsapás előtt.

– Ezen kívül én személy szerint arra leszek kíváncsi, hogy a belgrádi első, vagy második két negyedet fogjuk viszontlátni. Nyilvánvalóan az a tervünk, hogy a legutóbbi találkozó első feléhez hasonlítson a játékunk, hiszen azzal tudtunk magabiztos előnyt kiharcolni magunknak. Ezért is mondom, hogy, amennyire lehet, szeretnénk megkönnyíteni a dolgunkat, jó volna elkerülni a múltkori izgalmakat. Persze, ellenfelünk ellenünk is bebizonyította, miért is tudta legyőzni a Jug Dubrovnikot az Adria Ligában, azóta pedig két szoros meccset játszott a Mladost Zagrebbel, és a Herceg Novival is. Ezek az eredmények is remekül mutatják, hogy ott vannak ezek a szerb fiatalok, közvetlenül a topcsapatok sarkában, és már most nagyon sokat fejlődtek az őszi rajthoz képest. Egészségügyileg vannak sérültjeink, de a kezdésig mindent megoldunk, így a belgrádi tizenhármas kerettel vágunk neki a szerda estének.

Emlékeztetőül, két héttel ezelőtt déli szomszédunk fővárosában valóban remek rajtot vettek Gyárfás Tamásék, akik egészen a harmadik negyed közepéig stabil előnyt birtokoltak. Aztán valami megváltozott, a házigazda vérszemet kapott, majd a közvetlen végjátékban már a vezetést is magához ragadta.

Szerencsére az egriek azonban nem ijedtek meg a helyzetet konstatálva, és a legvégén helyükön volt a szívük, így egy utolsó perces, Decker Ádám által szerzett győztes góllal sikerült elhozni a három pontot. Ahogyan Dabrowski Norbert is fogalmazott, holnap este sem lehet más célja a magyar csapatnak, hiszen ez a három egység is be van kalkulálva abba a megszerzendő pontmennyiségbe, amivel meg lehet célozni a hannoveri nyolcas döntőt.

Ehhez pedig túlzottan sok hibázási lehetőség már egyáltalán nem fér bele, tekintve, hogy a jelenleg ötödik helyen álló kékek hátránya a még továbbjutást érő negyedik pozícióban tanyázó FTC-hez képest négy, míg a Bresciával szembeni hátrány öt egység.

Ennél előrébb nem érdemes tekinteni, a BL csoportkörének felénél legalábbis a listavezető Pro Recco továbbra is száz százalékos mérleggel rendelkezik, de a Barceloneta Final Eight-es helyére is elég masszív az esély. Szóval egyelőre tényleg a közvetlenül a mieink előtt állókat kell üldözni, legelsőként egy szép, szerdai esti győzelemmel, amelyen remélhetőleg nagyon sokan látogatnak ki a Bitskey-uszodába, ahol nem mellékesen ezúttal is működni fog a kiváló szurkolói eszköz, a Seyu alkalmazás.


 

A 8. forduló további párosításai:

A-csoport:
2019. Február 6., szerda
20.30.: Steuau Bucuresti – CNA Barceloneta
20.30.: AN Brescia – FTC-Telekom
20.30.: Pro Recco – Dinamo Moscow

B-csoport:
Február 5., kedd
20.30.: Havk Mladost Zagreb – Szolnoki Dózsa VSC
Február 6., szerda
19.00.: Waspo Hannover – Spandau 04 Berlin
20.00.: Olympiakosz Pireusz – VK Jug Dubrovnik
20.30.: Jadran Split – BPM SM Verona

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez