Izgulni kellett, de behúztuk

Nagyon jól sikerült az első félidő a Crvena zvezda vendégeként szereplő ZF-Eger férfi csapatának, a végén mégis nagyot kellett küzdeni az egygólos győzelemért.


 

Egy kivételtől eltekintve, a korábbi években, amikor Belgrádba kellett utazni Bajnokok Ligája-mérkőzésre, mindig a Partizan volt az ellenfél. Az az egy eset a ma esti ellenfelet, vagyis a Crvena zvezdát jelentette. Hogy miért kezdjük ezzel tudósításunkat, hát csak azért, mert a hírhedt Banjica-uszodában mindig kiváló hangulat uralkodott, ellenben most, ahol gyakorlatilag csak a játékosokat, edzőket, és a sípot lehetett hallani.

Persze, egyáltalán nem baj, hogy nem várta pokoli hangulat a ZF-Eger együttesét, hiszen így legalább a külső tényezőkkel nem kellett foglalkozni. Talán ezért, talán azért, mert mindenki pontosan tudta, hogy mennyire létszükség kérdése a három pont megszerzése, szigorúan, határozottan, egyszóval úgy kezdett a vendég gárda, ahogyan azt szerettük volna.

Jól startoltak a mieink, először ugyanis Nikola Murisics csavart nagy gólt, majd nem sokkal később Gyárfás Tamás használta ki a negyed egyetlen magyar emberelőnyét. Az első szerb találat is fórból született, igaz, csak a másodikból, ám mivel még Angelosz Vlahopulosz is eredményes tudott lenni a kisszünetig, plusz kettőnél tartottunk.

A második felvonás is hazai létszámfölényes szituációval indult, aminek végén Dusan Vasics jóvoltából zárkózott megint egyre a házigazda. Ezt követően viszont megint mi örülhettünk, hiszen először Decker Ádám húzott remek mozdulattal a kapuba egy fór végén, majd rögtön utána, az előző varázslatos gólpasszt jegyző Sztrahinja Rasovics volt pontos egy megúszás után (2-5).

És ezzel még mindig nem volt vége a félidőnek! Habár a belgrádiak harmadik alkalommal is megtalálták az utat az ezúttal is Csiszár Boldizsárral operáló egriek kapujába, de erre újból két válasz érkezett. Angelosz Vlahopulosz második, majd Hosnyánszky Norbert első találata így plusz négyes előnyt jelentett (3-7).

Fordulás után is jól indult a játék, és ez még akkor is igaz, hogyha felváltva estek a gólok. Igen ám, csakhogy váratlanul jött egy kis közjáték, tudniillik vagy öt percre teljesen lefagyott az időmérő szerkezet. Ez a nem betervezett szünet pedig valamelyest megzavarta a magyar csapatot.

A Crvena zvezda zsinórban kétszer is eredményes tudott lenni, máris megérkezett közte kettőre. Kellett ekkoriban nagyon egy léleknyugtató egri gól, mert a hazaiak kezdtek vérszemet kapni a vízben, és lelátón egyaránt. A rutint jelentő Hosnyánszky Norbert magára is vállalta a felelősséget, és egy öt méteren túli szabaddobásból bombázott a léc alá (7-10).

Ettől függetlenül ez már egy más fajta meccs volt, ahol még ezekért a bizonyos szabaddobásokért is egyre jobban meg kellett harcolni. Az utolsó játékrész plusz kettes előnyről következhetett, tehát egyáltalán nem nyugodhattunk még meg. Ebben a pillanatban érezni is lehetett, nagyon fontos, melyik fél tud elsőnek eredményes lenni, hiszen szerb találatnál egészen szorossá vált volna a hajrá, ellenkező esetben azonban megint nagyobb lehetett volna az előny mértéke.

Viszonylag hamar megkaptuk kérdésünkre a választ, miután Milos Makszimovics harmadjára is megtalálta az utat a kapuba. Az a pár száz szerb szurkoló, aki a helyszínen tekintette meg az összecsapást, rögtön nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, hát még akkor, amikor egy másik triplázó, Dusan Vasics révén kiegyenlítettek a kedvencek (10-10).

Vasics pedig nagyon belejött. Amikor negyedjére is kipúpozta a hálót, először vezettek a fehér sapkások, és már csak négy perc maradt hátra a mérkőzésből. Nagyon kellett az újabb egri gól, ami Sztrahinja Rasovicsnak össze is jött, Gyárfás Tamásnak pedig a mesterhármas! Újból itt volt az előny (11-12).

De még ekkor sem nyugodhattunk meg. Nikola Bursac gyakorlatilag a világ végéről is pontosan célzott. Ekkor már joggal állapíthattuk meg, sajnos ezen a napon nem tudtak sokat segíteni az egri hálóőrök (ekkor ugyanis már egy ideje Valics Bence állt a kapuban). Közben az utolsó minutum is elkezdődött, és Nikola Murisics harcolt ki egy jogos emberfórt. Létszükség kérdése volt a gólszerzés, amit ki más, mint a csapatkapitány Decker Ádám hozott össze, újból vezetéshez juttatva ezzel csapatát.

A szerb edző rögtön időt is kért, tekintve, hogy már csak húsz másodperc maradt. És persze jött is az a hazai fór, szinte a semmiből, de újabb találat már nem. Ezzel egy nagyon izzadságszagú győzelem lett a vége, de jelen helyzetben ez senkit sem érdekel, mert a lényeg a három pont megszerzésén van, így pedig lehet tovább álmodozni Hannoverről

 

Mestermérleg:

Alekszandar Filipovics: – Ez volt eddig a legjobb meccsünk, és nagyon kevésen múlott, gyakorlatilag egy-két apróságon, hogy meglepetést szerezzünk. Ezzel együtt is elégedett lehetek a fiúkkal, mert tényleg közel álltunk egy nagyon szép eredményhez.

Dabrowski Norbert: – Először gratulálnom kell a Crvena zvezdának, mert új, és nagyon fiatal csapatként szerepelnek a BL-ben. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert nem véletlenül győzte le ellenfelünk a Jug Dubrovnikot. Nagyon tiszteljük a szerb vízilabda és a Crvena zvezda hagyományait, de nekünk most ezt a három pontot mindenképpen meg kellett szereznünk. Végül ez nehezebben sikerült, mint, ahogyan meccs közben kinézett, de a lényeg, hogy összejött, én pedig nagyon boldog vagyok, hogy sikerült.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 7. forduló
Crvena zvezda (szerb) – ZF-Eger
12-13 (1-3, 2-4, 5-3, 4-3)
Belgrád, 300 néző.
V.: Petronilli (olasz), Mustata (román).
LEN-Delegátus: Schwartz (izraeli).
ZVEZDA: Kralj – Tankosics 1, Makszimovics 3, Bursac 1, Perkovics, Vasics 4, Bitadze 1, Martinovics, Ilics, Popovics, Sulc 2, Radovics. Edző: Alekszandar Filipovics.
ZF-EGER: Csiszár B. – Gyárfás 3, Decker Á. 2, Rasovics 3, Vlahopulosz 2, Murisics 1, Hosnyánszky 2. Cs.: Valics – Lukács D., Avramovics, Sánta, Kürti D., Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 11/5. ill. 8/6.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Kipontozódott: Ilics a 19., Decker Á. a 32. percben
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-3, 2-5, 3-7, 4-8, 5-9, 7-9, 7-10, 11-10, 11-12, 12-12, 12-13.

 

A 7. forduló további eredményei:

A-csoport:
FTC-Telekom – AN Brescia 8-8
CNA Barceloneta – Steaua Bucuresti 11-8
Dinamo Moscow – Pro Recco 5-14

B-csoport:
Szolnoki Dózsa VSC – Havk Mladost Zagreb 11-8
Spandau 04 Berlin – Waspo Hannover 15-9
BPM SM Verona – Jadran Split 9-8
VK Jug Dubrovnik – Olympiakosz Pireusz 10-6

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez