Ilyen start nem fér bele…

A rémálomszerű 0-7-es kezdés eldöntötte a hátul pocsék napot kifigó egriek Fradi elleni rangadóját.


 

Idénybeli ötödik egymás elleni mérkőzésére készült szombaton az FTC-Telekom, és ellenfele, a ZF-Eger női alakulata. Az OB I-es bajnokság alapszakaszának fontos pillanatához érkeztünk, hiszen az eddigiek alapján, nagy valószínűség szerint, ez a két csapat csatázhat majd egymással az elődöntőbe jutásért, ahol nem mindegy, milyen állásról kezdődik az esetleges párharc.

Az összecsapás jelentősége ellenére, elég rosszul kezdte a találkozót Biros Péter és Szilágyi Péter együttese, hiszen a meccs első három gólját a hazaiak szerezték. Nem mondhatni tehát, hogy jól kapták volna el a rajtot a mieink, akik a komoly hátrány miatt, elég hamar bajba kerültek. Jött is a harmadik gól után a vendégek időkérése, de sajnos ez sem segített sokat az első negyedben.

Annak végén legalábbis a Fradi már háromból háromnál tartott az emberelőnyös helyzetek kihasználásánál, a találatok számát tekintve pedig már négynél. Mélyen tudásuk alatt játszottak ekkoriban a lányok, ami bizony ilyen ellenfél otthonában nem fért bele.

Ami aztán a második etap elején történt, az meg főleg. Egészen pontosan egy perc harmincnyolc másodperc telt el a játékrészből, amikor a zöld-fehérek újabb három gólt rámoltak be Horváth Anna kapujába, aki ebben a pillanatban még egyszer sem tudott védeni. Igazságtalan dolog volna ugyanakkor egyedül az egriek hálóőrét megemlíteni, hiszen gyakorlatilag az egész csapat leblokkolt…

Amikor aztán tízpercnyi játékot követően, 7-0-ás hazai vezetésnél Tóth Csenge révén végre megtört a jég, már elég messze volt a fővárosi alakulat, de feladni persze ezzel együtt sem lehetett a harcot. Nem is tettek így szerencsére a lányok, akik váratlanul, szinte a semmiből elkezdték ontani a gólokat. A félidőig összesen ötször zörrent a hazai háló, más kérdés, hogy a védekezés továbbra sem javult fel, így maradt féltávra a mínusz négyes állás.

A további zárkózás érdekében fontos lett volna, hogy a térfélcsere utáni első találatot is az egriek szerezzék, tovább csökkentve ezzel a távolságot, de ismét az FTC jött. És igazából ez a negyed hozta azt a fajta nagy csatát, amit már a kezdéstől fogva vártunk, csak ekkor már folyamatosan közte négy-öt között mozgott a különbség.

Így pedig meglehetősen nehéz feladatot jelentett szoros meccset játszani a rangadón, főleg, hogy hátul egészen gyenge napot fogtak ki a vendégek. Kis túlzással, ami lövés kaput fogott, az valahogy beakadt, a negyed hajrájára pedig újból kialakult a mínusz hat, amivel gyakorlatilag idő előtt pontot tehettünk a mérkőzés végére.

Az utolsó felvonást már Aranyi Réka kezdte a kapuban, akit aztán viszonylag hamar avatott fel Bujka Barbara, 14-7-nél így visszaállt a korábbi legnagyobb differencia is. Aztán megint sikerült lefaragni a hátrányt, de igazság szerint, hiába is lett ezzel legalább az eredmény valamelyest kozmetikázva, örömünk nem sok lehetett. A rangadót tehát az FTC nyerte, vagyis, amennyiben ellene kell szerepelni az elődöntőbe jutásért, akkor nagyon komoly hátrányból kellene csodát tenni…

 

Mestermérleg:

Béres Gergely: – Nagyon jól kezdtünk, be is jött minden az elején, és az a hullámvölgy, ami bajba szokott sodorni minket, most az utolsó negyedre maradt, amikorra viszont már komoly előnyt sikerült kiharcolnunk. Úgy gondolom, hogy három negyeden keresztül egyenletesen és jól játszottunk. Az volt a sorsdöntő ezen a mai mérkőzésen, ahogyan a lányok a vízbe ugrottak, amihez szeretnék nekik gratulálni.

Biros Péter: – Újfent sokgólos mérkőzésen lehetünk túl a Ferencváros ellen, amelyen nem játszottunk jól. Az elején elengedtük ellenfelünket, utána pedig már csak rohantunk utána. Több összetevője van a mérkőzésnek, nyilván az egyéni hibákból jönnek össze a kapott gólok, utána csapat szintről is beszélhetünk, amibe én is beletartozok. A végére kozmetikáztuk az eredményt, de nem tudtunk közelebb kerülni. Jobb volt a Ferencváros, gratulálunk neki, nekünk pedig le kell vonni a tanulságokat, hogy miért játszottunk így az elején. Én személy szerint borzasztóan csalódott vagyok, nem azért, mert kikaptunk, hanem, mert nem volt sanszunk még csak közel kerülni sem a Fradihoz. Nem gondoltam volna, hogy tíz gólt lövünk, de nem tudunk közel lenni a hazai csapathoz.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 12. forduló
FTC-Telekom – ZF-Eger
14-10 (4-0, 5-5, 4-2, 1-3)
Budapest, Népliget, 150 néző.
V.: Petik A., Marnitz M.
FTC: Csehó-Kovácsné Kasó – Kövesdi 3, Muzsnyay, Huszti D. 1, Bujka 2, Tóth Csabai 2, Gémes 3. Cs.: Mihailovics 2, Takács V., Pőcze, Gerendás M. 1, Hajdú R., Illés H. Edző: Béres Gergely.
ZF-EGER: Horváth A. – Miklós R. 2, Pullyblank 1, Tóth Cs. 1, Hlengiwe, Somhegyi 1, Szilágyi D. 2. Cs.: Aranyi R. – Szilágyi Sz., Ráski 3, Kocsis Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/6. ill. 8/3.
Az eredmény alakulása: 7-0, 7-2, 8-2, 8-4, 9-5, 10-6, 11-7, 14-7, 14-10.

 

A 12. forduló további eredményei:

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Budapesti Honvéd SE 25-4
UVSE Hunguest Hotels – Szeged SZTE 19-5
BVSC-Zugló Diapolo – RB-Tatabánya 17-1
Szabadnapos: Hungerit Szentes

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez