Nem lett szoros

Az egyértelműen más kategóriát képviselő Pro Recco semmi esélyt nem adott a ZF-Egernek.


 

Remek hangulatban, közel telt ház előtt kezdődött szerda este a Pro Recco – ZF-Eger Bajnokok Ligája-mérkőzés a csoportkör hatodik fordulójában, vagyis hazai részről úgy tűnik, jó ötletnek bizonyult, hogy Bologna adjon otthont a találkozónak.

Ahogyan korábban írtuk, nagyon impozáns létesítményben ugorhatott medencébe a magyar csapat, és a közönség nagyjából meg is töltötte a lelátót. Igazi örömünnepet jelentett Bolognában a Recco szereplése, pláne, hogy még a találkozót is sikerült jól elkapniuk a hazaiaknak.

Alekszandar Ivovics kétszer, Filip Filipovics pedig egy alkalommal volt eredményes a startnál, avagy repülőrajtot vettek az olaszok. A mieinknek egészen pontosan négy percet kellett várniuk az első találatra, ami Angelosz Vlahopulosz nevéhez fűződött, és a legelső emberelőnyből született.

Az első egri gól úgy tűnt, meghozza a vendégek önbizalmát, legalábbis hátul mindenképp, hiszen egyre jobban kezdett összeállni a védelem. Éppen emiatt sajnálhattuk igazán Niccolo Figari távoli bombáját, ami egy másodperccel a támadóidő lejárta előtt érkezett, ráadásul a „kígyótérről”. Így pedig maradt a közte hármas különbség az első kisszünetre.

A második felvonás is hazai találatokkal indult, 7-1-nél így meglehetősen korán el is dőlt az összecsapás. Egyértelműen látszott, hogy más kategóriát képvisel a két gárda, ezért a meccs olyan jellegű izgalmait lezárhattuk, hogy sikerül-e pontot szerezni, vagy sem.

A térfélcserét követően is folytatódott a talján hegemónia, de azért néha láthattunk az egriektől is szép megmozdulást. Ilyen volt például Gyárfás Tamás akciógólja, más kérdés, hogy túl sokáig ezeknek az „apróságoknak” sem örülhettünk, mert a másik oldalon például gyermeteg hibát is sikerült elkövetni.

Történt, hogy Hosnyánszky Norbertet állították ki a játékvezetők, ám mielőtt ő odaért volna a piros kötélhez, a Recco elrontotta a támadást. Igen ám, csakhogy a cserezónában tartózkodó Marko Avramovics nem várta meg társát, és ideje korán ment vissza a játéktérre, ami a szabályok értelmében ötméterest ért. Csak, hogy igazán fájjon ez a buta hiba, Francesco di Fulvio ötösével lett 12-2 az állás, ami után még további két gól érkezett az utolsó szünetig.

Nagyon úgy nézett ki, hogy még a tisztes helytállás sem akar összejönni a vendégeknek, de még azért hátra volt nyolc perc, hogy valamit kozmetikázzanak az eredményen. A hátrány mégsem akart csökkenni, köszönhetően többek között a negyed elején immáron negyedik találatát jegyző Alessandro Velottónak.

Sajnos nem ez volt az első megúszásgól a meccsen, amit a közönség hatalmas ovációval fogadott. Hát, mi annyira nem voltunk boldogak a történtek miatt, de mint elmondtuk, ez a Recco valóba más szintet képvisel. A végére tízgólos vereséget kellett elkönyvelnünk, amit egyből el is kell felejteni, és a továbbiakban azokra a mérkőzésekre koncentrálni teljes idegszállal, amelyek valóban mérvadóak lesznek a szezon hátralévő részét illetően…

 

Mestermérleg:

Ratko Rudic: – Nagyon jól kezdtük a meccset, és elég hamar nagy különbséget tudtunk kiharcolni, az Eger pedig nem tudott követni bennünket. Sok könnyű gólt lőttünk, ami egyszerűbbé tette a dolgunkat. Nagyon tisztelem az egri csapatot, jó játékosokkal rendelkezik, de mi jobban tudtunk koncentrálni, ezért megérdemelten nyertünk ilyen nagy arányban is.

Dabrowski Norbert: – Egy cseppet sem kérdés, hogy a Recco erősebb nálunk, az a sajnálatos, hogy olyan könnyű gólokat lőttünk neki, amiből lubickolva meg tudták nyerni a meccset. Nyilván ennek is megvan a tanulsága. Nagyon nehéz volt megélni ezt az egészet, gondolom, nem csak kint a parton, hanem bent a vízben is. Legközelebb a Crvena Zvezdával játszunk, ráadásul oda-vissza, a két meccs alatt pedig be kell gyűjtenünk a hat pontot. Hogyha ez megvan, akkor meglátjuk, hogyan tudunk még talpon maradni a BL-ben.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 6. forduló
Pro Recco (olasz) – ZF-Eger
17-7 (4-1, 5-0, 3-1, 5-5)
Bologna, Piscina Olimpionica, 1500 néző.
V.: Akladiotisz (görög), Rakovics (szerb).
LEN-Delegátus: Tulga (török).
RECCO: Bijac – Echenique 3, Filipovics 1, di Fulvio 1, Ivovics 3, Aicardi, Velotto 4. Cs.: Tempesti – Mandics 2, Bukics, Renzuto 2, Figari 1, Kayes. Edző: Ratko Rudic.
ZF-EGER: Csiszár B. – Gyárfás 1, Decker Á., Rasovics 1, Vlahopulosz 1, Murisics 2, Hosnyánszky 1. Cs.: Lukács D., Avramovics, Sánta 1, Biros B., Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 12/6. ill. 5/3.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 9-1, 9-2, 15-2, 15-4, 16-4, 16-5, 17-5, 17-7.

 

A 6. forduló további eredményei:

A-csoport:
CNA Barceloneta – AN Brescia 8-8
Dinamo Moscow – Steaua Bucuresti
VK Crvena Zvezda – FTC-Telekom 6-15

B-csoport:
BPM SM Verona – Spandau 04 Berlin 8-6
Szolnoki Dózsa VSC – Waspo Hannover 10-10
Olympiakosz Pireusz – Jadran Split 13-7
VK Jug Dubrovnik – Havk Mladost Zagreb 14-11

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez