Idén is jól sikerült az SBS Gyermek Torna

Az Egri Vízilabda Klub három csapatával, házigazdaként szerepelt a Bitskey-uszoda kétnapos programjában.


 

A tavalyi nagy sikert hozó I. SBS Gyermek Torna után, 2019-ben az elmúlt hétvégén rendezte meg az Egri Vízilabda Klub (EVK) a második ilyen jellegű utánpótlás eseményét. Idén két korosztályban kilenc csapat, több mint százhúsz gyermekkel, összesen huszonegy mérkőzésen szerepelhetett a Bitskey Aladár Uszodában.

A meghívott klubok között szerepelt a Szolnok, az FTC, a Dunaújváros, és a Cegléd, de természetesen a házigazda is a résztvevők között volt, méghozzá három csapattal. A Baby korosztályban hagyományosan nem az eredmény a fontos, ezért mi sem írjuk le őket, a torna végén ugyanis mindenki aranyérmet vehetett át.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az EVK elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, az egri klub ügyvezetője, Kis Szabó Ervin, valamint az Észak-magyarországi régió utánpótlás válogatott edzője, Gyulavári Zoltán adta át a medálokat a gyerekeknek, majd következhettek az elmaradhatatlan csapatképek.

A II. SBS Gyermek Torna lezárultával mindenki elégedetten értékelt, az egri csapatokat irányító edzők pedig természetesen honlapunkon is összefoglalták a két nap eseményeit.


 

Somhegyi Noémi, a ZF-Eger 2008-as fiú gyermek csapatának edzője: – Örülök, hogy öt mérkőzést tudtunk játszani egymás után, ugyanis nagyon hasznosak voltak ezek a fellépések mind a gyerekek, mind az én számomra. Fel tudtam mérni, hogy hol tartunk a többi csapathoz képest. Szeretném kiemelni Korózs Balázs védőmunkáját, és Hidvégi Máté kapusteljesítményét. Lesz még sok meccsünk a jövőben, hogy tudjanak a gyerekek játszani és fejlődni, annak pedig külön örülök, hogy nagyon jó a morál és a hangulat a csapatomon belül. Összesen harminchatan vagyunk ebben a korosztályban, és ezért sajnos nem tudok egy-egy ilyen tornára minden egyes játékosomat benevezni. Akik most nem kaptak lehetőséget, azok se csüggedjenek, mert lesz még sok lehetőség a játékra!

Ráski Lilla, a ZF-Eger 2009-es fiú és leány gyermek csapatának edzője: – Az SBS Tornán a 2009-es fiú és lány csapatunkat irányítottam, de mindkét nap során segítette a munkámat Petrovai Panna és Miklós Réka. Mindkét társasággal meg voltam elégedve, a fiúk egy mérkőzéstől eltekintve veretlenül játszották végig a tornát. Egyedül a 2008-as születésű dunaújvárosi lányoktól kaptak ki. Természetesen másik csapatomat, amiben lányok szerepeltek is szeretném megdicsérni, ők is nagyon szépen helytálltak. Kiemelni külön nem szeretnék senkit sem, mert végig igazi csapatként működtek a gyerekek.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez