Amíg bírtuk, szoros volt

Egy félidőn keresztül nagyon szorosan alakult a bajnok UVSE egri vendégjátéka, előbb-utóbb aztán elfáradt a házigazda, és nagyobb lett a különbség.


 

A létező legnehezebb feladattal kezdődött a 2019-es év a ZF-Eger női együttesének, hiszen az idei első ellenfelet a bajnoki címvédő UVSE Hunguest Hotels gárdája jelentette. Ami némi „könnyedséget” jelentett, hogy legalább hazai környezetben szerepelhettek a mieink, ám ezzel együtt is bravúrszámba ment volna a pontszerzés.

Az esélyek miatt mindenképp meglepetéssel indult a találkozó, hiszen először Somhegyi Noémi kiharcolt ötméteresét Szilágyi Dorottya értékesítette, majd Ráski Lilla emelt remekül a hosszú oldalba, máris 2-0-ra vezetett ezzel a házigazda. Előbb-utóbb persze az újpestiek is megvillantak, elsőként a friss szerzemény Jamie Neshul.

A következő találat már az egyenlítést jelentette, amikor legalábbis Szücs Gabriella lőtt el egy fórt, már 2-2 került az eredményjelzőre. Ez is maradt az első negyed vége, ami alatt például már dupla annyi gólt sikerült szerezni, mint a legutolsó hazai rangadón, a BVSC elleni 5-1 alkalmával.

Aztán a második etapban megint az egrieknek sikerült előbb eredményesnek lenniük. Történt ugyanis, hogy az első hazai emberelőnynél Szilágyi Dorottya lövését ugyan hárítani tudta Gangl Edina, de a kipattanót Somhegyi Noémi nagyon ravasz módon csavarta a hálóba. És, ha egy üzlet beindul! A következő támadásnál már öt méteren kapott labdát a kékek csapatkapitánya, és jött is az újabb bomba csavar (4-2).

Rögtön lázba is jött a közönség, hiszen szemet gyönyörtető gólokat láthattunk, más kérdés, hogy a következő öt vendég támadás négy gólt hozott, amivel első alkalommal vezetett Benczúr Márton alakulata (4-6). Mindeközben a hazaiak csak kapufákig jutottak, amikor a labda a lécről kifelé pattant, nem úgy, mint a másik oldalon. A félidei mínusz kettőt konstatálva, emiatt lehettünk talán kicsit bosszúsak.

Megtörve az összecsapás addigi hagyományait, a következő játékrész első találatát már a fővárosiak érték el. Ezzel először vezetett valamelyik fél hárommal, figyelnie is kellett a vendéglátónak, nehogy túlságosan eltávolodjon az ellenfél. A támadójáték viszont teljesen megfagyott, semmi sem akart sikerülni, még egy újabb ötméteresből sem.

Az UVSE így ráléphetett a könnyebb útra, és a negyed végére öttel úszott meg, ami már csak azért is tűnt behozhatatlan hátránynak, mert az egriek kezdtek elkészülni erejükkel. Amikor aztán a záró etap első gólját Faragó Kamilla szerezte meg a vendégeknek, végleg eldőlt minden kérdés (4-10), már csak a számszerű végeredményt nem tudtuk.

A meccs végére ráadásul már többnyire azok a játékosok voltak bent a mieinknél, akik nem csak ezen a találkozón, de általában is kevesebb lehetőséget kapnak, ám ezzel együtt is sikerült helytállni. Hogyha az őszi 14-4-es vereséget nézzük, akkor pedig főként, ami azért is pozitív dolog, mert a hónap közepén az FTC otthonában következő bajnoki alighanem sorsdöntő lesz.

ZF-Eger – UVSE Hunguest Hotels 7-11, 2019.01.06. (FOTO: Lénárt Márton)
zf-eger-uvse-1zf-eger-uvse-2zf-eger-uvse-3

ZF-Eger – UVSE Hunguest Hotels 7-11, 2019.01.06. (FOTO: Lénárt Márton)

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – Ameddig volt erőnk, addig tudtuk tartani a lépést az UVSE-vel, az első két negyedben ez rendben is volt. Nem egy szintet képvisel a két csapat, de próbáltunk szorosan ottmaradni a mérkőzésben, hogy ne nyíljon ki az olló. Emiatt elégedett lehetek. Most egy nap pihenő következik, és utána újra kezdjük a munkát, mert két hét múlva a Ferencváros ellen nagyon fontos rangadót játszunk.

Benczúr Márton: – Lenyeltem az első pár gondolatot, ami nem lenne szalonképes. Egy szoros, harcos mérkőzést játszottunk, azt el lehet mondani, és ez az Egert dicséri, minket viszont finoman fogalmazva sem. Lehet az okokat keresgetni, szerintem, sok értelme nincs, mert, aki sportolt, az tudja, hogy van ilyen. Mindenki magyarázhatja az ő szája íze szerint, hogy miért nyújtottuk ezt a teljesítményt, hogyha ezt egyáltalán lehet teljesítménynek nevezni. Mi rengeteget dolgozunk azért, hogy jól játszunk, és ilyenkor az emberben jogosan van indulat. Még egyszer biztosan nem fogunk így játszani, de ez minket egyáltalán nem vigasztal. Szóval csak annyit mondanék, hogy jónéhány játékosom szégyellheti magát a produkciója miatt. Az Egernek gratulálok, márt, bár nem sikerült pontot szereznie, de én úgy láttam, hogy egy nagyon jó, harcos és szervezett, taktikus játékot játszott.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 11. forduló
ZF-Eger – UVSE Hunguest Hotels
7-11 (2-2, 2-4, 0-3, 3-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 200 néző.
V.: Csizmadia Zs., Várkonyi G.
ZF-EGER: Horváth A. – Szilágyi Sz., Tóth Cs., Miklós R. 1, Ráski 1, Somhegyi 3, Szilágyi D. 1. Cs.: Rompos, Kocsis Sz., Hlengiwe, Pullyblank 1, Szűcs P., Molnár D. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
UVSE: Gangl – Neushul 1, Szücs G. 2, Faragó K. 2, Keszthelyi 3, Rybanska 2, Sevenich 1. Cs.: Kakas – Baksa V., Kiss E., Mucsy A., Paul, Koppány, Peresztegi. Edző: Benczúr Márton.
Gól – emberelőnyből: 8/2. ill. 7/3.
Ötméteresből: 2/1. ill. 3/1.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-2, 4-2, 4-10, 5-10, 6-11, 7-11.

 

A 11. forduló további eredményei:

Budapesti Honvéd SE – FTC-Telekom 5-12
Hungerit Szentes – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 5-14
Szeged SZTE – BVSC-Zugló Diapolo
Szabadnapos: RB-Tatabánya

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez