Csökkenteni a távolságot

Szlovákiai tornagyőzelemmel hangolt vasárnapi, UVSE elleni bajnoki mérkőzésére a ZF-Eger női csapata.


 

OB I., NŐK, ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ

ZF-EGER (5.) – UVSE HUNGUEST HOTELS (1.)

EGER, BITSKEY-USZODA, JANUÁR 6., VASÁRNAP, 14.00.

V.: CSIZMADIA ZSOLT, VÁRKONYI GABRIELLA.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

Az Egri Vízilabda Klub csapatai közül a ZF-Eger női alakulata kezdi meg legelsőként a 2019-es esztendőt, már, ami a tétmérkőzések sorát illeti, hiszen bár szombaton és vasárnap a II. SBS Gyermek Torna miatt népesülhet be a Bitskey Aladár Uszoda, a hétvége második napján 14 órától a bajnoki címvédő UVSE Hunguest Hotels gárdája lesz a mieink vendége.

Amint arról a napokban beszámoltunk, nem alakult ugyanakkor unalmasan az év vége a lányoknak, hiszen a december 19-i, szegedi 15-12-es győzelmet követően, a Duna Regionális Liga jelentett feladatot. Így aztán négy nap alatt hat meccsel zártak évet az egriek, igaz, a két ünnep között nem tartott edzést a Biros Péter és Szilágyi Péter vezette szakmai stáb.

Január 1-én viszont már igen. Az új esztendő legelső napján délután gyűltek össze először a csapat tagjai, és azóta már folyamatosak a foglalkozások. Sőt mi több, a hét közepén egy kétnapos felkészülési torna szerepelt a programban, amire Kassáig kellett utazni.

A házigazda együttes mellett a szlovák felnőtt válogatott, illetve egy olasz alakulat, az Ancora vett részt a négycsapatos tornán, amelyet Szilágyi Szabináék háromból három sikerrel zártak. Ami az eredményeket illeti, a Kassát 11-5-re, a szlovák válogatottat 20-9-re, míg az olasz ellenfelet 17-7-re verték meg a lányok, vagyis elég magabiztosan sikerült az első helyen zárni.

Természetesen a hétvége feladata jóval nehezebbnek ígérkezik, hiszen a bajnoki címvédő, Európa egyik legjobb gárdája érkezik a hevesi megyeszékhelyre. A két gárda ebben a szezonban eddig egyetlen alkalommal nézhetett egymással farkasszemet, a bajnokság alapszakaszának második fordulójában, amikor 14-4-es újpesti diadal született.

Azóta persze sok minden történt, többek között az, hogy olyan meccseken ugrottak medencébe a kékek, amelyeken egyértelműen látható volt a fejlődés. Éppen ezért is lesz ez egy újabb mértékadó találkozó, hiszen hazai környezetben tovább lehet csökkenteni a távolságot a lila-sárgákkal szemben.


 

A 11. forduló további párosításai:

2019. Január 6., vasárnap
15.00.: Budapesti Honvéd SE – FTC-Telekom
18.00.: Hungerit Szentes – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics

Január 20., vasárnap
18.30.: Szeged SZTE – BVSC-Zugló Diapolo
Szabadnapos: RB-Tatabánya

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez