Idén is ajándékoztunk

„A legfontosabb dolog a világon, hogy örömöt okozzunk a gyerekeknek”


 

Karácsony közeledtével az emberek egyre inkább érzik, hogy szeretetet adni és kapni egyaránt nagyon fontos. Az Egri Vízilabda Klub férfi és női csapatának tagjai egy gyönyörű hagyományt folytatva látogattak el az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégiumba, hogy a karácsony valódi szellemében mosolyt csaljanak a gyerekek arcára.

Mikor megérkeztünk a csapattal izgatott szempárok fogadtak bennünket. Mindenki felvette a legszebb ruháját, a gyerekek tűkön ülve szorongatták az általuk készített ajándékokat és érezhető volt, hogy a közös játékot várják. A férfi csapat tagjai pár perccel később érkeztek, így az egyik lurkó riadtan kérdezte, hogy kedvence, Hosnyánszky Norbert eljön-e, vagy sem. Az ijedtség gyorsan elszállt, amikor játékosaink beléptek a terembe.

Az eseményt az óvodai csoport tagjai nyitották meg, akik karácsonyi dalokkal és szívet melengető ajándékokkal készültek. Az igazán nagy „buli” ezután kezdődött, amikor a vízilabdások által ajándékozott játékokkal elindult a féktelen móka. Repülőt építettek Horváth Annával, labdát dobáltak Gyárfás Tamásnak, vagy éppen történeteket meséltek Szilágyi Dorottyával.

Hamar elrepült az ott eltöltött idő, ám fontos tanulságokkal gazdagodtunk. Látva játékosaink arcát az ajándékozás pillanataiban egyértelmű volt, hogy tényleg igaz a mondás: „Jobb adni, mint kapni”. – Mi, a fiúkkal első alkalommal vagyunk itt, a lányok hagyományához szerettünk volna csatlakozni – mesélt a közös akcióról Decker Ádám csapatkapitány.

– Fontos volt számunkra, hogy a gyerekek mellett a pedagógusok arcára is mosolyt csaljunk. Csapatkapitányként rendkívül fontosnak éreztem, hogy részt vegyünk az eseményen. Boldoggá tenni a gyermekeket a legcsodálatosabb dolog a világon. Gyakorló apukaként átérzem, hogy milyen jókedvet szerezni a gyerkőcöknek. Jó volt látni, hogy fiatal játékosaink is megélték ezt a pillanatot. Köszönjük az előadást és a vendéglátást, szívet melengető volt együtt ünnepelni.

Karácsonyi ajándékozás, 2018.12.18. (FOTO: Lénárt Márton)

Karácsonyi ajándékozás, 2018.12.18. (FOTO: Lénárt Márton)

Ahogyan Decker Ádám elmondta, női együttesünk már évek óta ápolják ezt a hagyományt, ezért a gyerekek őket már ismerősként köszönthették. – Egészen pontosan négy esztendeje járunk már az intézménybe, elsőként pedig még Kelemen Attila szorgalmazta ezt a fajta kezdeményezést – vette át a szót a lányok csapatkapitánya, Somhegyi Noémi.

– Egykori edzőnk tradícióját fontosnak éreztük, hogy tovább vigyük. Izgatottan vártuk, hogy találkozzunk a kicsikkel, hiszen ez nekünk legalább akkora öröm volt, mint nekik. Egy hónapja készültünk a csapattársakkal és a klubbal közösen, hogy hasznos, szükséges és természetesen izgalmas játékokat hozhassunk ajándékba.  A gyerkőcök különböző nehézségekkel kell, hogy éljenek nap, mint nap, így az, hogy mi is részesei lehettünk a boldogságuknak, azt nem tudom szavakba önteni.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez