Megint a Fradi

Voltak fellángolások, de sajnos a Bajnokok Ligájában sem tudta megszorítani zöld-fehér riválisát a ZF-Eger férfi együttese.


 

Most vagy soha! Ezzel a felütéssel vezettük fel a szerda esti FTC-Telekom – ZF-Eger Bajnokok Ligája-mérkőzést, legalábbis a párharc idei viszonylatát tekintve, Dabrowski Norbertben ilyen érzések fogalmazódtak meg. Való igaz, az OB I-es és Magyar kupameccseket is idevéve, a mainak volt a legnagyobb jelentősége.

Pontosan ezen okokból kiindulva gondolt úgy a találkozóra a vendég szakvezetés, a sok egymás elleni találkozó közül december utolsó fellépésére kell kihegyezni a csúcsformát. A kezdésnél rögtön két dolog egyfajta adalékként ki is derült a mieink összeállítását illetően, történetesen, hogy Valics Bence kezdett a kapuban, és a betegséggel bajlódó Biros Barnabás helyett Tóth Bendegúz került a keretbe.

Maga a mérkőzés aztán úgy kezdődött, mint a legutóbbi kettő, ami a Komjádi-uszodában zajlott, jó Fradi-rajttal. A hazaiak 2-0-val startoltak, és csak ezek után tudott eredményes lenni a vendég gárda. A folytatás sem sikerült túlzottan jól, a zöld-fehérek ugyanis további három gólt helyeztek el a kéksapkások kapujában, mialatt válaszként mindössze egy találat érkezett.

Miután Valics Bence ötből nullával kezdett, rögtön az első negyed végén csere is történt a poszton, jöhetett így Csiszár Boldizsár. A kapusteljesítmény ezzel együtt sem javult fel, az eredmény azért maradt viszonylag szoros, mert jóval kevesebb lövés érte el az egri kaput. Az eredményen ez viszont nem sokat látszott, mert elől rendre kimaradtak az emberfórok és ziccerek. Mégis sikerült még a szünet előtt mínusz egyre zárkózni, aztán megint visszacsúszni mínusz háromra, így féltávnál ugyanott tartottunk, mint egy negyeddel korábban (8-5).

A térfélcserét követő periódusban végre megérkeztek a vendég védések, de ez sem segített sokat a helyzeten. A Ferencváros továbbra is akkor lőtte góljait, amikor a leginkább fájt a vendégeknek, például akkor, amikor egy időkéréses emberelőny révén lehetett volna minimálisra faragni a hátrányt. Ehelyett legalábbis lefordulásból lőttek gólt a hazaiak…

Az utolsó ráúszás mínusz ötös eredménynél kezdődhetett, avagy igen csekély esély maradt a pontszerzésre is. Ettől függetlenül nem adták fel a harcot az egriek, de reménytelen küzdelemnek tűnt a szoros eredmény elérése is, a különbség ráadásul tovább nőtt. Nem sikerült így meglepetést szerezni, ami azt jelenti, hogy Brescia elleni hazai vereségért valahol máshol kell extrát nyújtani.

 

Mestermérleg:

Varga Zsolt: – Nagyon örülök neki, hogy talán az első negyedben láttam csak fejben fáradságot. Utána felébredtünk, és tudtuk játszani a saját játékunkat, köszönhetően Vogel Soma védéseinek.

Dabrowski Norbert: – Sajnos az elejétől kezdve látszott, hogy a játék semmilyen elemében nem vagyunk egy ritmusban a Fradival, hiszen, amikor kellett, ellenfelünk el tudott lépni tőlünk. Azért fájó az egész, mert sokat dolgoztunk azon, hogy szoros legyen a meccs. Túl sok lefordulás gólt kaptunk, és úgy gondolom, ez nem fizikális különbség, hanem figyelembeli. Sokkal pontosabban kellene játszanunk, visszasegíteni egymásnak, mert egy ilyen erősségű ellenfélnél ez lesz belőle.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 5. forduló
FTC-Telekom – ZF-Eger
16-9 (5-2, 3-3, 4-2, 4-2)
Budapest, Komjádi-uszoda, 500 néző.
V.: Colombo (olasz), Ivanovski (montenegrói).
LEN-Delegátus: Simion (román).
FTC: Vogel S. – Kállay 2, Pohl Z., Younger 2, S. Mitrovics 2, Mezei, Varga Dénes 1. Cs.: Sedlmayer 4, Vámos 2, Német T., Jaksics 2, Jansik Sz. 1. Edző: Varga Zsolt.
ZF-EGER: Valics – Gyárfás 1, Decker Á., Rasovics 4, Hosnyánszky 2, Murisics 1, Vlahopulosz 1. Cs.: Csiszár B. – Lukács D., Avramovics, Sánta, Kürti D., Tóth B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 10/7. ill. 10/5.
Kettős emberelőnyből: – ill. 1/0.
Ötméteresből: – ill. 1/0.
Kipontozódott: Lukács D. a 30., Jaksics a 31., Jansik Sz. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 4-1, 4-2, 6-3, 6-5, 7-5, 8-5, 8-6, 11-6, 12-8, 15-8, 16-9.

 

Az 5. forduló további eredményei:

A-csoport:
AN Brescia – Dinamo Moscow 10-8
CNA Barceloneta – Pro Recco 11-15
Steaua Bucuresti – VK Crvena Zvezda 8-3

B-csoport:
Szolnoki Dózsa VSC – Olympiakosz Pireusz 9-9
Waspo Hannover – VK Jug Dubrovnik 7-14
Spandau 04 Berlin – Jadran Split 12-11
Havk Mladost Zagreb – BPM SM Verona 7-7

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez