Tartani a lépést!

„Két negyedet bárki ellen képesek vagyunk megnyerni” – véli Dabrowski Norbert, kérdés, a Fradi elleni BL-meccsen ez megvalósul-e, és, ha igen, az mire lehet elég…


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, A-CSOPORT, 5. FORDULÓ

FTC-TELEKOM – ZF-EGER

BUDAPEST, KOMJÁDI-USZODA, DECEMBER 19., SZERDA, 20.30. (TV: M4 SPORT)

V.: COLOMBO (OLASZ), IVANOVSKI (MONTENEGRÓI).

LEN-DELEGÁTUS: SIMION (ROMÁN).

 

Nem mondhatni, hogy idei legkedvesebb ellenfelével búcsúzna a 2018-as naptári évtől a ZF-Eger férfi együttese, de legalább egy nagyon szép kihívás jelenti az esztendő utolsó fellépését. Bizonyára sokan kitalálták, az FTC-Telekom lesz a mieink szerda esti ellenfele, a helyzetet pedig tovább nehezíti, hogy idegenben.

A 2018/2019-es szezonban eddig már megmérkőztek riválisukkal a sárga-kékek az OB I-es pontvadászatban, és a BENU Magyar Kupában is, a nemzetközi porondon ugyanakkor még nem. Az emlékek nem lehetnek túl kellemesek, hiszen háromból három sikernél járnak a zöld-fehérek, amiből kettő ráadásul egészen könnyed győzelmet jelentett.

Legközelebb a bravúrhoz egyértelműen a kupanegyeddöntő első, hazai ütközetén jártak a hevesiek, amikoris ugyan három góllal kikaptak, de egészen Sztrahinja Rasovics végleg cserés kiállításáig vezetni tudtak. A visszavágó már sokkal simábban alakult, mint, ahogyan a bajnoki is, amelyen mellesleg az eltiltott Hosnyánszky Norbert nem szerepelhetett.

Ha már szóba hoztuk a Magyar Kupát, egészen friss hír, hogy az elmúlt hétvégi négyes döntőt, vagyis a vasárnapi finálét is a ferencvárosiak nyerték, méghozzá imponáló különbséggel, ami hasonlóan a fővárosiak egész őszi meneteléséhez, igazi erőfitogtatást jelentett. – Láthattuk a négyes döntőben is, hogy milyen erős a Ferencváros, a Barceloneta kivételével nem is sikerült megállítani senkinek, ezért is remélem nagyon, hogy mi leszünk a második csapat Európában, akinek ez sikerül – vélekedett a hét elején soros ellenfeléről Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője.

– Kicsit ilyen most, vagy soha érzésem van, mert sorozatterhelésből érkezik ez a meccs ellenfelünknek. Azt gondolom, hogyha tudjuk két negyedig azt az iramot tartani, amit diktálnak, és döntetlen körül tartjuk az eredményt, akkor jó esélyünk lehet a végjátékban. Nyilván nagyon erős a Fradi kerete, játszottunk is egymás ellen már ebben a szezonban is, és más mérkőzéseket is megnéztünk. Tisztában vagyunk az erényeikkel, és nem túlzás azt mondani, hogy egy BL-győzelemre is esélyes csapatról beszélünk. Rettentő nagy dolog lenne, hogyha pontot, vagy pontokat tudnánk szerezni. Habár ez nagyon nehéz feladat, abban lehet más az eddigi találkozókhoz képest, hogy ez egyetlen meccs. A bajnokin nem voltunk igazán készek a kihívásra, a Magyar Kupában pedig akárhogy is nézzük, nyolc negyed alatt megverni ezt az FTC-t, nem egyenlő küzdelem. Egy mérkőzésen szokás mondani, hogy mindenkit le lehet győzni, én viszont inkább úgy fogalmaznék, hogy két negyedet bármelyik csapat ellen meg tudunk nyerni. Ezért is mondom azt, hogy végig mellettük kell mennünk, mert, amikor ritmust váltanak, akkor szinte lehetetlen velük a lépést tartani.


 

Az 5. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. December 19., szerda
19.00.: AN Brescia – Dinamo Moscow
19.15.: CNA Barceloneta – Pro Recco
20.30.: Steaua Bucuresti – VK Crvena Zvezda

B-csoport:
19.00.: Szolnoki Dózsa VSC – Olympiakosz Pireusz
19.00.: Waspo Hannover – VK Jug Dubrovnik
19.00.: Spandau 04 Berlin – Jadran Split
20.30.: Havk Mladost Zagreb – BPM SM Verona

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez